Τα τελευταία χρόνια πολλοί δημιουργοί ασχολούμενοι κυρίως με την τέχνη και τον πολιτισμό, έχουν δώσει μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική προσέγγιση, με αποτέλεσμα να προσεγγίσουν αρκετούς ανθρώπους σε έναν άγνωστο μέχρι τώρα σε πολλούς κόσμο.

Τhe Girl In The Museum/ Το κορίτσι στο Μουσείο

Tο Girl In The Museum και η Μαρίζα Καρύδη. Πρόκειται για ένα ιστολόγιο τέχνης το οποίο αρχικά είχε ως σκοπό να δείξει την αγάπη της Μαρίζας για τα μουσεία τα οποία έχει επισκεφτεί μέσα από τα ταξίδια της. Όσον αφορά την ονομασία η ίδια την εμπνεύστηκε από την αγαπημένη της ταινία Τhe Girl In The Café.

H αγάπη για την τέχνη, τα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους τράβηξε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον του κόσμου και αυξήθηκε και η δημοτικότητα της σελίδας. Βέβαια, μαζί με τη σελίδα αυξήθηκε και η ομάδα καθώς με τη διαχειρίστρια υπάρχει και μια ομάδα νεαρών ιστορικών, αρχαιολόγων και ατόμων που λατρεύουν την μαγεία της τέχνης και μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν λοιπόν, ενδιαφέρεσαι για μια εικονική βόλτα σε ένα μουσείο ή σε ευρωπαϊκές πόλεις όπου τα ιστορικά τους μνημεία αποτελούν ένα τότε είσαι στη σωστή σελίδα.

Αrchaeostoryteller// Θεόδωρος Παπακώστας

Archaeostoryteller η αλλιώς Θεόδωρος Παπακώστας κατάφερε μέσα από τη σελίδα του να αποδείξει, ότι η επιστήμη της Αρχαιολογίας δεν είναι τόσο βαρετή όσο πολλοί πιστεύουν. Ο Θοδωρής είναι διδάκτορας της αρχαιολογίας και μέσα από τον λογαριασμό του στο Ιnstagram πάντρεψε τις αρχαιο-ιστορίες του με την pop κουλτούρα της σύγχρονης εποχής.

Κάθε post του αποτελεί μια καλή συνταγή με τα συστατικά της ιστορίας και του χιούμορ να ισορροπούν με τον καλύτερο τρόπο. Και φυσικά αυτό αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα, ότι η διαδικασία της μάθησης οφείλεται στην προσέγγιση του διδάσκοντα και τη χαλαρή σχέση που θέλει να αναπτύξει με το κοινό του. Φυσικά ο Θοδωρής δεν έχει σταματήσει μόνο στα post του Ιnstagram αλλά και σε μια σειρά από Podcast.

Οπότε, όσοι είναι fans του αρχαίου κόσμου και δεν έχoυν ακολουθήσει τον αγαπημένο influencer των αρχαιολόγων πρέπει να σπεύσουν άμεσα.

The Trivialist

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Trivialist (@the.trivialist)

Ο τρίτος λογαριασμός που αφορά τον πολιτισμό έχει το όνομα The Trivialist. Ένας καθηγητής Ιστορίας μέσα από τα posts του επιχειρεί σύγχρονες αφηγήσεις οι οποίες είναι ποικίλης θεματολογίας και φυσικά προέρχονται από διάφορες ιστορικές περιόδους. O Trivialist προσπαθεί μέσα από την εύθυμη παρουσίαση των posts να αποδείξει ότι το μάθημα της ιστορίας δεν είναι τόσο βαρετό όπως μάθαμε στο σχολείο.

Απεναντίας μέσα από πολλά ενδιαφέροντα facts γίνεται πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα ωθεί τον δέκτη να ψάξει περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος. Συνεπώς, όποιος ψάξει για γρήγορες και «εύπεπτες» και ενδιαφέρουσες ιστορίες χωρίς τη νωχελικότητα των σχολικών χρόνων μπορεί να κάνει ένα follow στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Vasiliki Markaki

Μια μαμά μουσειοπαιδαγωγός. Η Βασιλική Μαρκάκη κατάφερε μέσα από τη σελίδα της στο Ιnstagram να παρουσιάσει μουσειακές δράσεις για τα παιδιά οι οποίες μετατρέπουν μια φαινομενικά βαρετή μέρα στο μουσείο σε μια διασκεδαστική επίσκεψη. Κάθε post αποτελεί μια συναρπαστική πρόταση τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για την οικογένεια η οποία προσπαθεί να φέρει το παιδί σε επαφή με τον πολιτισμό και δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο τρόπο.

Παιχνίδια ερωτήσεων, παρατηρήσεων ακόμα και παιδαγωγικά βιβλία που ζωντανεύουν το μουσείο στο σπίτι έχουν κάνει τον συγκεκριμένο λογαριασμό άξιο προσοχής.