Μια ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων αυτοβελτίωσης που υπογράφει η Anna Barnes μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Τέσσερις καλαίσθητοι τόμοι σε φανταστικά χρώματα που καταφέρνουν οπτικά να σου φτιάξουν τη διάθεση πριν ακόμα τους ανοίξεις καλά καλά για διάβασμα.

Εικαστικά είναι πολύ σύγχρονες εκδόσεις με υπέροχα γραφιστικά σχέδια τον σχεδιασμό των οποίων υπογράφει η Luci Ward. Τα χρώματα, τα σχέδια και η ποικιλομορφία των γραμματοσειρών που έχει κάθε μία σελίδα συνθέτουν ένα πρωτότυπο κολάζ που μόνο μια θετική νότα αισιοδοξίας μπορεί να προσφέρει. Ως προς το περιεχόμενο έχουμε να κάνουμε με πολύτιμα χρηστικά εργαλεία, χωρισμένα θεματικά, γεμάτα από συμβουλές, γνωμικά και πρακτικές οδηγίες που μπορεί ο αναγνώστης είτε να ξεφυλλίσει είτε να διαβάσει σχολαστικά και να εμπνευστεί ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Βούτηξα άπληστα μέσα σε κάθε τόμο, χόρτασε το μάτι μου από τις πλουμιστές εικόνες, γέλασα με κάποια από τα μηνύματα που βρήκα ανάμεσα στα κείμενα, με έβαλαν σε σκέψεις αρκετές από τις συμβουλές τους, κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου με όσα συμφωνούσα και ξεκίνησα ήδη να εφαρμόζω ορισμένες από τις έξυπνες προτάσεις που ξεδιάλεξα. Η ανάγνωσή του κάθε τόμου πραγματικά με διασκέδασε και ήδη έχουν πάρει και τα τέσσερα μαζί μια θέση περιωπής δίπλα στο κομοδίνο μου!

Πως να είσαι ήρεμος

%cf%81_%ce%b6_%ce%b8%c2%ac%c2%a6%c2%a6_%ce%bd_%ce%b3_%ce%ba_%ce%b2_-%c2%ac_%ce%b3-small

“Τίποτα δεν μπορεί να σου φέρει γαλήνη παρά μόνο ο εαυτός σου.”

Ένα από τα βασικά κλειδιά για μια πραγματικά καλή ημέρα είναι η ηρεμία. Ο τρόπος διαχείρισης των εντάσεων που μπορεί να προκληθούν είτε από εξωτερικούς είτε και από εσωτερικούς παράγοντες είναι και ένας από τους πιο καθοριστικούς συντελεστές για την επίτευξή της. Οι περισσότεροι από μας ζούμε μέσα σε ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς και η ηρεμία συχνά μοιάζει με ένα άπιαστο όνειρο. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου “Πως να είσαι ήρεμος” η Anna Barnes έχει καταφέρει όχι μόνο να συγκεντρώσει μια πλούσια συλλογή υλικού που εστιάζει στο κομμάτι της ηρεμίας αλλά καταφέρνει να το δομήσει κατάλληλα ώστε η πληροφορία να φτάνει στον αναγνώστη με μια λελογισμένη αλληλουχία ώστε να έχει πρακτική εφαρμογή. Η χαλιναγώγηση της πίεσης που δεχόμαστε καθημερινά έχει μακροπρόθεσμα ευεργετικές ιδιότητες σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Με την τακτική εξάσκηση των τεχνικών που μας διδάσκει ο συγκεκριμένος τόμος η επιτυχία αυτού του στόχου είναι -ευτυχώς- αναπόφευκτη.

Πως να έχεις ενσυνείδηση

%cf%81_%ce%b6_%ce%b8%c2%ac%c2%a6%c2%a6_%ce%bd_%ce%b3_%cf%87__%ce%b4_%ce%b6__%cf%88__%ce%b4_-small

Η ζωή συμβαίνει. Άφησέ την να συμβεί.”

