Αγαπάς το κοτόπουλο και αγαπάς και τα μπιφτέκια. Μεταξύ μας είναι εύκολο πιάτο, γευστικό, ελαφρύ και μπορείς να το συνοδεύσεις με πολλές επιλογές. Τα μπιφτέκια από φιλέτο κοτόπουλου είναι γεμάτα γεύση, τραγανά εξωτερικά και λαχταριστά τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Έχεις βαρεθεί το κλασικό μπιφτέκι με πατάτες; Τότε δοκίμασε να το βάλεις σε ψωμάκι burger με σάλτσα φέτας, για μια ελληνική, υγιεινή και εναλλακτική πρόταση ή να το συνοδεύσεις με ένα super δυναμωτικό σπανακόρυζο από καστανό ρύζι για να κερδίσεις super θρεπτικά συστατικά σε ένα μόνο γεύμα. Η μαμά και η διατροφολόγος σου θα είναι περήφανες! Βέβαια αν θες μια έθνικ επιλογή, μπορείς να το εντάξεις σε μια μεξικάνικη συνταγή για chicken burger με jalapeno σως, για μια αξέχαστη βραδιά με φίλους.

Βήμα πρώτο: Γνώρισε το χειροποίητο μπιφτέκι Μυστικές Συνταγές από ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου Αγγελάκης και αγνά υλικά.  Πλάθεται στο χέρι με ψωμί, χυμό φρέσκιας ντομάτας, και μπαχαρικά, σύμφωνα με τη Μυστική Συνταγή της κας Παναγιώτας Αγγελάκη, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα γεύσης.

Και έχει και καλύτερο! Η Αγγελάκης κυκλοφόρησε πρόσφατα και μία νέα, μοναδική επιλογή: το χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι. Και gluten free και πλούσιο σε φυτικές ίνες, ήρθε για να γίνει η νέα μας αγαπημένη συνήθεια. Ζυμωμένο με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά, είναι ο ιδανικός σύμμαχος για μια ισορροπημένη διατροφή.

Βήμα δεύτερο: Σε προθερμασμένο φούρνο στρώσε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήσε για 20′ στους 180˚C. Αν χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε λίγο νερό και 1 κουταλιά του γλυκού λάδι και άφησε ε να ψηθεί για περίπου 20′ σε μέτρια θερμοκρασία. Στα μισά του χρόνου γύρισε τα μπιφτέκια να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.

Burger κοτόπουλο με κρέμα φέτας

Γιατί το μπιφτέκι κοτόπουλο με τη φέτα θα μπορούσαν να είναι σε περισσότερες συνταγές και γιατί το σπανάκι και τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ο απόλυτος συνδυασμός για ένα burger που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά.

Χρειάζεσαι:

1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης,

4 ψωμάκια για burger, 60 γραμμάρια baby σπανάκι, 10 τοματίνια,

3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο,

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για την κρέμα φέτας:

200 γραμμάρια φέτα,

50 γραμμάρια γάλα,

30 ml ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,

1 κουταλιά ζάχαρη καστανή, 1 κουταλιά ζάχαρη μαύρη,

2 κουταλιές λευκό ξύδι,

1 κουταλιά βούτυρο,

αλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δες εδώ πώς θα το φτιάξεις.

Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιού και κατίκι

Σε αυτή τη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου θα δοκιμάσεις το πολυβραβευμένο χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, ντομάτα, πιπεριά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά, φτιαγμένο με κρέας κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι. Ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα σε μόλις λίγα λεπτά. Και χωρίς γλουτένη!

Χρειάζεσαι:

1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης

200 γραμμάρια καστανό ρύζι

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος

100 ml λευκό κρασί

400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη

200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Chicken burger με jalapeno sauce 

Είτε είναι Τρίτη απόγευμα μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο είτε είναι Σάββατο βράδυ και έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι για φαγητό, η παρακάτω συνταγή είναι ακριβώς αυτό θες να φας. Γιατί ένα burger με μπιφτέκι από κοτόπουλο είναι πάντα είναι μια καλή ιδέα.

Για τη σάλτσα:

1 jalapeno ψιλοκομμένη,

1 μέτρια σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

1/2 φλυτζάνι salsa,

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό lime,

1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

Για το burger: 

τραγανό ψωμάκι για burger,

1 μπιφτέκι κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης

1 φύλλο μαρουλιού

1 φέτα τυρί cheddar

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1/4 της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρο,

1 κουταλιά ελαιόλαδο,

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό lime,

αλάτι και πιπέρι.

Για να το φτιάξεις ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα, ψήσε το μπιφτέκι σου για 20 λεπτά και ετοίμασε το burger βάζοντας πάνω στο ψωμάκι το μαρούλι, το μπιφτέκι, το cheddar και μία κουταλιά από τη sauce. Aν θες έξτρα καυτερή γεύση πρόσθεσε μερικές ροδέλες jalapenos πάνω από τη σάλτσα.

Με τα έτοιμα, προψημένα μπιφτέκια Αγγελάκης αυτό το καλοκαίρι δεν θα χρειάζεται να καθυστερήσεις ή να φύγεις νωρίτερα από την παραλία. Ο χρόνος θα είναι όλος δικός σου ενώ ταυτόχρονα θα έχεις φροντίσει για ένα super νόστιμο και θρεπτικό πιάτο για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους.