Ζούμε σε μια εποχή που κατακλύζεται από στρες και καθημερινή ρουτίνα. Και όντως είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτό τον κύκλο, γιατί έτσι διαμορφώσαμε τη ζωή μας. Υπάρχουν όμως πάντα εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να διατηρήσουμε ένα θετικό balance ώστε να προχωράμε πάντα μπροστά. Ας δούμε λοιπόν κάποιους από αυτούς:

Μίλησε-έστω για 5 λεπτά- με τους αγαπημένους σου στο τηλέφωνο: Είτε είναι η μαμά σου, η αδερφή σου ή και η κολλητή σου, προσπάθησε μέσα στη μέρα να έχεις μια ουσιαστική τηλεφωνική επαφή. Βοηθά πολύ στο να ξεφύγεις από το άγχος της δουλειάς αλλά και της κάθε υποχρέωσης. Η επαφή με ανθρώπους που αγαπάς σου δίνει δύναμη ψυχής.

Μην γκρινιάζεις δίχως λόγο: Η γκρίνια επιφέρει αρνητική ενέργεια και δεν οδηγεί πουθενά. Καλό θα είναι να παραπονιόμαστε για σοβαρά θέματα και όχι για μικροπράγματα που κλέβουν την καθημερινή μας ενέργεια!

Οργάνωσε τον προσωπικό σου χώρο: Ίσως να μην διαθέτεις τον χρόνο ή τη διάθεση για να ασχοληθείς με το σπίτι, ωστόσο το να βάλεις σε τάξη την “προσωπική σου γωνιά”, βοηθά στο να βάλεις σε τάξη και τις σκέψεις σου και σίγουρα θα σου προσφέρει μια δόση χαλάρωσης και ικανοποίησης.

Κάνε εξάσκηση στην αυτοπεποίθηση: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τα πας καλά με τον εαυτό σου και να του δίνεις την αγάπη που χρειάζεται. Όταν ξυπνάς λοιπόν το πρωί, κοίτα στον καθρέφτη και πες: είμαι υπέροχη σήμερα! Μην ξεχνάς πως πρέπει να χτίζουμε μια δυνατή σχέση με το εαυτό μας ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία και να είμαστε δυναμικές.

Κάθε πρωί που ξυπνάς και πριν πιάσεις το κινητό σου σκέψου: ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

Προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο και άφησε το κινητό σου στην άκρη: Ξέρω πως σου αρέσει το scroll down στα social, αλλά αν θες να ηρεμήσεις πραγματικά, καλό θα ήταν να επιλέξεις το αγαπημένο σου βιβλίο και να χαθείς μέσα στις σελίδες του.

Τακτοποίησε το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Δεν θα σου πάρει ούτε δύο λεπτά και σίγουρα θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις δημιουργικά τη μέρα σου.

Να λες πιο συχνά “ευχαριστώ” και να το εννοείς πραγματικά: Η ευγένεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά προτερήματα του ανθρώπου. Το να είσαι ευγενής και ειλικρινής ωθεί τον συνομιλητή σου στο να σε συμπαθήσει και δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον.

Να θυμάσαι πως ποτέ δε θα γίνεις τέλειος.

Ασχολήσου με πράγματα που πραγματικά αγαπάς: Ακόμη κι αν αυτά είναι πολύ απλά, αρκεί να γεμίζουν την ψυχή σου. Ένας περίπατος στην παραλία, μια συνάντηση με φίλους, μια νέα ασχολία.

Επικεντρώσου κάθε φορά σε ένα και μόνο task: Όταν αναλαμβάνεις μια υποχρέωση, φρόντισε να αφοσιωθείς σε αυτή και μόνο. Το να ασχολείται με πολλά θέματα ταυτοχρόνως δεν σε κάνει σε καμία περίπτωση παραγωγική.

Σημείωσε τους στόχους σου: Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις, να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τους πραγματικούς στόχους και προσδοκίες σου. Αυτοί είναι ο οδηγός και γνώμονας σου!

Σκέψου πριν μιλήσεις: Οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και πολλές φορές επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία. Κάνε focus και σκέψου: Είναι απαραίτητο να πω κάτι τέτοιο; Μήπως κάνω λάθος; Οπότε, think about it!