363159-835dd798c79b14ea143e2cc08172a1c7

Ο κινηματογράφος αντιγράφει την ζωή μόνο σε περιπτώσεις αυτοβιογραφιών, αληθινών περιστατικών αλλά και πάλι κάπου εκεί στους τίτλους αρχής ή τέλους γράφει “η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα”. Βασίζεται. Δεν είναι.

Η ζωή από την άλλη θα ήθελε να αντιγράφει τον κινηματογράφο σε αρκετές περιπτώσεις που τα “αληθινά γεγονότα” δεν πάνε και πολύ καλά, ή όπως θα θέλαμε να πάνε.Θα ήθελε να είναι σαν τον κινηματογράφο. Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

 Οι 36 διαπιστώσεις του οτι η ζωή θα θέλαμε να είναι σαν τον κινηματογράφο. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Βασισμένες σε αληθινά γεγονότα.

 1. Όταν θες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο που φεύγει για να ξεφύγεις έχουν απεργία τα αεροπλάνα.
 2. Όταν θες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο που φεύγει για να ξεφύγεις δεν έχεις λεφτά.
 3. Όταν θες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο που φέυγει για να ξεφύγεις πιο πιθανό είναι να πάρεις το πρώτο λεωφορείο που περνάει για να γυρίσεις σπίτι σου. Τελικά.
 4. Όταν θες να βγεις για ένα ποτό, και αρχίζεις τα τηλέφωνα και τα μηνύματα κανείς δεν είναι διαθέσιμος. Καταλήγεις να πίνεις ξεθυμασμένο αναψυκτικό. Που το είχες στο ψυγείο όχι για ώρα ανάγκης, αλλά επειδή βαρέθηκες να το πετάξεις.
 5. Όταν βρέχει και περάσει ένα αμάξι και σε βρέξει με τα νερά που θα αφήσει στο πέρασμα του, ο οδηγός δεν θα κατέβει να σου ζητήσει συγγνώμη. Ο οδηγός θα σε μουτζώσει, θα σε πει “ζώον” και δεν θα είναι καθόλου γοητευτικός.
 6. Όταν πας να πάρεις το τελευταίο φιδάκι στο ράφι του σούπερ μάρκετ και την ίδια ώρα απλώνει και κάποιος άλλος το χέρι του για να πάρει το τελευταίο φιδάκι, δεν θα το αφήσει για να το πάρεις εσύ. Θα το αρπάξει και θα φύγει. Κι εσύ θα ψάχνεις σιτρονέλα.
 7. Όταν είσαι στην ουρά για το ταμείο και έχεις μόνο ένα γάλα, ο μπροστινός που έχει αγοράσει το μισό σούπερ μάρκετ δεν θα σου δώσει την σειρά του. Θα σου πει “κρατάτε την σειρά μου να πάω να πάρω κάτι που ξέχασα?”. Και θα γυρίσει με το υπόλοιπο άλλο μισό σούπερ μάρκετ.
 8. Όταν ο σερβιτόρος κάνει λάθος στην παραγγελία σου και η σαλάτα σου τελικά έχει μανιτάρια που δεν τα τρως, δεν θα σου ζητήσει “συγγνώμη” και θα σου φέρει άλλη. Θα σου πει “βάλτε τα στην άκρη”, δεν θα σου φέρει άλλη κι εσύ θα τα βάλεις στην άκρη.
 9. Όταν σε πιάσουν τα κλάματα μέσα στο ταξί ο οδηγός δεν θα σε ρωτήσει “τι σας συμβαίνει?”. Ο οδηγόςθα κάνει την ερώτηση-διαπίστωση “γκόμενος ε?” και θα κουνήσει υποτιμητικά το κεφάλι.
 10. Όταν ξυπνάς με χανγκόβερ δεν είναι σέξι τα μουτζουρωμένα από την μάσκαρα και το μολύβι μάτια σου, ούτε το κραγιόν που έχει μείνει στα χείλη σου. Τα μάτια σου είναι σαν αγουροξυπνημένο πάντα και το κραγιόν δεν είναι στα χείλη σου. Είναι στο μάγουλο σου και στο μαξιλάρι σου.
 11. Όταν ξυπνάς με χανγκόβερ δεν αρκεί ένας χυμός και ένα παυσίπονο για να σου περάσει. Χρειάζονται πολλοί χυμοί, πολλά παυσίπονα, πολύ μπέικον και καμιά φορά πολλές μέρες γα να σου περάσει.
 12. Όταν ξυπνάς με χανγκόβερ δεν υπάρχει καμία τίγρη στο μπάνιο. Βασικά δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι. Βασικά μπορεί και να μην είσαι σπίτι σου.
 13. Όταν έχεις ένα πάρα πολύ σημαντικό ραντεβού, επαγγελματικό, προσωπικό, οτιδήποτε, το πάρα πολύ σημαντικό σπυράκι που έχεις στο δόξα πατρί, ΔΕΝ θα εξαφανιστεί διά μαγείας με κάποιο μακιγιάζ. Θα είναι εκεί μαζί σου.
 14. Στα οικογενειακά τραπέζια δεν αρκεί κάποια αστεία αποστομωτική απάντηση σου για να σταματήσουν οι συγγενεις σου να σε ρωτάνε “πότε θα παντρευτείς”. Θα ρωτάνε. Πάντα. Ακόμα κι αν παντρευτείς ποτέ θα συνεχίσουν να ρωτάνε “πότε θα παντρευτείς”.
