Κάποτε είχα ακούσει έναν κομμωτή να λέει «Τα μαλλιά είναι η κορνίζα του προσώπου». Δεν είχα δώσει βαρύτητα γιατί κομμωτής είναι, τι θα πει; Και εκτός από αυτό, ήμουν πολύ μικρή, δεν είχα ταλαιπωρήσει τα μαλλιά μου με βαφές και πειραματισμούς, οπότε ήταν δυνατά, λαμπερά, υγιή. Και όπως συμβαίνει συνήθως, δεν εκτιμούσα αυτό που είχα.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και μαζί με αυτά πέρασαν και από τα μαλλιά μου όλες οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, όλες οι τεχνικές, όλα τα trends, όλα τα κουρέματα και όλες οι τάσεις. Και τα μαλλιά μου δεν ήταν ούτε τόσο λαμπερά, ούτε τόσο υγιή. Οπότε τη σκυτάλη πήραν μάσκες πολλών ευρώ, κρέμες κατόπιν ειδικής παραγγελίας, βιταμίνες και κάθε λογής tips που υπόσχονταν ότι θα δώσουν στα μαλλιά μου τη χαμένη τους λάμψη. Πού να το ήξερα όμως ότι το μυστικό κρύβεται στο σπίτι μου. Και μάλιστα στην κουζίνα μου (και πού να το ξέρω αφού η κουζίνα είναι άγνωστος τόπος για μένα).

  1. Αυγά.

Το έλεγαν οι παλιές, αλλά πού μυαλό. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, οπότε είναι φάρμακο για τα μαλλιά. Χτυπάς 2 αυγά σε ένα μπολ και απλώνεις το μείγμα στα μαλλιά σου. Το αφήνεις μισή ωρίτσα και λούζεσαι. Τόσο απλά, τόσο όμορφα, τόσο νοικοκυρεμένα.

  1. Μέλι

Βάζεις μια κουταλιά μέλι σε βραστό νερό, το ανακατεύεις και το ψεκάζεις σε νωπά μαλλιά. Αυτό το trick υπόσχεται απαλότητα αλλά και λάμψη. Άλλωστε οι περισσότερες μάσκες μαλλιών μέλι δεν περιέχουν? Γιατί να μην το δοκιμάσεις στην αγνή του μορφή?

  1. Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι φίλος μας. Εκτός από τη φοβερή δουλειά που κάνει στο δέρμα, είναι πολύ αποτελεσματικό και στα μαλλιά. Και μη φοβηθείς τη λιπαρότητα. Το απλώνεις στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ και μετά λούζεσαι κανονικά. Και μετά το μπάνιο μπορείς να το απλώσεις στις άκρες για έξτρα ενυδάτωση. Κι έτσι δεν θα έχεις κανένα άγχος μήπως τα μαλλιά σου γυαλίζουν για τους λάθος λόγους.