Τέσσερις βασικές συμβουλές-μυστικά για barbeque άλλου επιπέδου.

*Σκέψου πέρα από συνηθισμένα

Τα λαχανικά και το κρέας είναι σίγουρα δύο συνηθισμένες επιλογές όταν αποφασίζεις να κάνεις barbeque. Σκέψου λίγο πρωτότυπα και βάλε στο grill φρούτα καθώς ο πλέον αγαπημένος γλυκός συνδυασμός, τώρα το καλοκαίρι, είναι τα ροδάκινα στη σχάρα. Αφού κόψεις τα ροδάκινα στη μέση, βάλε τα στη σχάρα και όταν είναι έτοιμα άλειψέ τα με ένα μείγμα από βούτυρο, κανέλα και καστανή ζάχαρη. Τοποθέτησέ τα πάλι πάνω στη σχάρα μέχρι να καραμελώσουν και σέρβιρέ τα με παγωτό.

*Μη φοβηθείς τα ψάρια

Μπορεί το ψήσιμο του ψαριού να είναι ρίσκο, αλλά δεν πρέπει να το φοβηθείς. Το κλειδί για να αποφύγεις προβλήματα όπως το να κολλήσει το ψάρι στη σχάρα είναι να διαλέξεις τόνο ή σολομό και να τον κόψεις σε μεγάλα κομμάτια πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του ψησίματος. Μπορείς να τα μαγειρέψεις όπως το κρέας, αλλά προτίμησε μια σπάτουλα για να μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τα κομμάτια σου.

*Απόφυγε τα υγρά

Συγκεκριμένα, τα υγρά που επιταχύνουν την καύση, όπως το οινόπνευμα. Επειδή ακριβώς είναι πολύ έντονες ουσίες, επιδρούν στη γεύση του φαγητού σου αρνητικά. Για αυτό είναι προτιμότερο να ακολουθείς την παραδοσιακή διαδικασία με τα κάρβουνα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξυλάνθρακα ή κάποιο άλλο προσάναμμα για να επιταχύνεις τη διαδικασία χωρίς να καταστρέψεις το φαγητό σου.

*Παίξε με μπαχαρικά και μυρωδικά

Φυσικά το αλάτι και το πιπέρι είναι αναντικατάστατα, όμως το βασικό είναι να εμπλουτίσεις τη γεύση του φαγητού σου.Για αυτό μην φοβηθείς τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας καρυκεύματα στο κοτόπουλο ή στη ακόμα και στα λαχανικά, μπορείς να πετύχεις εντελώς διαφορετικές γεύσεις. Ο,τι και να κάνεις, ρίξε πλούσια ποσότητα, καθώς στο grill είναι δύσκολο να διατηρηθούν στη θέση τους. Εάν έχεις μαρινάρει το κρέας σου από πριν θα δεις μεγάλη διαφορά ρίχνοντας μερικά έξτρα μυρωδικά.

Δες ακόμα15 tips για να φτιάξεις το καλύτερο burger της ζωής σου
featured photo: unsplash.com