Ακόμα κι όταν αναγνωρίζεις πως δεν είσαι στην ιδανική σχέση, σίγουρα υπάρχουν κομμάτια της που σε κρατούν εκεί. Υπάρχει τόση αβεβαιότητα και άγχος γύρω μας. Είναι πολύ όμορφο να έχουμε έναν άνθρωπο που είναι πάντα εκεί για εμάς. Μας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά. Αλλά τι συμβαίνει όταν τα προβλήματα σε μία σχέση είναι παραπάνω από τα καλά της; Αν επιλέγεις να μείνεις, σημαίνει πως βάζεις την ευτυχία σου σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν όμως κάποιοι λόγοι (σημαιάκια) που θα σε πείσουν πως πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα και να χωρίσεις για να είσαι ευτυχισμένη.

Πλέον επαναλαμβάνετε τους ίδιους καβγάδες

Επί της ουσίας πλέον τσακώνεστε για ακριβώς τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Όποιο και να είναι το πρόβλημα, πάντα θα καταλήξετε να μαλώνετε για το ίδιο θέμα. Κανείς δεν είναι πρόθυμος να προσπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και έχετε «κολλήσει» στο ίδιο ζήτημα. Εκεί καταλαβαίνεις πως μπαίνει ο εγωισμός σας πάνω από τη σχέση σας. Και αυτό φυσικά είναι πρόβλημα, γιατί δεν έχετε πια τη διάθεση να δουλέψετε για όσα σας χωρίζουν.

Η σκέψη και μόνο του να είσαι ελεύθερη σου αρέσει πολύ

Κάθε φορά που σκέφτεσαι πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς εκείνον νιώθεις πως αναπνέεις. Σου αρέσει η ιδέα του να βγεις, να φλερτάρεις, να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο. Δεν σε φοβίζει η σκέψη του να είσαι μόνη σου. Αυτά όλα δείχνουν πως μάλλον είσαι έτοιμη να αρχίσεις τις βόλτες με τις φίλες σου ως ελεύθερο κορίτσι.

Οι απόψεις σας για τα περισσότερα πράγματα δεν συγκλίνουν

Πλέον έχετε τόσο διαφορετικές απόψεις που είναι σχεδόν εκνευριστικό. Δεν μπορείτε να βρείτε κοινά σημεία και ακόμα και οι πιο απλές συζητήσεις καταλήγουν σε ένταση.

Δεν έχεις όρεξη για σεξ

Ίσως να μην σε τραβάει πια. Ίσως να μην θες να έρθεις τόσο κοντά του γιατί πλέον δεν θέλεις να είσαι κοντά του.

Υπάρχουν πολλά που «του κρατάς» και «σου κρατάει»

Όταν φτάνεις στο σημείο να ψάχνεις τι έκανε ο ένας και άλλος και πόσα λάθη πρέπει να κρατήσετε ο έναν στον άλλον, τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. Όταν φτάσετε στο σημείο που δεν μπορείτε πλέον να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλον, τότε μάλλον δεν θέλετε να το κάνετε. Και αυτό σίγουρα σημαίνει πως θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι χωριστά παρά μαζί.

Διάβασε ακόμα: Πώς να χωρίσεις σαν ενήλικας

featured image: Unlucky Wishbone