Είναι μικρή, κι όταν μαγειρεύεις οριακά πέφτουν τα πιάτα από τον πάγκο. Αν έχεις αυτό το πρόβλημα, τότε καλώς βρίσκεσαι εδώ. Κοινώς η κουζίνα είναι το μέρος που σε εκνευρίζει όσο τίποτα. Εφόσον δεν είναι το δυνατό σημείο του σπιτιού σου, σίγουρα χρειάζεται ορισμένες τροποποιήσεις για να γίνει όσο cozy χρειάζεται. Σημασία έχουν τα τ.μ., αλλά ακόμα μεγαλύτερη έχει η διαρρύθμιση του χώρου.

Με ορισμένα έξυπνα hacks θα μπορέσεις να μαγειρεύεις με την ησυχία σου και η μικρή σου κουζίνα να φαίνεται πάντα τακτοποιημένη.

Tip no1: Φωτεινή είναι καλύτερη. Αν βρίσκεται κοντά σε παράθυρο κατέχει ήδη το προνόμιο να είναι ξεγελάει –αν και μικρή- και να αερίζεται πιο εύκολα. Οπότε πριν νοικιάσεις το σπίτι, δες το!

Tip no2: Μιας και είναι μικρή καλό θα ήταν να έχει ουδέτερο χρώμα στα πλακάκια ούτως ώστε να μη φαίνεται ακόμα μικρότερη π.χ. φυστικί, κρεμ, ανοιχτό γαλάζιο.

Tip no3: Χρωμάτισε την με τα patterns από τα πιάτα, την κουρτίνα και το χαλάκι.

Tip no4: Στην περίπτωση που δεν είναι γωνία, ούτε κοντά σε παράθυρο, αλλά θυμίζει διάδρομο, οι σκοτεινοί τόνοι του γκρι μπορούν να την ανανεώσουν. Γκρι τοίχος, ποντικί ντουλάπια και inox λεπτομέρειες με ένα ξύλινο δάπεδο, μπορούν να προσδώσουν χαρακτήρα στη μακρόστενη κουζίνα.

Tip nο5: Τα πλακάκια στον τοίχο ας είναι λευκά, τα πλακάκια στο πάτωμα ας είναι funky.

Tip no6: Δημιούργησε πάγκο κι εκεί που δεν είναι κουζίνα. Οι πάγκοι δεν πρέπει υποχρεωτικά να είναι ενιαίοι. Δοκίμασε να προεκτείνεις την κουζίνα σου στα αριστερά με μία μικρή προέκταση (εδώ μπορείς να τοποθετήσεις τη μηχανή του καφέ ή τις κούπες σου).

Tip no7: Όχι τραπέζι, bar. Δεν έχεις χώρο να μπει το τραπέζι που τόσο πολύ ήθελες στη κουζίνα σου και θα καταλήξεις να τρως στο γραφείο; Ας βρούμε τη μέση λύση: ένα mini bar με 2 σκαμπό, που κρύβονται από κάτω θα σου λύσει τα χέρια χωρίς να πηγαίνεις βόλτες με τα πιάτα μέσα στο σπίτι.

Tip no8: Στην περίπτωση που δε χωράνε ντουλάπια στο πάνω μέρος της κουζίνας, μη σε τρομάξουν τα ράφια. Με τα κατάλληλα κουτιά οργάνωσης και τρόλεϊ η κουζίνα θα είναι το ίδιο οργανωμένη. Μάλλον θα χωράνε 2-3 ράφια ισομετρικά τοποθετημένα πάνω από τον πάγκο.

Extra tip: Στην περίπτωση αυτή, επίλεξε λευκά κουζινικά είδη και λευκό πλακάκι. Έτσι, η αρμονία θα επικρατήσει στη μικρή σου κουζίνα.

Tip no9: Συνδυασμός ξύλου και φυτών. Σε μία πολύ απλή λευκή μικρή κουζίνα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα ξύλινο ντουλάπι ή ξύλινα ράφια και να στολίσεις μία γλάστρα με αληθινό φυτό. Η κουζίνα αυτή δε θα είναι πλέον βαρετή και προβλέψιμη.

Tip no10: Pattern με μάρμαρο. Είναι τάση, δεν ξέρω αν αρέσει σε όλους αλλά μπορώ να εγγυηθώ πως θα αντικαταστήσει τη μονοτονία του λευκού με επιτυχία 100% και μικρή προσπάθεια.

Tip no11: Στις λεπτομέρειες ας θυμίζει το υπόλοιπο σπίτι. Πρόσφατα είδα ένα σπίτι που στη κουζίνα είχε έναν πίνακα-έργο τέχνης. Αν το σπίτι είναι mix & match, η κουζίνα μπορεί να έχει προσθήκες από random αντικείμενα, που τελικά τελειοποιούν την εικόνα.

Δες ακόμα:

5 λάθη να αποφύγεις όταν ανακαινίζεις την κουζίνα σου


photos: popsugar.com