Ας ξεκινήσουμε με δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ο θάνατος. Σκέψου το λίγο, από τη στιγμή που γεννιέσαι το μόνο που ξέρεις είναι ότι θα πεθάνεις. Το δεύτερο είναι ότι χωρίς μουσική δεν μπορείς καν να ζήσεις. Χωρίς μουσική δεν μπορείς ούτε και να πεθάνεις όμως. Ακόμη και η θρησκευτική λειτουργία που συνοδεύει την τελετή είναι μια προσπάθεια για μελωδία, για ρυθμό. Εμείς επιλέξαμε το δικό μας “επικήδειο” ρυθμό, αφού δεν μπορούμε που δεν μπορούμε να επιλέξουμε το πότε θα πεθάνουμε, ας επιλέξουμε τουλάχιστον το soundtrack αυτής της απελευθερωτικής και φρικτά πληκτικής -κατά τα άλλα- στιγμής.

Γεωργία Κωτσιοπούλου

Let it be – Beatles

Tο τραγούδι που θα ήθελα στην κηδεία μου ας είναι το “Let it be” των Beatles γιατί είναι καλό να φεύγεις από τον κόσμο ακούγοντας Beatles. Μια στροφή του τραγουδιού λέει Yeah, there will be an answer και τον εκτιμώ αυτόν τον στίχο για την συγκεκριμένη περίσταση γιατί όταν οι άλλοι θα ακούν το τραγούδι εγώ μπορεί να μην αναπνέω αλλά τουλάχιστον θα έχω την απάντηση. Σ’ αυτό το σημείο είναι μια καλή ευκαιρία να εκφράσω έναν φόβο μου και μια παράκληση: εκείνη την ώρα διπλοτσεκάρετε ότι όντως έχω πεθάνει γιατί δεν έχουμε ακούσει και λίγα ε. Έχω δει και την ταινία Buried και θα ήταν άβολο να μην με ακούτε να φωνάζω επειδή παίζουν δυνατά οι Beatles.

Αναστασία Πολίτογλου

Hurt – Johnny Cash

Το Hurt. Το έχω αποφασίσει χρόνια τώρα.

Κωνσταντίνα Πελώνη

Frozen – Madonna

Εκτός από τη μουσική που μου αρέσει και με ηρεμεί, όταν πεθάνω θέλω να έχω ζήσει τη ζωή μου με έντονη αγάπη. Οι στίχοι μιλούν για την αληθινή αγάπη, χωρίς μίσος και κακίες. Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Αφιερωμένο σε όσους θα είναι στη ζωή μου, θα με αγαπούν και θα τους λείψω. (ωραία συζήτηση δευτεριάτικο)

Βασιλική Καραμήτσου

Leonard Cohen- You want it darker

Βγάζει μέθεξη. Όταν πεθαίνεις θέλεις να ξέρεις ότι άφησες κάτι πίσω και τόσο το πέρασμά σου όσο και η ζωή σου άξιζαν. Εγώ τουλάχιστον.

Έλενα Ζάχρα Μπουί

Άννα Βίσση – Θάνατος Είναι Η Αγάπη

Τα άπαντα της Βίσση. Γιατί αν δεν έχει Βίσση στην δική μου την κηδεία, απλούστατα δεν θα έχω πεθάνει εγώ. (Γνωστοί και φίλοι ξέρουν.)
Κατερίνα Γιογάκη Bye Bye Baby – Bay City Rollers
Το είχα δει στο Love Actually και μου είχε φανεί και συγκινητικό αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρο.

Αθανασία Βιδάλη

Get up, Stand Up – Bob Marley

Αρχικά αν πάρουμε κυριολεκτικά την έννοια θα είναι λίγο ειρωνικό και δευτερον είναι ένα τραγούδι που δίνει κουράγιο σε όσους το ακούν, να συνεχίσουν να μάχονται για αυτό που  πιστεύουν και αγαπούν!

Διονύσης Γουρνάς

Verve – Bittersweet Symphony

Εκείνη τη μέρα θέλω να γίνει μια επική παρτάρα, ούτε κλάματα ούτε τίποτα. Και το πάρτυ να αρχίσει και να τελειώσει με Verve – Bittersweet Symphony. Μάλλον φταίει το φινάλε του Cruel Intentions, αλλά αυτό το τραγούδι είναι η αλήθεια της ζωής, μια χαρμολύπη στην οποία κερδίζει η ελπίδα και το φως.

Αλεξία Παπαδημητρίου

Show Must Go On

Κάτι επικό να γίνει χαμός εκεί μέσα.

Νάνσυ Καρά

Claire de Lune – Debussy

Ιδανικά του Debussy το Claire de Lune γιατί παρόλο που είναι μελαγχολικό, μου αφήνει πάντα μια ευχάριστη νότα στο τέλος! Έχει και φεγγάρι μέσα- σύμβολο της νύχτας αλλά και του ουρανού όπου πάνε οι ψυχές αφού αφήσουν τον κόσμο τούτο. Καλή μέρα να έχουμε!
Σοφία Ρίζου Μπέσσυ Αργυράκη – Κορμί κι Αλάτι
Δεν μπορώ να καταπολεμήσω τη μεγάλη μου επιθυμία να πεθάνω καλοκαίρι και αυτό το τραγούδι μου θυμίζει καλοκαίρι και το θέλω στην κηδεία οπωσδήποτε. Αν πεθάνω χειμώνα μην έρθει κανένας. Ιδανικά θα ήθελα οι καλεσμένοι να φοράνε λευκά και να το τραγουδάνε και να πίνουν και ένα κοκτέιλ βρε αδερφέ, δεν τα θέλουμε τα κλάματα. Εννοείται στην κηδεία μου θα παίζει κάτι ελληνικό trash γιατί αλλιώς δεν θα ήταν η κηδεία μου. Μπορεί να έχω και πρόβλημα βέβαια και να μην έρθει κανένας στη κηδεία, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται μέχρι τότε. Όποιος αγαπάει αυτό το τραγούδι είναι καλεσμένος στην κηδεία μου από τώρα και ας μην με ξέρει. Εσείς που ακούτε τέτοια ακόμα είστε φίλοι μου.

Δάφνη Τσάρτσαρου

The Cure – A Forest

Τούτο εδώ… Γιατί είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια και γιατί…”The girl was never there It’s always the same I’m running towards nothing Again and again and again and again”

Ισμήνη Βιλλιώτη

Μεγάλες προσδοκίες

Όλο το soundtrack από τις «Μεγάλες προσδοκίες». Τις διαβάσαμε, τις είδαμε, τις ζήσαμε. ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ;

Αγάθη Χατζηκωστή

Summertime sadness – Lana del Rey

Γιατί η μελαγχολία της Lana θα πάει πολύ με την κηδεία μου. Γιατί πάντα ήθελα να μου το τραγουδήσει, αν μπορεί την προσκαλώ να έρθει να το κάνει και live. Και γιατί σίγουρα όλοι θα έχουν κάποιο sadness που πέθανα! Και καλό καλοκαίρι ρε παιδιά!

Βάνα Κράβαρη

Run Away With Me – Madrugada

Αφιερωμένο σε αυτό το αρσενικό με τα μαύρα wayfarer, που κρύβει τα κόκκινα από το κλάμα μάτια του, αναπολώντας τα σχέδια για απόδραση και χάσιμο από όλους και από όλα που κάναμε μέχρι το προηγούμενο βράδυ στο βωμό της καψούρας. Μετά από πολλά Jack Daniels και ακόμη περισσότερα τσιγάρα.

featured image: vimeo.com