Κάνε εικόνα κάτι συνηθισμένο: γυρίζεις σπίτι κουρασμένη απο την δουλειά έτοιμη να απολαύσεις ένα πιάτο καλό φαγητό και φυσικά το κρεβάτι σου. Αυτό που πάντα συμπληρώνει την χαλάρωση σου είναι ένα ποτήρι κρασί που θα απολαύσεις είτε με την αγαπημένη σου σειρά είτε λέγοντας για τη μέρα σας με τον φίλο σου ή και μόνη σου. Κάνε εικόνα και μερικά σαββατιάτικα μεσημέρια που έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι να φάτε και να πείτε τα νέα σας ή τα απογεύματα της Κυριακής που θες να διαβάσεις το βιβλίο σου. Αυτό που προσθέτεις στην εικόνα είναι πάντα ένα ποτήρι κρασί.

Βρήκαμε τα πέντε βασικά οφέλη που έχει το κρασί για την υγεία σου ώστε να έχεις πάντα έναν ακόμα λόγο να το απολαύσεις.

  1. Μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης

Έρευνες που έχουν γίνει κατέληξαν στο γεγονός πως η κατανάλωση κρασιού συνδέεται σε ένα ποσοστό με τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης. Φρόντισε να απολαύσεις το αγαπημένο σου ποτήρι κρασί το βράδυ για να μπορέσεις να απαλλαγείς απο μια φορτισμένη ημέρα και να χαλαρώσεις πνευματικά.

  1. Ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αν έχεις ξυπνήσει πολλά πρωινά χωρίς καμία ανάμνηση απο την χθεσινή νύχτα αλλά δεν εννοώ αυτό. Στην πραγματικότητα πίνοντας κρασί -με σύνεση-  βοηθάς την γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου σου. Το αλκοόλ ενισχύει την παραγωγή της καλής χοληστερίνης (HDL)  που με τη σειρά της μειώνει τη δημιουργία φλεγμονών στα τοιχώματα των αρτηριών και αποτρέπει την απόφραξής τους. Επίσης εκτός απο την μνήμη μειώνει και τον κίνδυνο της άνοιας.

  1. Βοηθάει στην πέψη

Συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί είναι αυτό που βοηθά το πεπτικό σύστημα. Οι πολυφαινόλες που περιέχει το κρασί ενισχύουν την ανάπτυξη των «καλών» βακτηρίων. Συνεπώς επιτυγχάνεται η υγεία του εντέρου και σταδιακά βελτιώνεται η διαδικασία της πέψης.

  1. Δυναμώνει τα κόκαλα

Σε μια έρευνα που έγινε το 2011 οι ειδικοί αποκάλυψαν πως το κρασί και ιδιαίτερα το κόκκινο είναι ικανό να αυξήσει την πυκνότητα των οστών. Τα άτομα που πίνουν κρασί αργούν να εμφανίσουν οστεοπόρωση κάνοντας το να φτάνει σε ευεργετικές ιδιότητες εκείνες του γάλακτος. Και όλα αυτά χάρη στις πολυφαινόλες που βρίσκονται στην φλούδα του σταφυλιού.

  1. Μπορεί να διατηρήσει την σιλουέτα σου

Είναι ο τύπος του αλκοόλ που μπορεί αποδεδειγμένα να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Η προσπάθεια που καταβάλλει το σώμα μας για να καταφέρει να χωνέψει το κρασί ισοδυναμεί ουσιαστικά με ενέργεια (δηλαδή θερμίδες), οι οποίες καίγονται. Το ποτήρι κρασί, λοιπόν, που θα πιεις θα φύγει απο τον οργανισμό παίρνοντας μαζί του και λίγες παραπάνω θερμίδες.

Απόψε είναι η ώρα να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί που αγαπάς και να το απολαύσεις μαζί με τα ευεργετικά χαρακτηριστικά που έχει για το σώμα και την υγεία μας.

Διάλεξε το αγαπημένο σου κρασί από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – Greek Wine Cellars