Κάθε χρόνο θέτουμε τους στόχους μας και ξεκινάμε γεμάτοι όρεξη να κατακτήσουμε τον κόσμο. Άλλες φορές τα πηγαίνουμε καλά, ενώ άλλες καταλήγουμε στο τέλος της χρονιάς με ακριβώς τα ίδια resolutions για το επόμενο έτος. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Άλλωστε όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους για να γίνουν.

Πέραν όμως των ρεαλιστικών ή μη, προσωπικών σου στόχων, ήρθε η ώρα να θέσεις και τους επαγγελματικούς. Πριν αρχίσει να σε λούζει κρύος ιδρώτας, σου έχω τους πιο σημαντικούς από αυτούς που, πίστεψε με, απαιτούν πολύ λιγότερη προσπάθεια από το να χάσεις τα περιττά κιλά των γιορτών ή το να ξυπνάς κάθε μέρα πριν τις επτά!

  1. Να μάθεις κάτι που ΔΕ σου χρειάζεται

Συχνά, στα πλαίσια της δουλειάς είμαστε αναγκασμένοι να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι πραγματική γνώση και καινοτομία έρχεται από τα πράγματα που μαθαίνουμε χωρίς να μας το επιβάλλουν, αλλά επειδή μας αρέσει. Μη ξεχνάς τα πράγματα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προσπάθησε να αφοσιώσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτά… ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο!

  1. Να κάνεις κάτι καινούριο

Κανείς δεν πάει μπροστά επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Βασική προϋπόθεση ώστε να πετύχεις και να εξελιχθείς είναι το να βγεις από το comfort zone σου, είτε αυτό σημαίνει το να γίνεις πιο κοινωνικός και να μιλάς με ανθρώπους που ποτέ πριν δε θα πλησίαζες, είτε το να κάνεις ακόμη μια προσπάθεια να μάθεις ένα καινούριο skill ή μια ξένη γλώσσα που σε δυσκολεύει.

  1. Να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο χωρίς internet

Για 48 μόνο ώρες, προσπάθησε να τραβήξεις την πρίζα και να αποσυνδεθείς από όλα περνώντας ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου και αυτούς που αγαπάς.  Δώσε στον εαυτό σου δυο ημέρες χωρίς να τσεκάρεις τα mail ή τα social media σου. Ναι, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα όταν γυρίσεις στο γραφείο να γίνεται χαμός, αλλά μη ανησυχείς, γιατί σίγουρα θα επιστρέψεις με γεμάτες μπαταρίες!

  1. Να διαβάσεις τουλάχιστον 2 βιβλία

Δεν είσαι βιβλιοφάγος, δεν έχεις χρόνο, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και 10 ακόμη κοινές δικαιολογίες. Το 2018 θα είναι η χρονιά που θα τα καταφέρεις! Δες το σαν ένα ακόμη challenge, που θα καταφέρει όμως να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι πιστεύεις. Επέλεξε 2 βιβλία, από τη βιβλιοθήκη, το βιβλιοπωλείο ή ακόμη και κάποιο e-shop, που δε θα σε κάνουν απλά να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα, αλλά θα σε βάλουν σε σκέψεις και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες. Δεν είναι τόσο δύσκολο! Είναι απλά ένα βιβλίο ανά εξάμηνο… και ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις!