Όλοι οι λόγοι γιατί είναι ΟΚ να αγνοήσεις μερικούς από τους ανθρώπους που δεν θες να έχεις επικοινωνία. Και εννοώ, καμία επικοινωνία και ανταπόκριση σε οποιοδήποτε είδος μέσο – μήνυμα, snap, DMs, κλήσεις κτλ.

Ορίστε μερικοί λόγοι για να σιωπήσεις:

  1. Προσελκύεις το λάθος τύπο άντρα.

Ίσως έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις οτι τίποτα δεν προχωράει με τους άντρες με τους οποίους βγαίνεις. Είτε επειδή έχεις εντοπίσει κάποια φαουλ στη συμπεριφορά τους, είτε δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι ή επειδή απλά δεν σου αρέσουν, το να ‘κυνηγάς’ το οτιδήποτε σε αυτή τη φάση, είναι χάσιμο χρόνου.

Μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που σε ελκύει σε αυτούς τους άντρες, πρέπει να σταματήσεις αυτό το φαύλο κύκλο.

Διάβασε ακόμα Από πότε το Ghosting έγινε cool;

  1. Μπορείς να κάνεις ξανά focus στον εαυτό σου.

Πιστεύω έντονα πως το σύμπαν σου προσφέρει αυτό για το οποίο είσαι έτοιμη. Το τέλος του προηγούμενου χρόνου ήταν αρκετά δύσκολο για εμένα και αμέλησα πολύ τη φροντίδα του εαυτού μου.

Όταν εσύ η ίδια δεν νιώθεις καλά για τον εαυτό σου, τότε είναι που είσαι πιο πρόθυμη να δεχτείς οποιαδήποτε συμπεριφορά απο τους άλλους – και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να δεχτώ. Δουλεύοντας ώστε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου και εν τέλει, να προσελκύσεις το σωστό τύπο άντρα.

Διάβασε ακόμα: Πόσες μορφές απόρριψης αντέχουμε ακόμα; 

  1. Μπορείς να ξεκινήσεις απο την αρχή. 

Όταν έγινα single πριν απο δυο χρόνια, έθεσα έναν πολύ αυστηρό κανόνα στον εαυτό μου – εαν κάποιος δεν μου προσφέρει κάτι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μου, τότε δεν αξίζει το χρόνο και την ενέργεια μου. Είμαι τόσο τυχερή που έχω ουσιαστικές σχέσεις με τους φίλους μου, την οικογένεια και τους συνεργάτες μου, οπότε δεν χρειάζομαι κάτι πιο ρομαντικό.

Εαν νιώθεις πως δεν παίρνεις κάτι απο τους προσωρινούς άντρες στη ζωή σου, τότε πρέπει να κάνεις χώρο για κάτι αληθινό.

  1. Θα μπορέσεις να καλλιεργήσεις τις πραγματικές σου σχέσεις.

Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο χρόνο μας ‘τρώνε’ οι ψηφιακές ‘σχέσεις’. Το swiping δεξιά και αριστερά, τα snaps ή τα μηνύματα για ώρες – αλλά και για το τίποτα.

Το ghosting θα σε βοηθήσει να αφιερώσεις χρόνο σε σχέσεις που έχουν πράγματι σημασία για εσένα.

Μετάφραση: Δήμητρα Καρατζά

Διάβασε ακόμα Μήπως τελικά χαθήκαμε στη μετάφραση;