Βρισκόμαστε στην εποχή που οι τατουάζ- lovers αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σε λίγο καιρό αυτοί που δεν έχουν τατουάζ θα είναι λιγότεροι από αυτούς που έχουν! Γιατί όμως; Είναι απλά μια μόδα που πάει χρόνια; Μέχρι τώρα, ακούγαμε κινδύνους που μπορεί να έχουν τα τατουάζ σήμερα όμως θα σου πούμε τα οφέλη του. Αν αγαπάς λοιπόν τα τατουάζ, σκέφτεσαι να κάνεις, ή να αυξήσεις αυτά που ήδη έχεις διάβασε προσεχτικά:

  1. Μονιμότητα – Σταθερότητα:

 «Ζούμε σε έναν κατακερματισμένο και χαοτικό κόσμο.  Γεγονός που μας ενθαρρύνει να αναζητήσουμε τρόπους για να εκφράσουμε την ατομικότητά μας. Το τατουάζ φέρει το αίσθημα της αγκυροβόλησης, της μονιμότητας και της σταθερότητας  που μας λείπει» μας λέει η ερευνήτρια Anne Velliquette, του Πανεπιστημίου του Arkansas.

  1. Αυτοπεποίθηση:

Το 2016, η Alexa Fontaine από το Κεμπέκ ξεκίνησε μια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση του τατουάζ της για να καλύψει τα σημάδια από τις ουλές της εφηβείας της, χωρίς όμως να έχει τα 1600 δολάρια που χρειαζόταν: «Στο σχολείο, ήμουν η κοπέλα με τις ουλές. Μερικές φορές είναι σαν να ακούω αυτή τη φράση ακόμα πίσω από την πλάτη μου και  αυτό πονάει πολύ.  Το τατουάζ μου πρόσφερε μια νέα αρχή και ένα νέο δέρμα. Άλλαξε τη δυναμική που έχω με το σώμα μου».

  1. Σου προσφέρει δουλειά

Και εκεί που όλοι μας έλεγαν πρόσεξε που θα κάνεις τατουάζ γιατί θα σε περιορίζει στη δουλειά σου, έρευνες έδειξαν ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πλέον τα τατουάζ σου προσφέρουν δουλεία! Τα τατουάζ μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες να προσληφθείς σε μια δουλειά. Η  «Βρετανική Ένωση Κοινωνιολογίας» έκανε μια μελέτη στην οποία  192 άτομα (με ή χωρίς τατουάζ) αξιολογήθηκαν για την εικόνα τους  ώστε να προληφθούν σε μια δουλειά. Το αποτέλεσμα; Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενοι με τατουάζ μπορούν να προσελκύσουν μια νεότερη πελατεία και να δώσουν στην εταιρεία μια δροσερή εικόνα.

  1. Τιμά τα σημαντικά γεγονότα

Η Adele έχει ένα “Α” πίσω από το αυτί, για τον Angelo τον γιό της. Η Julia Roberts έχει τα ονόματα των τριών παιδιών της και τα αρχικά του συζύγου της. Ο David Beckham, ένα σχέδιο της κόρης του. Έτσι το τατουάζ χρησιμοποιείται συχνά για να τιμήσει ένα σημαντικό γεγονός της ζωής μας. Η Aude, 35 ετών, εμπορική διευθύντρια  και γνωστό party animal που ήταν εθισμένη στο αλκοόλ αποφάσισε να κάνει τατουάζ από τις συναντήσεις της στους ανώνυμους αλκοολικούς. Κι αυτό ήταν η φράση «know the difference». «Το βλέπω και ενισχύει τη θέληση μου»,  μας λέει.

  1. Βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «American Journal of Human Biology» το τατουάζ διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στη μελέτη αυτή 29 συμμετέχοντες παρείχαν ένα δείγμα σάλιου πριν και μετά από ένα τατουάζ. Το Συμπέρασμα; Όσοι είχαν πολλά τατουάζ είχαν καλύτερα αντισώματα. Ο Christopher Lynn, καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και συνιδρυτής της μελέτης, δηλώνει ότι καθώς το σώμα προσαρμόζεται προοδευτικά στην αδρεναλίνη που παρέχεται από το τατουάζ ενισχύεται. Με λίγα λόγια είναι και θέμα υγείας!

πηγή για τις δηλώσεις: glamour.gr