Αγαπάς τη μόδα, έχεις δει όσο περισσότερα ντοκιμαντέρ μπορείς, αλλά αντιλαμβάνεσαι πως το print έχει άλλη αξία. (Ίσως και μια περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη σου). Αν είσαι στη φάση της έρευνας, παρακάτω σου συγκεντρώσαμε τα τέσσερα βιβλία μόδας που αξίζει να διαβάσεις τώρα που ο χρόνος είναι αρκετός.

Elsa Schiaparelli: A Biography – Meryle Secrest

Elsa
Stylist

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli ανταγωνίζεται μόνο την Coco Chanel για τον τίτλο της πιο iconic σχεδιάστριας του 20ου αιώνα.  Η αυτοβιογραφία της Elsa απεικονίζει τη δύναμη της μόδας και της ελεύθερης σκέψης. Το πιο εκκεντρικό παράδειγμα της δουλειάς της είναι το φόρεμα- “αστακός” που η Elsa σχεδίασε σε συνεργασία με τον Salvador Dali. Ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή της.

Tim Walker: Wonderful Things

tim walker
Stylist

Εάν έχασες την έκθεση του φωτογράφου μόδας Tim Walker στο V & A, μη στεναχωριέσαι. Μπορείς να πάρεις μια γερή δόση της ιδιοφυΐας  του και μόνο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Θα έλεγε κανείς ότι και το ίδιο το βιβλίο είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης στο οποίο θα επανέλθεις αρκετές φορές.

Champagne Supernovas – Maureen Callahan

champagne supernovas
Stylist

Κάτσε αναπαυτικά και ετοιμάσου για στον fashion κόσμο των 90s. Εστιάζοντας στις ζωές του Αλέξανδρου McQueen, του Marc Jacobs και της Kate Moss, το Champagne Supernovas παρουσιάζει το πώς αυτοί έσπασαν τους κανόνες και διαμόρφωσαν τον χώρο της μόδας όπως τον ξέρουμε σήμερα.

It- Alexa Chung

It
Stylist

Η Alexa Chung είναι το fashion icon, του οποίο το στυλ δε θα βαρεθούμε ποτέ. Το βιβλίο IT είναι μια συλλογή από τα γραπτά της, τις φωτογραφίες και τις δουλειές της. Διατηρώντας ένα βαθιά προσωπικό στοιχείο, θυμίζει κάτι μεταξύ ενός λογαριασμού Tumblr και ενός εφηβικού ημερολογίου. Προβάλλει τον τρόπο με τον οποίο η Alexa Chung βλέπει τον κόσμο και τη ζωή της μέσω της δουλειάς και των εμπειριών της.

Διάβασε ακόμα: 

5 βιβλία να ξεκινήσεις αυτή την άνοιξη

featured image: Glam Observer