3 βασικά σημεία για να ερμηνεύεις μόνη τον αστρολογικό σου χάρτη

3 βασικά σημεία για να ερμηνεύεις μόνη τον αστρολογικό σου χάρτη

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με εσένα, αλλά η ανάγνωση του ημερήσιου ωροσκοπίου αποτελεί αναπόσπαστο, απαραίτητο μέρος της πρωινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων. Ο λόγος; Ίσως επειδή σε μια πραγματικότητα τόσο άγρια και απρόβλεπτη όσο αυτή που ζούμε, είναι ωραίο να έχεις μια μικρή κοσμική εικόνα για το τι να περιμένεις από τη ζωή σου τις επόμενες 24 ώρες. Ίσως επειδή απλά θέλεις μερικές συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς την ημέρα σου. Κάθε αστρολόγος ερμηνεύει τις πλανητικές ευθυγραμμίσεις με διαφορετικό τρόπο. Επομένως είναι ωραίο και ενδιαφέρον να έχεις μια ιδέα και εσύ για αυτό το θέμα.

Το ωροσκόπιο είναι θα λέγαμε μια στοχαστική τέχνη που δανείζεται στοιχεία από την αρχαία κοσμική σοφία. Την εφαρμόζει στην τρέχουσα θέση των πλανητών στην αστρολογία και ερμηνεύει ύστερα το πώς αυτές οι επιρροές μπορούν να παίξουν ρόλο στη ζωή ενός ατόμου. Είναι ένας τρόπος να συνδέσεις τις καθημερινές πτυχές της ημέρας σου με την τεράστια, αρχαία τεχνική της αστρολογίας.

Παρακάτω θα πάρεις μια ιδέα για το πως να διαβάζεις και να ερμηνεύεις το ωροσκόπιο σου, σχεδόν σαν αστρολόγος! Ας δούμε τα 3 βασικά σημεία της αστρολογίας

Ο γενέθλιος χάρτης σου

Αν θέλεις πραγματικά να διαβάσεις το ωροσκόπιο σου σωστά, το πιο σημαντικό πράγμα για να ξεκινήσεις είναι μια βασική κατανόηση του γενέθλιου χάρτη σου. Είναι ένας χάρτης σε σχήμα ''πίτας'' που απεικονίζει τη θέση των αστεριών και των πλανητών τη στιγμή που γεννήθηκες. Θα χρειαστείς φυσικά μια ακριβή ημερομηνία γέννησης, τοποθεσία και ώρα για να το κάνεις σωστά. Για αυτό, καλό είναι να έχεις εύκαιρο ένα πιστοποιητικό γέννησης! Υπάρχουν ακόμα πολλές χρήσιμες εφαρμογές αστρολογίας για αυτόν τον χάρτη που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις αυτήν την εξερεύνηση.

Αυτός ο πίνακας περιέχει 12 αστρολογικούς οίκους. Καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πτυχή της ζωής σου και του εαυτού σου. Μόλις μάθεις πού πέφτει καθένας από τους 12 οίκους σου και ποιο ζώδιο καθορίζει καθέναν από αυτούς στο χάρτη σου, μπορείς να αρχίσεις να κοιτάς πού βρίσκονται οι πλανήτες στο ζώδιο σου. Έτσι θα καταλάβεις ποιοι από τους οίκους (ή ποια μέρη της ζωής σου) ενεργοποιούν αυτοί οι πλανήτες. Αυτούς τους οίκους (μαζί με τους βασικούς πλανήτες στην αστρολογία) είναι αυτά που βλέπουν οι αστρολόγοι κατά την κατάρτιση των ημερήσιων, μηνιαίων ή ετήσιων ωροσκοπίων. Οπότε είναι βοηθητικό να έχεις μια ιδέα για το τι αντιπροσωπεύουν.

Ο ανατέλλων πλανήτης στο ζώδιό σου

Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να διαβάζεις στο ωροσκόπιο σου για αυτόν τον πλανήτη, εκτός από το κανονικό σου ζώδιο. Πιθανότατα θα βρεις ότι αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ πιο ακριβείς. Ο ανατέλλων πλανήτης σου, επίσης γνωστός ως η ανατέλλουσα μοίρα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα συλλέξεις από το ζωδιακό σου χάρτη. Αναφέρεται στο ζώδιο στο οποίο πέφτει η κορυφή του πρώτου οίκου σου.

Με λίγα λόγια, δείχνει όχι τι κρύβεις μέσα σου αλλά το πως εξωτερικεύεσαι. Δείχνει ακριβώς τι βλέπουν οι άλλοι σε εσένα με μια πρώτη ματιά.

Η Σελήνη

Η Σελήνη στην αστρολογία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πλανήτες, καθώς κυβερνά τα συναισθήματα, τις διαθέσεις και τον εσωτερικό μας εαυτό. Είναι επίσης ο ταχύτερα κινούμενος πλανήτης. Αυτό σημαίνει ότι η επιρροή του σε εμάς αλλάζει συνεχώς άρα το να βλέπεις που βρίσκεται η Σελήνη μπορεί να σου προσφέρει πολλές πληροφορίες για την καθημερινότητα.

Αν θέλεις να συγχρονιστείς λίγο περισσότερο με την αστρολογία, κατέβασε κάποια εφαρμογή που θα σου δείχνει σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη. Ταυτόχρονα προσπάθησε κάθε φορά να δεις τις αλλαγές στη διάθεσή σου, ανάλογα με την εκάστοτε θέση της. Για παράδειγμα, εάν η Σελήνη βρίσκεται στον Ζυγό, ίσως νιώσεις λίγο πιο κοινωνική, ενώ εάν η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω, θα είσαι πιο εστιασμένη στη δουλειά σου.

Να έχεις στο μυαλό σου πως όσον αφορά την αστρολογία και τα ωροσκόπια, η ερμηνεία είναι το παν. Για αυτό μπορεί να διαβάσεις 10 ωροσκόπια διαφορετικών αστρολόγων και να πάρεις εντελώς διαφορετικές πληροφορίες από το καθένα. Όλοι βλέπουν τους ίδιους πλανήτες, αλλά αυτοί οι πλανήτες μπορεί να λένε διαφορετικές αλήθειες στο κάθε άτομο που τους αναλύει. Και αυτό είναι απολύτως εντάξει!

featured photo: unsplash.com/@drewtilk
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.