Στο βιβλίο “Πως να έχεις ενσυνείδηση” η Anna Barnes δίνει προτάσεις, συμβουλές και λύσεις για να γνωρίσουμε έναν νέο και ενσυνείδητο εαυτό. Είναι γεμάτο από δραστηριότητες και ρητά διατυπωμένα σε απλή γλώσσα που μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να ζει την καθημερινότητά του περισσότερο συνειδητοποιημένος, λιγότερο αγχωμένος, γεμάτος από ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη για την κάθε ημέρα που ξημερώνει αξιοποιώντας μια πολύτιμη επιλογή που έχει, να την ζήσει δηλαδή όσο καλύτερα γίνεται. Το να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ζωή μας λεπτό προς λεπτό δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Συνήθως αφήνουμε τις στιγμές μας να χάνονται ενώ αναλωνόμαστε στο σπορ της ατέρμονης γκρίνιας για όλα όσα δεν έχουμε, ή σχεδιάζοντας αυτά που μελλοντικά θα θέλαμε να αποκτήσουμε. Η ζωή όμως είναι γεμάτη από μικρές όμορφες στιγμές που περνάνε καθημερινά ακριβώς κάτω από τις μύτες μας και αν δεν τους δώσουμε την απαραίτητη προσοχή απλά χάνονται. Το να εντάξουμε την χαρά στη ζωή μας απαιτεί τεχνική και αυτό το βιβλίο μας δείχνει πως να το καταφέρουμε.

Πως να είσαι ευτυχισμένος

%cf%81_%ce%b6_%ce%b8%c2%ac%c2%a6%c2%a6_%ce%bd_%ce%b3_%cf%87_%ce%b6_%ce%b5_%ce%b6_%ce%b8%c2%a6_%ce%b4-%cf%86_%c2%ac_%ce%b3-small

Δεν υπάρχει καθήκον που να υποτιμούμε τόσο όσο την ευτυχία.”

Αν νοιώθετε σαν ένας σάκος του μποξ που δέχεται καθημερινά αλλεπάλληλα χτυπήματα και κάπου έχετε ξεχάσει την αξία της χαράς, το βιβλίο “Πως να είσαι ευτυχισμένος” της Anna Barnes θα σας δείξει τον τρόπο για να επιστρέψει το χαμόγελο στη ζωή σας. Το να καταφέρει κάποιος να μην πέσει στην δύνη της κατάθλιψης δεν είναι μια απλή υπόθεση ειδικά μέσα στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον που ζούμε. Για την καλή πνευματική κατάσταση του ατόμου όμως και την επίτευξη της εσωτερικής ισορροπίας η ευτυχία, είναι ένας δύσκολος στόχος που δεν πρέπει ωστόσο να παραγκωνίζουμε. Μέσα στο συγκεκριμένο τόμο ο αναγνώστης θα βρει πλήθος από χρήσιμες συμβουλές και τρόπους που θα τονώσουν την διάθεση και θα βοηθήσουν ώστε η ευτυχία να έχει μακρά διάρκεια και έντονη παρουσία στην καθημερινότητά του. Ένα όμορφο και τακτοποιημένο περιβάλλον διαβίωσης, η γυμναστική, ο καλός ύπνος και η θετική σκέψη είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που δίνονται τις οποίες εφαρμόζοντάς τες η διαχείριση των στρεσογόνων καταστάσεων που απειλούν την ευτυχία μας θα μοιάζει με παιχνίδι.

Πως να έχεις αυτοπεποίθηση

%cf%81_%ce%b6_%ce%b8%c2%ac%c2%a6%c2%a6_%ce%bd_%ce%b3_%cf%83_%ce%b6_%ce%b5%c2%ac_%ce%b1__%ce%b1%c2%ac%cf%88___%ce%b4_-small

Το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να φορέσεις είναι η αυτοπεποίθηση.”

Στο “Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση” η Anna Barnes μας δείχνει το δρόμο για να κάνουμε δυναμικά βήματα στη ζωή μας. Απομακρύνουμε όλες τις αρνητικές σκέψεις, αλλάζουμε συνήθειες, μαθαίνουμε πως να κανακεύουμε τον εαυτό μας, να αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε και να ζούμε τελικά καλύτερα. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι ένα έμφυτο ταλέντο, καλλιεργείται με την εξάσκηση. Το να αισθανόμαστε καλά με αυτό που είμαστε και να πιστεύουμε στις ικανότητές μας μπορεί να περάσει μέσα από την διαδικασία της μάθησης με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το τι μπορεί να κάνει κάποιον να νοιώθει όμορφα και να ακτινοβολεί από αυτοπεποίθηση ποικίλει. Η βοήθεια φίλων, η επίτευξη των προσωπικών στόχων, η σωματική άσκηση, η χαλάρωση, η ενδυνάμωση του μυαλού είναι μόνο μερικές από τις πηγές άντλησης θετικής ενέργειας. Το σίγουρο είναι ότι “Δεν υπάρχει ούτε πιθανότητα, ούτε πεπρωμένο, ούτε μοίρα που μπορεί να κατατροπώσει, να εμποδίσει ή να ελέγξει την ακλόνητη αποφασιστικότητα μιας ψυχής η οποία ξέρει τι κάνει.”

Δες γιατί τα φετινά Όσκαρ είναι λίγο πιο συναρπαστικά από τα περσινά.