5 εύκολοι τρόποι να οργανώσεις το γραφείο σου για να είναι σούπερ αποτελεσματικό

Ενώ όλοι δουλεύουμε τόσο πολύ πλέον κάποιοι συνεχίζουν και τη δουλειά τα σαββατοκύριακα από το σπίτι. Ή συνεχίζουν με τις σπουδές. Ή δουλεύουν από το σπίτι. Ένας μη οργανωμένος χώρος θα κάνει τα πράγματα δύσκολα, περισσότερο αγχωτικά και δεν θα σου προσφέρει καθόλου έμπνευση.

Παρακάτω περιγράφουμε τα πέντε βασικά πράγματα που σχετίζονται με ένα τακτοποιημένο γραφείο που σε καλεί να κάτσεις να δουλέψεις. Αν και το μήνυμα είναι ''ας δουλεύουμε λιγότερο'' μπορείς απλά να λειτουργήσεις στρατηγικά και να διαμορφώσεις έναν πρακτικό και όμορφο χώρο.

Do: Έχε έναν χώρο που να είναι αυστηρά το γραφείο σου. Don't: Μην είναι ο καναπές σου

Αν δουλεύεις από το σπίτι είναι σημαντικό να είναι συγκεκριμένος ο χώρος στον οποίο δουλεύεις/μελετάς/γράφεις. Ακόμα κι αν αυτό είναι μία καρέκλα και ένα τραπέζι. Αν και ο καναπές μπροστά στην τηλεόραση είναι δελεαστικός δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για να δουλέψεις πάνω από μία ώρα. Στην πραγματικότητα χρειάζεσαι ένα τραπέζι, μία καρέκλα και χώρο για το laptop και τις σημειώσεις σου.

Do: Κατανόησε τι ανάγκες αποθήκευσης έχεις. Don't: Δεν αρχειοθετείς τίποτα.

Ήρθε η στιγμή να πάρεις αποφάσεις. Θα χρειαστείς μία βιβλιοθήκη ή μία ραφιέρα ή μία μεγάλη συρταριέρα. Θα πρέπει να κάνεις ένα σημαντικό ξεκαθάρισμα και να αρχειοθετήσεις σωστά περιοδικά, παλιές εκδόσεις, βιβλία που χρειάζεσαι και έγγραφα.

Μπορείς να βρεις σε ένα παλαιοπωλείο μία vintage συρταριέρα και εκεί να αποθηκεύσεις όλα όσα δεν χρειάζεσαι άμεσα.

Do: Χρησιμοποίησε τα ράφια. Don't: Μην τα παραγεμίζεις

Με την ίδια λογική του ξεκαθαρίσματος κράτησε τα ράφια της βιβλιοθήκης σου minimal. Χρησιμοποίησε κουτιά ή καλάθια και μην το παρακάνεις επειδή απλά έχεις διαθέσιμο χώρο.

Do: Βάλε χρώμα. Don't: Μη μένεις στα ουδέτερα χρώματα

Το γραφείο στο σπίτι εκτός από λειτουργικό θα πρέπει να είναι και πηγή έμπνευσης. Διάλεξε ένα χρώμα που σε εμπνέει και βάψε το γραφείο σου ή επίλεξε διακοσμητικά βασισμένα στην ίδια χρωματική παλέτα.

Σκέψου ανατρεπτικά και διάλεξε ένα έντονο χρώμα σε χαλί ή σε τοίχο. Ακολούθησε τις χρωματικές σου προτιμήσεις και τόλμησε όποιο χρώμα σου αρέσει.

Do: Φέρε φυτά. Don't: Ξεχνάς να τα ποτίσεις

Τα φυτά φέρνουν χρώμα και υγεία στον χώρο. Βάλε ένα δύο φυτά που σου αρέσουν στο γραφείο και μην ξεχνάς τη φροντίδα τους. Δοκίμασε μία μικρή γλάστρα σε ένα ράφι ή κρεμασμένη από το ταβάνι και μία μεγάλη με ένα μεγαλύτερο φυτό στο πάτωμα. Μη διαλέγεις ψεύτικα φυτά ή φυτά που θέλουν πολύ φροντίδα. Ένα παχύφυτο σ' αυτή την περίπτωση είναι ιδανικό.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.