Η τραπεζαρία είναι ο πιο παρεξηγημένος χώρος του σπιτιού. Στην πραγματικότητα είναι ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται λιγότερο από ό,τι θα έπρεπε. Παραδέξου το, ειδικά αν έχεις και τραπέζι κουζίνας, την τραπεζαρία την χρησιμοποιείς μια ή δύο φορές το χρόνο. Ωστόσο είναι ο χώρος που έχεις συνδέσει περισσότερο με τους φίλους, την οικογένεια, το γλέντι και την διασκέδαση. Είναι ο χώρος που ερχόμαστε πιο κοντά μέσω του φαγητού. Η τραπεζαρία σου λοιπόν θα πρέπει να εμπνέει οικειότητα, φιλοξενία και ζεστασιά. Ρίξε μια ματιά στις συμβουλές μας και δεν θα χάσεις.

Παραδοσιακό με στιλ

apartmenttherapy.com

Το γνωστό mix & match. Αν έχεις ένα παραδοσιακό, παλιό τραπέζι από τη γιαγιά σου ένας πολύ έξυπνος τρόπος είναι να κάνεις τη μεγάλη αντίθεση. Τίποτα δεν είναι πιο τολμηρό από το να συνδυάσεις το παλιό με το μοντέρνο. Τοποθέτησε στο παλιό τραπέζι σου μοντέρνες καρέκλες. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις μια vintage διάθεση στο χώρο σου και το μάτι θα πηγαίνει απευθείας στο αντικείμενο που θες να ξεχωρίσει. Ένας ελκυστικός συνδυασμός που θα προσθέσει κομψότητα και χαρακτήρα στην τραπεζαρία σου. Μια έξτρα συμβουλή: Αν θες να “πειράξεις” λίγο και το τραπέζι σου, μπορείς να το βάψεις σε κάποιο χρώμα της επιλογής σου. Εναλλακτικά, να τρίψεις την επιφάνεια για να βγει το φυσικό χρώμα του ξύλου.

Καρέκλα The Winner Takes It All chair ochre

Καρέκλα The Winner Takes It All chair ochre

Το χαλί και το φωτιστικό

Τοποθέτησε ένα χαλί στο σχήμα της τραπεζαρίας σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η διάσταση του να είναι αρκετά μεγαλύτερη ώστε να ακουμπούν και οι καρέκλες πάνω του. Ακόμα και όταν είναι τραβηγμένες. Με αυτό το τρόπο ο χώρος σου θα γίνει πιο ζεστός και φινετσάτος. Επιπλέον τοποθέτησε από πάνω φωτιστικά, όχι ένα αλλά δύο ή τρία ανάλογα με το μήκος της τραπεζαρίας σου. Διάλεξε κάτι μοναδικό και statement που θα ταιριάζει με το όλο ύφος του χώρου σου και θα του δώσει το χαρακτήρα που χρειάζεται. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξεις το ύψος που θα κρέμονται τα φωτιστικά σου. Σε κάθε περίπτωση ο φωτισμός σου να δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας.

Φωτιστικό οροφής Vora

Φωτιστικό οροφής Vora

Στον τοίχο σου

theglitterguide.com

Ταπετσαρία, έργα τέχνης, καθρέφτη ή κάδρα. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές και εξαρτώνται πάντα από το προσωπικό σου στιλ. Αν έχεις λευκούς τοίχους και θες να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή τοποθέτησε μια ταπετσαρία. Δεν χρειάζεται να παραγεμίσεις το χώρο, ένας τοίχος μόνο αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Ο καθρέφτης από την άλλη είναι ιδανικός αν έχεις μικρό χώρο αφού έχει την ικανότητα να τον μεγαλώνει. Μπορείς να τον τοποθετήσεις στο ύψος του τραπεζιού σου αλλά και να τον ακουμπήσεις στο πάτωμα. Αν σου αρέσουν τα έργα τέχνης επέλεξε έναν πίνακα που σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα και τοποθέτησε τον στον τοίχο της τραπεζαρίας σου. Τέλος αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε ενθουσιάζει, δημιούργησε μια δική σου σύνθεση με κάδρα στον τοίχο σου.

Καθρέπτης Vamor

Καθρέπτης Vamor
featured image: apartmenttherapy.com