Αυτό που αγαπάμε στα θερινά σινεμά, δεν είναι τόσο η ταινία που βλέπουμε όσο η ατμόσφαιρα που αποπνέουν. Τα αρωματικά φυτά, οι άνετες καρέκλες και το γεγονός ότι μοιάζουν με μία τεράστια αυλή μας βοηθάνε να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και να χαλαρώνουμε.

Μπορούμε πολύ εύκολα λοιπόν να φέρουμε αυτή την ατμόσφαιρα και στο μπαλκόνι μας. Μάθε τα τέσσερα βασικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα θερινού σινεμά στο μπαλκόνι σου.

1. Βάλε πράσινο

Ακόμα και αν δεν έχεις πολύ χώρο στο μπαλκόνι, μία όμορφη γλάστρα αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Μπορείς ακόμα να βάλεις υποδοχές στα κάγκελα και να τοποθετήσεις μικρά γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια για μία ακόμα πιο εντυπωσιακή πινελιά. Απαραίτητος είναι πάντα και ο βασιλικός που διώχνει τα κουνούπια και θα κάνει το μπαλκόνι σου να μυρίζει σαν αιγαιοπελαγίτικη αυλή.

Colorful flowers growing in pots on the balcony

2. Φώτισέ το

Δεν εννοούμε να ανοίξεις τα φώτα στο μπαλκόνι σου. Προτείνουμε το αντίθετο μάλιστα! Κράτησε τα βασικά φώτα σβηστά και τοποθέτησε λαμπάκια σε έναν τοίχο. Προτίμησε κάποια με κίτρινο ζεστό φως και όχι με λευκό. Στην αγορά κυκλοφορούν λαμπάκια που δε χρειάζονται υποδοχή για πρίζα και έτσι μπορείς να τα τοποθετήσεις όπου θες. Ακόμα, μπορείς να συμπληρώσεις το αποτέλεσμα με κάποια φαναράκια ή κεριά με φρέσκο design. Προτίμησε κεριά που να διώχνουν και τους ενοχλητικούς επισκέπτες. Όπως κεριά με σιτρονέλα ή με βασιλικό.

3. Βάλε άνετα έπιπλα

Όπως και σε μία ανακαίνιση σπιτιού, έτσι και σε μία αναδιοργάνωση μπαλκονιού ή άνεση είναι πάνω απ’όλα. Για να δημιουργήσεις μία cosy ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου, μεγάλη σημασία έχει το πού θα κάθεσαι σε αυτό. Όχι δεν λέμε να φέρεις τον καναπέ από το σαλόνι! Μπορείς όμως να κάνεις μία απλή κατασκευή με παλέτες και άνετα μαξιλάρια πάνω, στα οποία να μπορείς να χαλαρώνεις για ώρες.

Ακόμα, αν δεν έχεις πολύ χώρο, δώσε προτεραιότητα στα καθίσματα και βάλε σε δεύτερη μοίρα το τραπεζάκι. Αντί για αυτό, μπορείς να πάρεις ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι και να το βγάζεις όταν θέλεις να καθίσεις στο μπαλκόνι. Ακόμα, μπορείς να δημιουργήσεις μία μικρή κατασκευή που να μπαίνει πάνω στα κάγκελα και να βάζεις εκεί τα ποτήρια και τα σνακ σου.

4. Διακόσμησέ το

Απλές πινελιές μπορούν κάνουν όλη τη διαφορά στην ατμόσφαιρα του μπαλκονιού σου. Βάλε ένα ωραίο ψάθινο χαλί, ένα πολύχρωμο τραπεζομάντιλο και όμορφες πήλινες γλάστρες στα φυτά σου και σου εγγυόμαστε ότι θα έχεις μία όαση. Μπορείς ακόμα να βάλεις χαλαρωτικά αιθέρια έλαια και να δίνουν μια αίσθηση από σπα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

4 τρόποι για να κάνεις το μπαλκόνι σου να μοιάζει με θερινό σινεμά
ikea.com

Κάνοντας τα παραπάνω, αποκτάς μία μοναδική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου. Αν έχεις και προτζέκτορα που μπορείς να βγάλεις έξω, δε σε σταματάει τίποτα από το να πάρεις τα ποπ κορν και να απολαύσεις μία ταινία στην άνεση του σπιτιού σου!

Από την ομάδα του Douleutaras.gr

featured image: Heart Radio