Ένα κείμενο της Chrystal Rose από τη συνεργασία μας με το περιοδικό Τhe Ιndie Chicks. 

Οι γνωριμίες είναι μία λέξη με αρνητικό πρόσημο – αλήθεια, έχετε ακούσει να την χρησιμοποιούν ποτέ θετικά; Συνήθως χρησιμοποιείται για να διαχωρίσει κάποιον από τον κύκλο των φίλων, διότι το να χαρακτηρίσεις κάποιον φίλο είναι ιερό. Κάποιοι άνθρωποι καυχιούνται ότι έχουν ένα μικρό κύκλο φίλων, σαν να μην έχουν αξία όσοι βρίσκονται έξω από αυτόν ή σαν να είναι ψεύτικες σχέσεις.

original

Λόγοι που οι γνωριμίες είναι υπέροχες:

1. Δεν περιμένουν τα πάντα από σένα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς μήπως απογοητεύσεις έναν άνθρωπο που μόλις γνωρίζεις. Δεν μπορείς να πας στα γενέθλιά του; Δεν έγινε τίποτα! Σε κάλεσε γιατί σε συμπαθεί, αλλά αν δεν πας δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς μήπως θυμώσει ή μήπως σε γεμίσει ενοχές. Κυριολεκτικά δεν έχεις καμία υποχρέωση όταν πρόκειται για μία απλή γνωριμία. Υπάρχει μία αμοιβαία κατανόηση ότι συμπαθείτε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν γνωρίζεστε τόσο καλά ώστε να θυμώσετε ο ένας στον άλλο, όπως πιθανώς να έκανε ένας πολύ κοντινός φίλος στην ίδια περίπτωση.

2. Είναι διαθέσιμες για να περάσετε καλά

Σου έχει συμβεί να θέλεις να βγεις και να περάσεις τέλεια και όλοι οι φίλοι σου να θέλουν να μείνουν μέσα; Ή να θέλουν να κάνουν όλοι κάτι που εσύ δεν θες; Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να τηλεφωνήσεις σε μία γνωριμία. Δεν χρειάζεται να είσαι κολλητός με κάποιον για να περάσετε τέλεια. Κάποια από τα καλύτερα μου βράδια τα πέρασα με ανθρώπους που δεν ήξερα πολύ καλά, με ξεγνοιασιά και πλάκες.

3. Σε βγάζουν από την ζώνη ασφαλείας σου

Παράλληλα με το να περάσεις πολύ καλά, μιας και οι γνωριμίες βρίσκονται έξω από τον στενό σου κύκλο, μαζί τους θα δεις και θα κάνεις πράγματα που αλλιώς δεν θα έκανες. Περνώντας μαζί τους ένα βράδυ, κάνοντας αυτά που εκείνες κάνουν, μπορεί να είναι αποκαλυπτικό για όλα όσα έχανες. Είναι πολύ εύκολο να μπεις σε μία ρουτίνα με τους φίλους σου. Πηγαίνετε στα ίδια μπαρ, τρώτε στα ίδια μέρη…ξέρετε, έχετε τις συνήθειές σας. Όταν όμως, βάλεις μια γνωριμία στο μενού, μπορεί να βρεθείς σε ένα φανταστικό μέρος που δεν είχες πάει ποτέ (δεν είχες ακούσει ποτέ κλπ.)

4. Είναι πολύ καλοί μεσάζοντες

Οι διασυνδέσεις είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Οι φίλοι σου μπορούν να σε συστήσουν σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Με το να έχεις γνωριμίες ανοίγεις ένα νέο κύκλο ανθρώπων που δεν γνώριζες προηγουμένως. Έχω γνωρίσει κάποιους από τους καλύτερους μου φίλους, πελάτες και συνδέσμους μέσω γνωριμιών. Δεν χρειάζεται να σε ξέρουν τέλεια για να καταλάβουν ποιος είσαι και να σε γνωρίσουν σε άλλους που θα σου ταιριάζουν.

5. Διαμορφώνουν αυθόρμητες απόψεις

Δεν ξέρουν όλη την ιστορία σου και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρουν και έτσι δεν εγκλωβίζονται σε κάτι που “πρέπει” να πουν. Οι στενοί σου φίλοι είναι εκεί όταν τους χρειάζεσαι είτε ζητάς μια διέξοδο, είτε μια συμβουλή. Επειδή, όμως τους ξέρεις πολύ καλά, μπορείς να καταλάβεις εκ των προτέρων τι πρόκειται να σου πουν, πριν το πουν. Όλοι έχουμε ένα φίλο που βλέπει τα πάντα θετικά και αν είμαστε τυχεροί έχουμε κάποιον που είναι απολύτως ειλικρινής μαζί μας, ενώ οι γνωριμίες μπορεί να δώσουν μία αυθόρμητη συμβουλή που τη χρειαζόμαστε πολύ ή μια προοπτική που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ. Επειδή δεν εμπλέκονται συναισθηματικά μαζί σου, δεν έχουν ακούσει την ίδια ιστορία 10.000 φορές, μπορούν να δώσουν μία αμερόληπτη γνώμη. Δεν τους ενδιαφέρει απαραίτητα να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, όσο τους ενδιαφέρει να βρουν μία λύση στο πρόβλημα.

Τι γνώμη έχεις για τις γνωριμίες;