Μία καινούργια έρευνα μας έχει βάλει σε σκέψεις και ευτυχώς δεν έχει να κάνει με το να ξυπνάς αξημέρωτα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, το μόνο που χρειάζεται είναι να κινείσαι για 30 λεπτά κάθε πρωί. Εύκολο ακούγεται, σωστά;

Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι μισή ώρα έντονης αερόβιας άσκησης όπως το τρέξιμο ή κάποιο μάθημα χορού, κυρίως τα πρωινά, βοηθάει τη νοητική λειτουργία. Η οποία είναι συνδεδεμένη με τη λήψη αποφάσεων και σου επιτρέπει να είσαι πιο παραγωγική για το υπόλοιπο της μέρας.

Η έρευνα βασίστηκε στο τι συνέβη σε 67 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 55 έως και 80 όταν γυμνάζονταν για 30 λεπτά κάθε πρωί στο διάδρομο. Και στη συνέχεια με τριαντάλεπτους περιπάτους κατά τη διάρκεια της μέρας.

Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν νοητικά tests, τα οποία έγιναν σε τέσσερις διαφορετικές στιγμές μέσα στη μέρα. Στόχος ήταν να ελεγχθεί ή ψυχομετρική ικανότητα, η προσοχή, η οπτική εκμάθηση και η λειτουργική μνήμη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός των 30 λεπτών γυμναστικής με τους ολιγόλεπτους περιπάτους κατά τη διάρκεια της μέρας έδωσαν καλύτερα αποτελέσματα: “Η πρωινή γυμναστική βελτιώνει τη μνήμη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Εξαρτάται όμως από το αν περπατάνε κατά τη διάρκεια της μέρας.”

Το να ξεκινάς τη μέρα σου πηγαίνοντας στο γυμναστήριο είναι γενικά καλό. Ωστόσο η έρευνα αυτή μας απέδειξε πως δεν έχει οφέλη μόνο για το σώμα, αλλά και για το μυαλό.


Πηγή & featured image: stylist.co.uk Μετάφραση: Εύα Τόλιου