Μπορεί να υπάρχουν αρκετά trends που έρχονται και φεύγουν συχνά, αλλά το vintage πάντα θα έχει μία θέση στην καρδιά μας. Ο λόγος που πολλά vintage κομμάτια είναι ακόμη στο προσκήνιο είναι γιατί θα είναι για πάντα το ίδιο υπέροχα. Σχεδιάστηκαν πολύ πριν ξεκινήσει το concept του fast fashion και έτσι δεν είναι τόσο εύκολο απλά να εξαφανιστούν. 

Τι σημαίνει vintage

Vintage είναι τα ρούχα τουλάχιστον 20 ετών. Τα ρούχα αυτά δημιουργήθηκαν σε μια εποχή που πέρασε και το ύφος είναι συνήθως τόσο διαφορετικό από τα σύγχρονα που βλέπουμε τώρα. Τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μπορεί να προέρχονται από παραδοσιακές αλλά παλιές ετικέτες μόδας, haute couture ή να είναι και χειροποίητα.

Ορίστε κάποια vintage items που δε θα ξεπεράσουμε ποτέ.

Denim

Κακά τα ψέματα, το denim δεν παθαίνει τίποτα. Ήταν αρχικά σχεδιασμένα ως ένα ανθεκτικό κομμάτι ύφασμα που μπορεί να αντέξει τη φθορά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Vintage ρούχα denim από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1980 πλέον σε πολύ υψηλή ζήτηση. Φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί το denim είναι πάντα στη μόδα. 

Peep-toe

Η ιστορία των peep-toe ξεκινάει στη δεκαετία του ’30. Φυσικά σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του συγκεκριμένου στιλ ψηλοτάκουνων παπουτσιών, αλλά δεν παύουμε να βλέπουμε και vintage κομμάτια. Έχει πλέον γίνει ένα κλασικό στοιχείο της γυναικείας μόδας. 

Capri overalls

Οι ολόσωμες φόρμες υπάρχουν αρκετές δεκαετίες παραπάνω από ό,τι νομίζουμε. Οι γυναίκες άρχισαν να τις φοράνε κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου όταν δούλευαν σε θέσεις εργασίας που ήταν κανονικά για άντρες. Έκτοτε οι ολόσωμες φόρμες εξακολουθούν να είναι στη μόδα. 

Woolen skirts

Οι μάλλινες καρό φούστες έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του 1940. Η συγκεκριμένη κατηγορία vintage μπορεί να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, αλλά ποτέ δε φεύγει από τη μόδα. Φέτος θα δούμε πολλές παραλλαγές με καρό σχέδια. 

Thigh-high boots

Αυτό το είδος υποδημάτων υπήρχε εδώ και αιώνες και αρχικά προοριζόταν μόνο για άνδρες τον 15ο αιώνα. Πλέον, οι μπότες αυτές αποτελούν statement μπότες για κάθε χειμώνα.