Μέχρι σήμερα προφανώς και έχεις αποφασίσει ποια είναι η άποψη σου για το “50 shades of Grey” – μπορεί να λατρεύεις τα βιβλία και να σιχαίνεσαι τις ταινίες, μπορεί να σ αρέσουν όλα, μπορεί και τίποτα-. Η τριλογία φτάνει στο τέλος της με την τελευταία ταινία να πλησιάζει στα σινεμά, γι αυτό μαζέψαμε κι εμείς κάποια fun facts που είμαστε σίγουροι ότι δεν ήξερες για την πολυπόθητη σειρά ταινιών.

 1. Το αρχικό ψευδώνυμο της συγγραφέα E.L. James ήταν αρχικά το “Snowqueen’s IceDragon” το οποίο χρησιμοποίησε για να ανεβάσει την τριλογία της στο fanfiction.net τον Αύγουστο του 2009 (Και καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί δεν συνέχισε να το χρησιμοποιεί)
 2. Τα καταστήματα με είδη hardware σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις των σχοινιών την χρονική περίοδο που ξεκίνησε η τρέλα του “50 shades of grey”!
 3. Το «κόκκινο δωμάτιο του πόνου» πήρε τον περισσότερο χρόνο απ όλα τα σετ στην προετοιμασία και την δημιουργία του και σύμφωνα με τον set designer C. Scott Baker φέρανε ειδικούς στο BDSM έτσι ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα κάνουν κάτι που η BDSM κοινότητα θα κατακρίνει!
 4. Η σειρά βιβλίων αρχικά ξεκίνησε σαν fanfiction της σειράς βιβλίων Twilight…
 5. …Αν και η Stephanie Meyer (συγγραφέας της σειράς του Twilight) δήλωσε πως δεν είναι φαν και δεν είναι ακριβώς του στυλ της.
 6. Το “50 shades of grey” έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 
 7. Ο Jamie Dornan έπρεπε να μάθει να περπατάει διαφορετικά για να ενσαρκώσει σωστά τον ρόλο του ως Christian Grey.
 8. Μια πρώτη έκδοση του βιβλίου «Tess D’Ubervilles» όπως αυτή που έκανε δώρο ο Christian Grey στην Anastasia Steele θα κόστιζε πραγματικά πολλά λεφτά. 14.000 δολλάρια για να είμαστε πιο ακριβείς!
 9. Πριν την πρώτη προβολή της ταινίας η Johnson έπρεπε να προετοιμαστεί καταλλήλως για την επερχόμενη φήμη που θα αποκτούσε καθώς το μόνο που ήθελε μέχρι τότε ήταν να ζήσει σε μια μεγάλη φάρμα στο Colorado με μωρά, κοτόπουλα και άλογα!
 10. Είχε προταθεί η σκηνοθεσία στην Αντζελίνα Τζολί αλλά την αρνήθηκε
 11. Η Oprah είναι εθισμένη στα βιβλία της σειράς – και ιδιαίτερα στις πιο, πικάντικες σκηνές –
 12. Υπάρχει ένα ξενοδοχείο στις Ηνωμένες Πολιτείες που αντικατέστησε τα αντίγραφα της Βίβλου από τα κομοδίνα του με αντίγραφα του “50 shades of grey”
 13. Υπάρχει επί8σημος λογαριασμός του Christian Grey καθώς και της Anastasia Steele στο τουίτερ με πάνω από 325.000 ακόλουθους!
 14. Σε αντίθεση, η Johnson δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
 15. Ο Jamie Dornan ακολουθεί συγκεκριμένο γυμναστηριακό πρόγραμμα ως Christian Grey που περιλαμβάνει 3 ώρες προπόνηση με εκατοντάδες κοιλιακούς και 5 protein shakes.
 16. Ο Harry Styles είναι μεγάλος φαν της τριλογίας και μάλιστα έχει δηλώσει πως θεωρεί τα βιβλία ιδιαίτερα εκπαιδευτικά *βρε, βρε*
 17. Η σύζυγος του Jamie Dornan δεν έχει δει καμία ταινία – και γιατί να το κάνει δηλαδή;-
 18. Η Dakota Johnson δεν έχει αφήσει κανέναν από τους γονείς της να δούνε την ταινία (ερώτηση: αν ντρέπεσαι γι αυτό, γιατί να το κάνεις;)
 19. Η σκηνή στο τραπέζι του μπιλιάρδου που διαδραματίζεται στην 2η ταινία χρειάστηκε γυρίσματα μιας εβδομάδας για να βγεί σωστή.
 20. Οι φαν της σειράς κριτίκαραν τον Dornan που ήταν ξυρισμένος κόντρα σε κάποιος σκηνές, κι εκείνος δήλωσε πως δεν του αρέσει καθόλου το πρόσωπο του χωρίς μούσι, νιώθει ότι μοιάζει πολύ μικρός και θυμίζει αντίχειρα.