Η ζεστασιά του ξύλου και η αίσθηση πως κάποιος με μεράκι δούλεψε πάνω σε αυτό το ιδιαίτερο και αγαπημένο υλικό, για να αποκτήσουμε κάτι μοναδικό, είναι δύο δυνατά ατού των 27WoodenAccessories. Η γνώση του τομέα της επεξεργασίας του ξύλου και η αγάπη για το αντικείμενο κάνουν το brand να ξεχωρίζει σαν πρωτοπόρος με δημιουργίες όπως τα ξυλινα παπιγιόν που για πρώτη φορά κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.

Το ξύλο σαν υλικό στη κατασκευή αξεσουάρ είναι κάτι το διαφορετικό, το ιδιαίτερο αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία. Πώς αποφασίσατε να στραφείτε στη χρήση του συγκεκριμένου υλικού για τη κατασκευή των δημιουργιών σας;

Το  ξύλο σαν υλικό αποτέλεσε τον πυρήνα των σπουδών μου, καθώς είμαι απόφοιτος του τμήματος “Σχεδιασμός κ τεχνολογία ξύλου και επίπλου”. Αφότου αποφοίτησα, εργάστηκα για πολλά χρόνια σαν σχεδιαστής μεγάλων ξύλινων κατασκευών οπότε όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με το αξεσουάρ ήταν φυσικό και αυτή η δραστηριότητα να είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ξύλο.

Ο αγοραστής ενός προϊόντος δε μπορεί πάντα να αντιληφθεί την εργασία και τον κόπο του δημιουργού. Ποιο θεωρείτε πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία κατασκευής ενός ξύλινου αξεσουάρ.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ,όταν μιλάμε ασφαλώς για κάτι πραγματικά χειροποίητο, είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πρωτότυπου αξεσουάρ. Χρειάζεται να κατασκευαστούν πολλά κομμάτια και να πραγματοποιηθούν πολλές αλλαγές στο αρχικό σχέδιο ώστε μια ιδέα  να μετατραπεί σε λειτουργικό, εμπορικό και χρηστικό αξεσουάρ.

Το εύρος των προϊόντων σας είναι μεγάλο με ποικιλία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Τι κομμάτια μπορούμε να βρούμε στη συλλογή σας και ποιο ήταν η βάση, το πρώτο δηλαδή είδος αξεσουάρ με το οποίο ξεκινήσατε το brand;

Το πρώτο μας αξεσουάρ ήταν το ξύλινο χειροποίητο παπιγιόν ,-αντρικό κ παιδικό -το οποίο ήταν και το πρώτο που κατασκευάστηκε και πουλήθηκε απο ελληνική εταιρεία.Έκτοτε η γκάμα των προϊόντων μας αναπτύσσεται συνεχώς, έχοντας πρωταρχικό ρόλο σε αυτή τα ξύλινα ρολόγια και γυαλιά, τα μανικετόκουμπα, οι καρτοθήκες, τα κολιέ, τα βραχιόλια κ.α.

Ποιοι πιστεύετε πώς είναι οι λόγοι που τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη του χειροποίητου έχουμε κ την ταυτόχρονη ανάπτυξη και ζήτηση ξύλινων αξεσουάρ;

Η αλήθεια είναι οτι η ζήτηση του ξύλινου αξεσουάρ, έχει μεγαλώσει αρκετά το τελευταίο διάστημα και όπως είναι επόμενο και η κατασκευή του.Το λυπηρό όμως σε σχέση δυστυχώς με την ζήτηση είναι οτι δεν αναπτύχθηκε και η ποιότητα του. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οτι κάποιος έχει πρόσβαση σε ξυλουργικά μηχανήματα και αποφασίζει να φτιάξει πχ. ένα παπιγιόν πρόχειρα επειδή είναι της «μόδας», με το να σχεδιάσει απο την αρχή, να προσέξει το φινίρισμα,τα είδη ξύλου, τα συμπληρωματικά υφάσματα, τους μηχανισμούς όσον αφορά τα ρολόγια, τη συσκευασία, την τιμολόγηση και τόσα άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν  ώστε να καταλήξει  ένα ποιοτικό αξεσουάρ στα καταστήματα.

Που μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε τα κομμάτια σας;

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα μας σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας www.27woodenaccessories.com αλλά και απο τις σελίδες μας στο Facebook και instagram.