Σήμερα ολοκληρώνεται η τελευταία μέρα του Comicdom-con Athens και βρήκα ευκαιρία να σου παρουσιάσω 12 graphic novels, με τα οποία μπορείς να αρχίσεις το ταξίδι σου προς την ένατη τέχνη. Ιανουάριος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (4) Saga. Ξεκινάς δυναμικά με ένα sci-fi comic που θυμίζει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας σε ένα σύμπαν του Star Wars. Είναι μία εκπληκτική on-going σειρά, η οποία έχει κυκλοφορήσει ήδη 4 volumes.

Φεβρουάριος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (9) Breakfast After Noon. Αν θες κάτι διαφορετικό από τα fantasy comics που είναι η cult επιλογή του χώρου, μπορείς να αρχίσεις με το συγκεκριμένο, μία σημερινή και απόλυτα ταυτόσημη ιστορία δύο νέων που αντιμετωπίζουν το φάντασμα της ανεργίας στο Λονδίνο.

Μάρτιος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (5) Μια Καρδιά για τον Λεοντόκραδο. Για τον πρώτο μήνα της άνοιξης, σου προτείνω αυτό το ρομαντικό και αστείο graphic novel από τον δικό μας Έλληνα κομίστα, Ηλία Κυριαζή. Μία ιστορία για ανθρώπινους σούπερ-ήρωες που θα σε κερδίσουν από τη πρώτη σελίδα.

Απρίλιος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (13) Lost at Sea. Μια γλυκόπικρη ιστορία για την εφηβεία. Αντιπροσωπεύει απόλυτα το heartache των εφήβων με έναν παράξενο τρόπο που για κάποιο λόγο λειτουργεί τέλεια και σου δίνει να καταλάβεις και να νιώσεις πράγματα, όπως κανείς άλλος.

Μάιος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (3)

Persepolis. Η ιστορία ενηλικίωσης μιας Ιρανής κοπέλας, η οποία ξεκίνησε τη δική της επανάσταση μέσα από το χιούμορ και το σχέδιο της. Το adaptation του graphic novel σε ασπρόμαυρο animation σάρωσε όλα τα βραβεία στις Κάννες. (Μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ηλίβατον.)

Ιούνιος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (2) Chew. Μία ψυχωτικά ευφυής και γρήγορη ιστορία για έναν πράκτορα που λύνει υποθέσεις μασώντας φαγητό (και όχι μόνο) από τη σκηνή εγκλήματος. Το σχέδιο του είναι απίστευτο και η υπόθεση ένα καθαρό mindfuck. (Έχουν κυκλοφορήσει 9 volumes.)

Ιούλιος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (6) I Kill Giants. Από αυτά τα quirky ανεξάρτητα πραγματάκια που αγαπάς. Θα μπορούσε να γίνει ταινία του Sundance.

Αύγουστος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (11) Deadly Class. Μία ακαδημία που εκπαιδεύει τους καλύτερους assassins του κόσμου. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω; Warning: το σχέδιο είναι αρκετά βίαιο. (Έχουν κυκλοφορήσει δύο volumes ως τώρα.)

Σεπτέμβριος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (7) Black Hole. Μια παράξενη, πολύ παράξενη ιστορία. Μία Αμερική και μία γενιά που αντικατοπτρίζεται πολύ σωστά.

Οκτώβριος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (1) MAUS. Ένα ακόμη απάνθρωπο κομμάτι του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, όπως δεν έχει ειπωθεί ποτέ πριν. Θα μάθεις ιστορία από ένα comic που διδάσκεται στα σχολεία της Αμερικής.

Νοέμβριος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (8) Through the Woods. Πέντε μακάβρια και απίστευτα creepy στριπάκια για το θάνατο και την άβυσσο. Ένα artwork που θα σε μαγέψει και θα σε κάνει να το κοιτάς για ώρες.

Δεκέμβριος

12 mines-12graphic novels-savoir ville (10) Blankets. Ένα μελαγχολικό coming-of-age στόρι σε ένα τεράστιο graphic novel, του οποίου το σχέδιο είναι ένα έργο τέχνης.