Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας γνωρίστηκαν μέσα από τη δουλειά τους δημιουργώντας μερικά από πιο εκλεπτυσμένα γλυκά για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Είδαν πως δουλεύοντας μαζί μπορούν να επιτύχουν ακόμα περισσότερα και αποφάσισαν να φτιάξουν το πρώτο ζαχαροπλαστείο-φάντασμα της Αθήνας, το Madame Fraise.

Ένα ζαχαροπλαστείο χωρίς βιτρίνα το οποίο δημιουργεί όμως μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά γλυκά. Ένα εργαστήριο στο οποίο επικρατούν οι μυρωδιές και τα χρώματα.

Αυτό είναι πια το «σπίτι» για δύο από τους πιο ταλαντούχους ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην τούρτα Amande με biscuit αμυγδάλου, bavaroise αρωματισμένη με τόνκα, μαρέγκα αμυγδάλου και αχλάδι κονφί, η την Tarte Tatin με ψημένη κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο, λεμόνι και καραμελωμένα μήλα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Σε μορφή τούρτας είναι διαθέσιμο το μιλφέιγ με βανίλια και πραλίνα πεκάν, το Paris Brest, το τριανταφυλλένιο τσιζκέικ που ενώνει σε ένα επιδόρπιο δύο εκδοχές του γλυκού, ένα ψημένο τσιζκέικ και μία μους που συνοδεύονται από μαρμελάδα βατόμουρο και φυσικά τη μοναδική Tarte Vibrato με bitter cremeux σοκολάτας 70%, με αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanuts.

Ιδιαίτερη προσοχή έχουν δώσει στα πανετόνε που φτιάχνονται από εντελώς φυσικό προζύμι και προς το παρόν πωλούνται σε δύο εκδοχές: μια κλασική, με πορτοκάλι και λεμόνι confit, ξανθιά σταφίδα και βανίλια Μαδαγασκάρης και μία με σοκολάτα Gianduja γάλακτος και ολόκληρα φουντούκια Piemonte.

Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Βόρειας Ιταλίας, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποκτά φανατικούς θαυμαστές και στη χώρα μας. Στο Madame Fraise όμως, θέλουν το panettone τους να μην είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με την περίοδο των γιορτών, αλλά να γίνει μέρος της καθημερινότητας όσων αγαπούν να το απολαμβάνουν, όλο το χρόνο.

Και επειδή Πάσχα χωρίς τις χαρακτηριστικές γεύσεις και τις πασχαλινές νότες δεν γίνεται, εδώ θα απολαύσεις και το limited edition Πασχαλινό Noble Pastry Original Panettone με γεύση τσουρέκι και πορτοκάλι confit, και τα διακριτικά αρώματα του τσουρεκιού, μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης, που προσφέρεται στην κομψή Hexagon συσκευασία του ενός κιλού.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Τέλος, στην degustation τετραλογία Selection που κυκλοφορεί με τα τέσσερα ατομικά γλυκά, τα οποία παράγονται και σε μεγάλα (του κιλού), έχει προστεθεί μια νέα τετραλογία, που σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Όπως καταλαβαίνεις το να αποφασίσεις ποιο γλυκό -ή καλύτερα, ποιο κομψοτέχνημα- θα παραγγείλεις από το Madame Fraise είναι ένα όχι και τόσο εύκολο challenge!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Μπορείς να κάνεις προπαραγγελία το γλυκό της επιλογής σου μέσω του τηλεφώνου ή των social media. Έτσι, κάνοντας pick up την παραγγελία σου, μπορείς να δεις και από κοντά όλη τη διαδικασία της παραγωγής των κομψών αυτών και ιδιαίτερων γλυκών.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Το Madame Fraise είναι όμως μόνο ένα κομμάτι όσων έχουν ετοιμάσει οι δύο pastry chefs. Με συνεργάτη, και φίλο τους, Γιάννη Γερόπουλο, το “κρυφό” ζαχαροπλαστείο είναι κάτω από την ομπρέλα της Noble Pastry Athens, ενός σύνθετου ζαχαροπλαστικού πρότζεκτ που θέλει να καινοτομήσει, να απευθυνθεί τόσο σε επαγγελματίες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Συμβουλευτικές υπηρεσίες, σεμινάρια, limited edition γλυκά σε συνεργασία με γνωστές επωνυμίες και καλλιτέχνες, αλλά και προτάσεις βασισμένες στην τεχνολογία του 3D printing είναι μερικά μόνο από όσα ετοιμάζουν.

Madame Fraise/ Noble pastry, Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086 διανομή μέσω Wolt.