Η μαγειρική πάντα ήταν η αγαπημένη μου ενασχόληση. Με ηρεμεί, με χαλαρώνει και με κάνει να αισθάνομαι πιο δημιουργική από ποτέ, αποφορτίζοντας με από την καθημερινότητα.

Ωστόσο, το μόνο πρόβλημα που με ταλανίζει κάθε φορά είναι το ποια θα είναι η επόμενη συνταγή που θα επιλέξω. Οι πιο συχνές μου σκέψεις είναι: “Μήπως να ακολουθήσω κάτι πιο κλασσικό;”, “Να δοκιμάσω κάτι καινούργιο ή ενδεχομένως να το επινοήσω;”.

Αν είσαι σαν εμένα, τότε αυτό το άρθρο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Παρακάτω θα ανακαλύψεις συνταγές για γλυκό, στις οποίες σίγουρα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς.

Super σοκολατένια μεξικάνικα brownies

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμύγδαλου
  • 1/3 φλιτζάνι σκόνη άγλυκου κακάο
  • 1/2 κουτ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουτ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν
  • 2 αυγα
  • 1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι chips σοκολάτας

Για το σοκολατένιο γλάσο

  • 1 κουταλιά της σούπας
  • λάδι καρύδας
  • 4 κουταλιές της σούπας chips σοκολάτας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Ανακάτεψε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ. 3. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος ανακάτεψε το αυγό, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας, έως ότου να ομογενοποιηθούν και μετέπειτα πρόσθεσε το βούτυρο. 4. Πρόσθεσε το ¼ του ξηρού μείγματος στο υγρό και συνέχισέ να προσθέτεις ανακατεύοντας παράλληλα. 5. Πρόσθεσε τα τσιπ σοκολάτας. 6. Ρίξε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (μπορείς να τοποθετήσεις και λαδόκολλα) και άπλωσε το. 7. Ψήσε για 25 περίπου λεπτά. 8. Άφησε το να κρυώσει και κόψε σε τετράγωνα. 9. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά, βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα, άφησε το να κρυώσει για 5 λεπτά και άπλωσε το πάνω από τα brownies.

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, φυστικοβούτυρο και βρόμη

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • ¾ κούπας φυστικοβούτυρο
  • ¾ κούπας ζάχαρη καρύδας
  • ¼ κούπας λάδι καρύδας
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γλυκού σόδα μαγειρικής
  • ¼ κ.γλυκού αλάτι
  • ½ κούπα κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Χτύπησε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας. 3. Ρίξε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός της σοκολάτας και ανακάτεψε τα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 4. Πρόσθεσε τη σοκολάτα. 5. Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά. 6. Αφαίρεσε την από το ψυγείο και σχημάτισε μπισκότα. 7. Ψήσε για 8-10 λεπτά και άφησε τα να κρυώσουν προτού τα καταναλώσεις.

Πανεύκολα σπιτικά churros με sauce σοκολάτας

Υλικά

Για το εξωτερικό των churros

  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ½ κ. γλυκού κανέλα

Για τα churros

  • 1 ½ κ.γλυκού ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κ.γλυκού αλάτι
  • 2 κ. γλυκού λάδι
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

Για την σοκολατένια σος

Σοκολάτα ½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τα churros

1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ανακάτεψε το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. 2. Άφησε το μείγμα να βράσει και μετά αφαίρεσε το από την φωτιά. 3. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε έως ότου να σχηματιστεί μια ζύμη. 4. Σε ένα άλλο σκεύος ζέστανε λίγο λάδι. 5. Μετέφερε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιούργησε λωρίδες βάζοντας τες στο καυτό λάδι. 6. Άφησε τες να ροδίσουν. 7. Επανάλαβε για την υπόλοιπη ζύμη.

Για την σοκολατένια σος 1. Τοποθέτησε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. 2. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε ένα σκεύος και μετέπειτα πρόσθεσε μέσα την σοκολάτα. 3. Ανακάτεψε έως ότου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Υγιεινά muffins βρόμης με μπανάνα και blueberries

Υλικά

  • 1 κούπα blueberiees
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες βρόμης
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού baking powder
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Σε ένα μπολ λιώσε τις μπανάνες. 3. Στη συνέχεια χτύπησε το αυγό με τις νιφάδες βρόμης, το baking powder, την ζάχαρη και τη βανίλια. 4. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τα μούρα. 5. Ψήσε για 15 λεπτά.

featured photo: whatsgabycooking.com