Αν έχουμε να παραλληλίσουμε το πόσο περίπλοκο είναι να διατηρήσεις υγιή μαλλιά, θα λέγαμε όσο και το μήνυμα του πρώην συντρόφου. Υπάρχει σχεδόν πάντα, μια λεπτομέρεια που παραλείπεται και τελικά ξεχνιέται.

Το πιο πιθανό είναι πως χτενίζεις τα μαλλιά σου συχνά. Φανταζόμαστε πως δεν παραλείπεις ραντεβού με τον κομμωτή σου και χρησιμοποιείς conditioner και μάσκα μαλλιών στα σωστά χρονικά πλαίσια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις και σε κρατούν σε απόσταση από τα λεία, λαμπερά μαλλιά της Kate Middleton. Ή της Poppy Delevigne.

Χρησιμοποιείς τη λάθος βούρτσα

Με τα ίδια κριτήρια που επιλέγεις μάσκα μαλλιών -δηλαδή βάσει των αναγκών της τρίχας σου- θα πρέπει να διαλέγεις και την κατάλληλη βούρτσα για εσένα. Οι βούρτσες μαλλιών, όπως και όλα τα beauty προϊόντα, φτιάχνονται για διάφορους τύπους μαλλιών, καλύπτοντας διαφορετικές απαιτήσεις. Είσαι από τα κορίτσια που ταλαιπωρούνται από τις εναλλαγές των αναγκών που παρουσιάζουν τα μαλλιά τους ανάλογα με την εποχή ή οτιδήποτε άλλο; Επίλεξε μια βούρτσα κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών.

Λούζεσαι υπερβολικά συχνά

Η αίσθηση των φρεσκολουσμένων μαλλιών είναι εθιστική, το παραδεχόμαστε. Η υπερβολή στη συχνότητα όμως μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις με την καθημερινή ρουτίνα σου. Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, εκτός από τα έλαια και τους ρύπους, ταλαιπωρείς και τους θύλακες της τρίχας, κάνοντάς τα λεπτά και αδύναμα. Οι ειδικοί επιμένουν πως το λούσιμο κάθε δύο με τρεις μέρες είναι το ιδανικό.

Αγνοείς το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής

Όταν χτενίζεσαι είναι λογικό να επικεντρώνεσαι κυρίως στις άκρες των μαλλιών σου, μιας και εκεί μαζεύονται οι κόμποι και τα σχετικά προβλήματα. Έχε όμως στο νου σου πως με το να αγνοείς το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, παραμελείς τους θύλακες της τρίχας. Αυτό επηρεάζει μακροπρόθεσμα αρνητικά την υγεία των μαλλιών σου, μιας και γίνονται πιο αδύναμα σταδιακά. Επένδυσε σε μια βούρτσα που είναι σχεδιασμένη για να κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και χτένιζε τα μαλλιά σου πιο συνειδητά.

Δεν προστατεύεις τα μαλλιά σου από τη UV ακτινοβολία

Ένας από τους θεμελιώδεις κανόνες ομορφιάς, είναι πως ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεις την εφαρμογή αντηλιακού στην επιδερμίδα σου. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό δεν ισχύει για τα μαλλιά σου; Η UV ακτινοβολία μπορεί να κάνει το χρώμα των μαλλιών σου πιο θαμπό και παράλληλα να τα κάνει πιο αδύναμα, με τάση να σπάνε. Ένταξε στην πρωινή σου ρουτίνα ένα προστατευτικό από τις UV ακτίνες για τα μαλλιά σου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να τους κάνεις.

Χτενίζεσαι με απότομες κινήσεις

Όσο σγουρά ή μπλεγμένα κι αν είναι τα μαλλιά σου, το να τα χτενίζεις με απότομες, άγριες κινήσεις είναι πάντα μια κακή ιδέα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς έξτρα τριχόπτωση και να μη λύνεις πραγματικά το πρόβλημα. Ευτυχώς, μπορείς να βρεις στην αγορά προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν, χωρίς να τραυματίζεις τα μαλλιά σου όπως βούρτσες κατάλληλες για μαλλιά που μπλέκονται και λαδάκια ή conditioners σε μορφή spray.

Featured image: Byrdie