5 λάθη που κάνεις με το concealer και πώς θα τα διορθώσεις

5 λάθη που κάνεις με το concealer και πώς θα τα διορθώσεις

Αν υπάρχει ένα προϊόν καθολικής αποδοχής για τους απανταχού make-up artists, αυτό είναι το concealer. Πρόκειται για το item που σχεδόν όλοι, ειδικοί και μη, χαρακτηρίζουν ως απαραίτητο. Ακόμα και αν παραλείψουμε το foundation σε κάποιο make-up, το concealer αποτελεί σημείο αναφοράς.

Η τέχνη του αψεγάδιαστου προσώπου περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη σωστή τοποθέτηση concealer. Εύκολο σαν ιδέα, γεμάτο προκλήσεις στην πράξη.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένα κοινά λάθη στην εφαρμογή concealer, αλλά και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε

Λάθος 1: Περιττή ποσότητα

 Υπάρχει μια κοινή παρεξήγηση. Το concealer ΔΕΝ χρειάζεται μεγάλες ποσότητες. Το αντίθετο. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι φρέσκο και δροσερό, ο κανόνας του less is more επιβάλλεται. Concealer τοποθετούμε μόνο στις περιοχές που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον ξεκινάμε πάντα με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα και προσθέτουμε σταδιακά. Όλα αυτά για να μην καταλήξουμε με βαρύ και φορτωμένο αποτέλεσμα.

Λάθος 2: Color matching

 είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι με μια απόχρωση concealer έχουμε λύσει το πρόβλημά μας. Εφόσον θέλουμε να καλύψουμε κάποια ατέλεια, το concealer μας πρέπει να είναι στον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα. Εάν κάνουμε το λάθος και βάλουμε ανοιχτότερη, αμέσως κάνουμε highlight στην ατέλεια, τονίζοντάς την ακόμα περισσότερο.

via @rosiehw

Λάθος 3: Κακή προετοιμασία του δέρματος

 Στην περίπτωση που στόχος μας είναι να καλύψουμε κάποια ατέλεια υφής του δέρματος (π.χ. ακμή), η προετοιμασία του δέρματος είναι κλειδί. Δεδομένου ότι συνήθως η προβληματική περιοχή εμφανίζει ξηρότητα, μια απαλή απολέπιση αλλά και σωστή ενυδάτωση μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν. Αναλυτικά το how to για την κάλυψη τραχιάς υφής θα βρεις εδώ.

Λάθος 4: Λάθος εργαλεία

 Όχι, μην το προσπερνάς. Τα κατάλληλα εργαλεία είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο τέλος. Είναι αυτά που θα κάνουν το concealer σου να γίνει ένα με την επιδερμίδα. Τι εννοούμε; Ξέχνα τα μεγάλα ή σκληρά πινέλα που μεταφέρουν το προϊόν. Ιδανικά, ένα νωπό σφουγγάρι μακιγιάζ ή ακόμα και τα δάχτυλά σου θα κάνουν τη δουλεία. Το σφουγγάρι θα απορροφήσει το περιττό προϊόν και θα δώσει extra υγρασία στο δέρμα. Τα δάχτυλα από την άλλη, χάρη στη θερμότητά τους, κάνουν το προϊόν να ενσωματωθεί τέλεια στην επιδερμίδα σου. Σε κάθε περίπτωση το second skin effect είναι γεγονός.

Λάθος 5: Σειρά τοποθέτησης

 Τι εννοείς το concealer δε μπαίνει μετά το foundation; Στην περίπτωση που το foundation Μας είναι υγρό τότε σαφώς. Εάν όμως έχουμε κάποιο mineral ή powder foundation, τότε τοποθετούμε πρώτα το concealer και συνεχίζουμε με τη βάση μας.


Featured image: elle.com.au
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.