Έχετε βγει ραντεβού, αρέσετε ο ένας στον άλλο και όλα δείχνουν να πηγαίνουν σε ένα ιδανικό, μεθυσμένο, γεμάτο ορμόνες αύριο. Ξέρεις το mindset σου -φαντάζομαι κι εκείνος το δικό του- και έχει γίνει ωραίο ματσάρισμα. Είστε νέοι, είστε ερωτευμένοι, καταριέστε έμφυλες διαφοροποιήσεις και ερωτικά κλισέ. “Μπέσα σε όλα” έχετε πει και “ίσοι παντού“. Είναι η ριμάδα η συνήθεια και το υποσυνείδητο -δεν έχει μπέσα” που σας κάνει να μην τους τηρείτε τους κανόνες σας και να έχετε ταμπελιαστεί και αφομοιώσει κανόνες και συμπεριφορές γιατί “έτσι γίνεται”, έτσι είναι το “νορμάλ” ή γιατί σας φαίνεται αδιανόητο να γίνει και κάπως αλλιώς.

Double standards υπάρχουν και στη δική σου σχέση και όχι, δεν είσαι μόνο εσύ αδικημένη.

Τα αγόρια πρέπει να λένε πρώτα πώς νιώθουν

Περιμένεις από εκείνον να σου ζητήσει να βγείτε, να πει πρώτος ότι σε αγαπάει και να σου ζητήσει να συγκατοικήσετε. Γενικά, περιμένεις. Δεν ξεκαθαρίζεις εσύ τι θέλεις και τι σε καλύπτει, αλλά απλά χάνεις χρόνο περιμένοντας ο άλλος να βάλει τα όρια και να ανοίξει ή να κλείσει πόρτες. Χάνεις χρόνο και αφήνεις τα θέλω σου σε δεύτερη μοίρα απαιτώντας παθητικά από κάποιον άλλο να σου δείξει τον δρόμο.

BuzzFeed

Ο φίλος σου μπορεί να έχει γυναίκες φίλες, ενώ εσύ όχι

Αυτή είναι μια πραγματικότητα πολλών σχέσεων. Ξαφνικά, από τη στιγμή που μια γυναίκα μπαίνει σε μια σχέση, νιώθει σχεδόν υποχρεωμένη να βάλει τη ζωή της σε ένα πολύ συγκεκριμένο καλούπι. Ο κολλητός της αποτελεί εν δυνάμει “κίνδυνο” για τον σύντροφό της και πολλές φορές πρέπει και να υποστεί κριτική για το πώς επικοινωνεί μαζί του, αν αγκαλιάζονται, πότε και πού βρίσκονται. Από την άλλη, το αγόρι μπορεί να βγει με τη φίλη του από το πανεπιστήμιο που ακόμα κάνουν κολλητή παρέα και να τη βγάζει καθαρή με ένα “Η Ελένη έχει σχέση πολλά χρόνια” ή “Δεν έχει υπάρξει ποτέ τίποτα ερωτικό μεταξύ μας και ούτε θα υπάρξει. Είμαστε σαν αδέρφια“. Είναι τέλεια η σχέση τους, πρέπει να τη σέβεσαι, αλλά πρέπει και εκείνος να σέβεται τον δικό σου κύκλο, την αξία που έχει για σένα και το πώς κινείσαι μέσα σε αυτόν. Αν δεν γίνεται έτσι, αργά η γρήγορα θα καταλάβεις ότι η ζωή που ζεις δεν είναι δική σου. Ότι η σχέση σου είναι ένα break από την πραγματικότητα και τα breaks έχουν τέλος.

Ο ένας από τους δυο πρέπει να απαντάει γρήγορα στα μηνύματα, ενώ ο άλλος όχι

Δεν είσαι γαντζωμένη στο κινητό σου. Συγκεκριμένα, έχει τύχει να φύγεις και από το σπίτι χωρίς αυτό. Αυτό είναι μια ποιότητα δική σου, η οποία αν δεν χαλάει το πρόγραμμα τον άλλων, είναι σπάνια και πρέπει να την αγκαλιάσεις. Το να προκαλούνται τσακωμοί επειδή εσύ δεν επικοινώνησες με τον σύντροφό σου για τις τρεις ώρες που έπινες ποτό με την παρέα σου, είναι κάτι παραπάνω από καταπίεση. Δεν είσαι σε σχέση με το κίνητό σου, αλλά με έναν άλλο άνθρωπο. Το ότι δεν μίλησες μαζί του δεν σημαίνει ότι δεν τον σκέφτηκες, ούτε ότι δεν σου έλειψε. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Δεν είναι αναγκασμένος να κοιτάζει το κινητό του κάθε πέντε λεπτά, όταν εσύ το έχεις ξεχάσει για τρεις ώρες. Όσο ΟΚ είναι για εσένα, άλλο τόσο είναι και για εκείνον.

giphy.com

Τα αγόρια πάντα θέλουν σεξ

Οι άντρες πάντα είναι έτοιμοι για σεξ και οι γυναίκες συνήθως έχουν πονοκέφαλο. Έτσι έχουμε μάθει. Τι; Όχι; Ας κλείσει αυτό το κείμενο όποια γυναίκα δεν έχει νιώσει σχεδόν σεξομανής δίπλα σε έναν άντρα που του έχει πέσει το τηλεκοντρόλ από τα χέρια επειδή τον πήρε ο ύπνος. Ναι, το περίμενα. Δυο-τρεις. Γενικά και οι άντρες έχουν “πονοκέφαλο”, δεν έχουν όρεξη, είναι κουρασμένοι ή απλά βαριούνται. Είναι δύσκολο να το χωνέψεις γιατί είναι μια πραγματικότητα που δεν βλέπεις συχνά στα στα media και στις ταινίες, αλλά συνεχίζει να είναι πραγματικότητα. Με ή χωρίς εσένα.

Εσύ μπορείς να κριτικάρεις την εμφάνιση του φίλου σου, ενώ εκείνος όχι

Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, η ειλικρίνεια συμβαδίζει κάποιες φορές και με την έλλειψη τακτ. Κανείς δεν πρέπει να κριτικάρει κανέναν σε μια σχέση. Καλά και γενικότερα, αλλά δεν γράφω ευχολόγιο εδώ. Οι πιθανότητες να ακολουθείς το στερεοτυπικό μοτίβο “είμαι γυναίκα και ξέρω από μόδα, οπότε μιλάω σοβαρά όταν σου λέω ότι αυτό το κοντομάνικο πουκάμισο πρέπει να πάει στα σκουπίδια και όχι για ποτό μαζί μου” είναι πολλές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις σε κάποιον τη γνώμη σου και να τον πείσεις κιόλας, χωρίς να του δημιουργήσεις ανασφάλεια ή εκνευρισμό. Επίσης, σκέψου την έκφρασή σου σε περίπτωση που το αγόρι σου σου έλεγε ότι δεν σε κολακεύει πλέον το μαυρό μάξι φόρεμά σου με αυτά τα δύο κιλάκια που έχεις πάρει μωρέ. Ναι, αυτό ακριβώς εννοούσα.

5 double standards που δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση στη σχέση σου
giphy.com
Δες ακόμα: 7 αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς για την απιστία
featured photo: PS I Love You