Τα διακοσμητικά βάζα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσφατα interior trends. Υπόσχονται να γίνουν η προσθήκη που θα λατρέψεις και θα χαίρεσαι να αντικρύζεις κάθε πρωί στο σπίτι σου.

Η νέες τάσεις και η ανάγκη μας για διακόσμηση του σπιτιού μας φέρνουν στο επίκεντρο τα διακοσμητικά βάζα. Πίσω από αυτό το διακοσμητικό ωστόσο υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες και μία ολόκληρη φιλοσοφία. Σήμερα, για πολλούς τα βάζα δεν είναι απλά ένα άψυχο διακοσμητικό που φιλοξενεί ένα όμορφο μπουκέτο λουλουδιών. Αντιθέτως, τα βάζα θεωρούνται μία μορφή τέχνης, με αυτά που είναι φτιαγμένα στο χέρι να βρίσκονται στον πυρήνα.

Τα must have της διακόσμησης sculptured βάζα

Τα μάτια όλων μας είναι πλέον στραμμένα στα κεραμικά βάζα, που μοιάζουν να είναι ένα passepartout αξεσουάρ που ταιριάζει υπέροχο σε ένα σπίτι με minimal, barock, maximal επιρροές. Η αλήθεια είναι πως στα sculptured βάζα δεν μπορείς να αντισταθείς ακόμα και αν σε χαρακτηρίζει η απλότητα και όπου βλέπεις διακοσμητικά απλά γυρνάς την πλάτη σου.

Η τάση τα θέλει να πρωταγωνιστούν και να ομορφαίνουν τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου με ή χωρίς λουλούδια.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Άλλωστε είναι τόσο μεγάλο trend που υπάρχει ένας βομβαρδισμός πληροφοριών από το Instagram και το TikTok. Όχι άδικα, καθώς ξεχωρίζουν για την καλαισθησία τους, τα πρωτοπόρα σχέδια, το κομψό design, τα διάφορα σχήματα και μεγέθη και τις αμέτρητες χρωματικές επιλογές. Η τεράστια απήχηση τους έχει δημιουργήσει και νέα κύματα ανθρώπων που κάθε μέρα δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον στο να ασχοληθούν με τη γλυπτική, ως χόμπι ή ως επάγγελμα.

Η sculptured αισθητική έχει μία ανοδική πορεία και η δημοφιλία της είναι πλέον τεράστια. Αν ψάχνεις τη νέα σου διακοσμητική προσθήκη, για να αναβαθμίσεις ακόμα και την πιο αδιάφορη γωνία, να κάνεις το σπίτι σου cozy και μοντέρνο με ένα ή πολλά sculptured βάζα τότε σου προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να εστιάσεις στις δημιουργίες τεσσάρων ελληνικών brands, με τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα.

Νοod ceramics

 
View this post on Instagram
 

A post shared by nood • by danae (@nood.ceramics)

Willis ceramics

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Willis Ceramics (@willisceramics)

Planet Karavan

Alexandra Manousakis

Xenaki ceramic art design