 15. Στα οικογενειακά τραπέζια όταν στραφεί η συζήτηση σε εσένα δεν θα αναφέρει κανείς τα κατορθώματα σου. Ακόμα κι αν έχεις πάρει νόμπελ ειρήνης, πάντα θα θυμούνται την επίσκεψη που είχατε πάει όταν ήσουν τριών και χέστηκες πάνω σου.
 16. Όταν χωρίζεις δεν κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με χαλαρό επιμελώς ατιμέλητο κότσο, το πιο σέξι εσώρουχο σου και το πουκάμισο που είχε ξεχάσει εκείνος. Κυκλοφορείς με το μαλλί λαδωμένο, την φόρμα που φόραγες στην τρίτη λυκείου και ένα βρωμοφούτερ που σου άφησε ο άλλος για να το πλύνεις.
 17. Όταν χωρίζεις δεν σε θυμάται εκείνος ο τύπος που είχατε βγει μία φορά όταν είχες ξαναχωρίσει, σου άρεσε αλλά δεν το προχώρησες γιατί τα ξαναβρήκες με τον άλλο. Όταν χωρίζεις δεν σε θυμάται κανένας.
 18. Όταν χωρίζεις και θυμάσαι εκείνο τον τύπο που είχατε βγει μία φορά όταν είχες ξαναχωρίσει, σου άρεσε αλλά δεν το προχώρησες γιατί τα ξαναβρήκες με τον άλλοκαι του στέλνεις μήνυμα, δεν σε θυμάται εκείνος.
 19. 19.Όταν χωρίζεις το σπίτι σου δεν έχει 2-3 συσκευασίες παγωτών διάσπαρτες, ούτε είναι σικ ακατάστατο. Όταν χωρίζεις το σπίτι σου είναι κωλοχανειο. Παντού μυξομάντηλα, παντού σακούλες από ντελίβερι, παντού χαρτοπετσέτες με μουστάρδες.
 1. Όταν χωρίζεις δεν τρως παγωτό. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Σουβλάκια και πίτσες τρως.
 2. Όταν χωρίζεις δεν ακούς ρομαντικά τραγούδια. Καρρά θα ακούσεις. Και Μητροπάνο.
 3. Η επόμενη κοπέλα του δεν είναι σε κάτι λιγότερη από εσένα. Και αυτός δεν θα την αφήσει για να γυρίσει σε εσένα. Με την επόμενη κοπέλα του θα παντρευτεί και θα κάνει παιδιά.
 4. Όταν πας κομμωτήριο ο κομμωτής δεν σε βγάζει θεάρα. Σε βγάζει απλά από την πόρτα.
 5. Όταν ψάχνεις ένα φόρεμα για να κάνεις πάταγο, δεν θα μπεις σε ένα μαγαζί και θα βρεις αμέσως το φόρεμα εκείνο που από σταχτοπούτα θα σε κάνει πριγκήπισσα. Θα γυρνάς 3 μέρες στα μαγαζιά, δεν θα βρείς τίποτα, και θα φορέσεςι ένα προπέρσινο φόρεμα. Που οριακά σου χωράει.
 6. Όταν είσαι στο αεροδρόμιο για να φύγεις κανείς δεν θα φωνάξει το όνομα σου για να σε σταματήσει από το φευγιό. Ο μόνος που θα σε σταματήσει είναι ο υπάλληλος για έλεγχο.
 7. Ο διπλανός σου στο μετρό, στο κτελ, στο αεροπλάνο, στο καράβι δεν είναι ένας γοητευτικός με θεληματικό πηγούνι τύπος που θα γνωριστείτε και θα ζήσετε στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. Είναι ένας κύριος που κοιμάται, ροχαλίζει και του τρέχουν σάλια.
 8. Όταν έχεις γενέθλια και περιμένεις εκείνο το πολυπόθητο μήνυμα από τον πολυπόθητο εκείνον, πιο πιθανό είναι να λάβεις ευχετήριο μήνυμα από το γυμναστήριο που ποτέ δεν πήγες παρά από εκείνον.
 9. Όταν έχεις γενέθλια η μόνη έκπληξη που σου κάνουν είναι ότι δεν σου κάνουν έκπληξη.
 10. Όταν περνάς κρίση ηλικίας δεν καταλήγεις σε ώριμες αποφάσεις που αλλάζουν την ζωή σου. Καταλήγεις σε παλιμπαιδισμούς. Ή αλλιώς σε ξεφτυλίκια.
 11. Όταν δεν μπορείς να περπατήσεις με τακούνια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΙΝΤΙ ΚΡΟΦΟΡΝΤ.
 12. Όταν περιμένεις τον Μπάτμαν να σε σώσει ο Μπάτμαν δεν έρχεται. Καμιά φορά δεν έρχεται ούτε ο μπάρμαν όταν τον φωνάζεις.
 13. Όταν περιμένεις την ΝΑΣΑ να ανακαλύψει έναν νέο βιώσιμο πλανήτη, εκείνη ανακαλύπτει νέο ζώδιο.
 14. Όταν περιμένεις να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάποιος έχει λαδώσει τον εισαγγελέα.
 15. Όταν περιμένεις τον Τζείμς Μποντ με την αστον μάρτιν, θα έρθει ο Νίκος με το σιτροέν.
 16. Όταν περιμένεις τον Αη-Βασίλη, δεν έχεις τζάκι.
 17. Όταν περιμένεις το “σίκουελ”, την συνέχεια δηλαδή, καμιά φορά δεν υπάρχει συνέχεια.
 18. Όταν περιμένεις πως το καλό θα νικήσει, ε δεν νικάει.