Οι κλόουν. Αυτοί οι αδικημένοι. Το μοναδικό επάγγελμα στον κόσμο που ο σκοπός παρεκκλίνει τρομερά από το αποτέλεσμα. Που όλη τους η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να μας διασκεδάσουν και εμείς θέλουμε να τους χαρίσουμε ένα μαντιλάκι ντεμακιγιάζ. Τα παιδιά διασκεδάζουν στα παιδικά πάρτυ αλλά δε ξέρουν ότι μέχρι την εφηβεία και για όλη την υπόλοιπη ζωή τους θα βλέπουν τους κλόουν με εντελώς άλλο μάτι.

  1. Ο κλόουν κάτω από το κρεβάτι από «Το πνεύμα του κακού».
to-pneuma-tou-kakou

Και εκεί που δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμη στο μυαλό μας το από πού μπορεί να εμφανιστεί ένας τρομακτικός κλόουν, έρχεται «Το πνεύμα του κακού», να μας δείξει το κρεβάτι. Είμαι σίγουρη πως όταν την πρωτοείδατε αυτήν την ταινία, φοβόσασταν να αφήσετε κάποιο άκρο από το σώμα σας να προεξέχει κάτω από το κρεβάτι.

  1. O δαιμονικός κλόουν στο «KillJoy».
  2. killjoy

Οι ρυτίδες δεν είναι συνήθως τρομακτικές αλλά αυτές στο πρόσωπο του συγκεκριμένου κλόουν είναι αρκετά creepy. Σχεδιάζουν τέλεια όλες τις λεπτές γραμμές του προσώπου του και σίγουρα ταιριάζουν με τη μαύρη μαγεία στην πλοκή της ταινίας.

  1. Ο κλόουν που μεταμορφώνεται από τον «Εκδικητή».
ekdikitis

Πόσο σοκαριστικό και τρομακτικό για την ψυχοσύνθεση μας, μπορεί να είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με μορφή κλόουν μπορεί να κρύβει από πίσω ένα δαιμονικό πρόσωπο; Αυτό αρκεί για να υποπτευόμαστε τους πάντες και τα πάντα!

  1. O δαιμονικός κλόουν στην ταινία «Κλόουν».
maxresdefault

Φανταστείτε ένας από τους γονείς σας να ήταν καταραμένος και να μη μπορούσε να αφαιρέσει από πάνω του ένα κοστούμι κλόουν, που τυχαία ήταν αυτό που φορούσε και στα γενέθλια σας! Πόσο τρομακτική μπορεί να είναι αυτή η φαντασίωση;

Νομίζω πως αυτοί οι κλόουν κυριαρχούν στα πιο εφιαλτικά μας όνειρα και δε θα πάψουν να υπάρχουν σε αυτά, όσο χρονών και αν φτάσουμε!