Μπορεί να φταίει η κοινωνία, μπορεί πάλι να είναι στη γυναικεία φύση μας ή απλώς στον χαρακτήρα μας ή ακόμα κι ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Πολλά κορίτσια αναζητάμε τις σταθερές και μόνιμες δεσμεύσεις για χάρη της  σιγουριάς και της ασφάλειας και την επιβεβαίωση ότι υπάρχει περίπτωση να μη γεράσουμε τελικά μόνες μας.

Υπάρχει, όμως, και η πιθανότητα να μη βρίσκεσαι «σε φάση για σχέση», όπως λέμε. Εμείς συναισθανόμαστε αυτή την ανάγκη και σου παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως τους 5 λόγους που δικαιολογούν την αντίδραση σου.

  • Μόλις βγήκες από μία άλλη μεγάλη σχέση

Συνήθως αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος ή μάλλον η πιο λογική αιτία για να μη θες να μπεις εκ νέου σε μία σχέση. Η σταθερότητα που είχες για αρκετό χρονικό διάστημα τώρα σου φαίνεται στασιμότητα. Δεν πιστεύεις πως μπορείς να διανύσεις τόσα πολλά χιλιόμετρα ζωής με κάποιον άλλον άνθρωπο, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σου δημιουργείται η ανάγκη να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό χωρίς να βάζεις σε πρώτο πλάνο το «εμείς» αλλά το «εγώ».

new-girl1

  • Ταξιδεύεις πολύ συχνά για επαγγελματικούς λόγους

Αυτή η αιτία μπορεί να φαντάζει γελοία στα μάτια εκείνων που καταφέρνουν να διατηρούν μία σχέση από απόσταση. Ωστόσο, δεν είναι στη φύση όλων των ανθρώπων αυτή η υπομονή και η ψυχική δύναμη που χρειάζεσαι για να καλύψεις την απόσταση. Ειδικά, αν μιλάμε για την αρχή μίας σχέσης, αυτές οι αντικειμενικές δυσκολίες μπορούν πραγματικά να τη διαλύσουν.

  • Σε βασανίζουν προσωπικά ζητήματα

Από το γεγονός ότι ένα μέλος της οικογένειας σου μπορεί να είναι άρρωστο, μέχρι τα μελλοντικά επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά σου σχέδια. Προσπαθείς να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη. Να χαράξεις μία πορεία αυτάρκειας και ανεξαρτησίας και σίγουρα το μόνο που δε θες αυτήν τη στιγμή είναι έναν σύντροφο που να στέκεται εμπόδιο στα όνειρα σου ή έτσι τουλάχιστον το βλέπεις εσύ στην παρούσα περίοδο.

  • Ο χρόνος δεν είναι καλός σύμβουλος

Είναι κάτι σαν βιολογικό ρολόι ή μάλλον ξυπνητήρι. Σου υπενθυμίζει πως δεν είσαι πια μία έφηβη που θέλει μόνο να περνάει καλά. Αν, λοιπόν, γνωρίσεις κάποιον που ναι μεν σε ελκύει ερωτικά αλλά βλέπεις πως δεν έχετε ουσιαστική επικοινωνία, είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθήσεις μία σχέση μαζί του. Μπορεί να ακούγεται κυνικό αλλά μερικές φορές ο ρεαλισμός έχει μία κυνική απόχρωση που μας πληγώνει.

alone

  • Έχεις συνειδητοποιήσει τι μπορείς να προσφέρεις σε έναν άλλον άνθρωπο

Και φτάσαμε στον πιο δύσκολο, κατά τη γνώμη μου, λόγο που δε θες να μπεις σε μία σχέση. Έχεις ψάξει τόσο βαθιά μέσα σου, έχεις βάλει τη ζωή σου σε μία γραμμή ισορροπίας και έχεις συνειδητοποιήσει πως όσο και να ποθείς κάποιον, δε μπορείς να του προσφέρει τα πιο ουσιαστικά πράγματα που ζητά. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που φοβούνται να το παραδεχτούν όχι μόνο στους ερωτικούς τους συντρόφους αλλά ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό. Αν, λοιπόν, εσύ έχεις περάσει από αυτό το στάδιο, τότε σίγουρα όταν θα έρθει η στιγμή που θα θέλεις να μπεις σε μία σχέση, θα το καταλάβεις αμέσως!

Μη ξεχνάς πως οι σχέσεις μπορεί πράγματι να μας γεμίζουν και να μας δίνουν πολλά από αυτά που λείπουν από την καθημερινότητα ή γενικά από τη ζωή μας και να μας συμπληρώνουν. Το νόημα όμως είναι να υπάρχει διάθεση να τα δεχτείς όλα αυτά. Αν λοιπόν εσύ δεν έχεις αυτήν τη διάθεση, τότε καλύτερα να μη μπεις καν στον κόπο να το προσπαθήσεις.