Το πεντικιούρ είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι και να το απολαύσεις εξίσου, χωρίς πολλά έξοδα. Η Sarah Gibson Tuttle είναι nail expert και μοιράστηκε στο BYRDIE κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις το αποτέλεσμα που ψάχνεις.

Συγκέντρωσε όλα τα υλικά σου

Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να συλλέξεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς σε ένα μέρος ώστε να μη τα ψάχνεις τελευταία στιγμή. Η Tuttle προτείνει ένα χώρο καθαρό όπου θα υπάρχει και ένα σημείο για να στηρίξεις το πόδι σου. Τι θα χρειαστείς:

• Ασετόν

• Βαμβάκι

• Νυχοκόπτη

• Λίμα

• Buffer νυχιών

• Λίμα ποδιών

• Scrub

• Κρέμα

• Σαπούνι ή ειδικά άλατα για τα πόδια

• Λαδάκι για τα πετσάκια

• Πετσέτα

• Βερνίκι βάσης

• Βερνίκι στο χρώμα της αρεσκείας σου

• Top coat που στεγνώνει γρήγορα

Αφαίρεσε το παλιό σου χρώμα

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις ένα πεντικιούρ, είναι να αφαιρέσεις το προηγούμενο χρώμα σου. Αν έχεις το ειδικό βαμβάκι που είναι πλακέ, θα σε βολέψει και δε θα αφήσει τις ίνες του κλασικού βαμβακιού. Βάλε ασετόν στο βαμβάκι, πίεσε το στο νύχι, άφησε το για λίγα δευτερόλεπτα και αφαίρεσε το χρώμα. Αν έχεις σημάδια στα νύχια σου όπως είναι οι κιτρινίλες, μπορείς να τα αντιμετωπίσεις με εφαρμογές χυμού λεμονιού.

Πλύνε τα πόδια σου

Επόμενο βήμα είναι να πλύνεις τα πόδια σου είτε με μούλιασμα στα ειδικά άλατα, είτε με απλό σαπούνι, ώστε να μαλακώσουν και να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Μετά από 10 λεπτά στο νερό, σκούπισε τα με την πετσέτα.

Χρησιμοποίησε τη λίμα ποδιών

Μόλις τα πόδια σου μαλακώσουν, μπορείς να αφαιρέσεις όλο το νεκρό δέρμα με μια λίμα ποδιών. Κάνε απαλές κινήσεις, ώστε να μην τραυματίσεις τα πόδια σου. Πέρασε την λίμα από τις φτέρνες, την πατούσα και τα δάχτυλα. Πρόσεξε να αφαιρέσεις τα σκληρά μέρη και όχι πολύ δέρμα (οι κάλοι σου υπάρχουν για καλό λόγο τις περισσότερες φορές).

Περιποιήσου τις παρανυχίδες και τα πετσάκια σου

Περιποιήσου τις παρανυχίδες και τα πετσάκια σου, αλλά άσε το κόψιμο και τις επικίνδυνες κινήσεις στους ειδικούς, όπως συμβουλεύει και η Tuttle.

Κάνε scrub στις πατούσες και τα πόδια σου

Μια γενικότερη περιποίηση των άκρων σου θα σου δώσει την ψευδαίσθηση ότι έχεις επισκεφτεί έναν χώρο ομορφιάς. Η απολέπιση με το scrub κάνει πάντα καλό και θα απομακρύνει τα τελευταία σκληρά σημεία που έμειναν.

Προετοίμασε τα νύχια σου

Ξεκίνα με το κόψιμο των νυχιών με προσεκτικές κινήσεις και με έναν αποστειρωμένο νυχοκόπτη. Μετά με τη λίμα ίσιωσε τα νύχια και δώσε το σχήμα που θέλεις, δουλεύοντας προς μια κατεύθυνση. Υπάρχουν λίμες που από τη μια πλευρά μπορείς να φτιάξεις την υφή του φρεσκοκομμένου νυχιού και με την άλλη να κοντύνεις και να δώσεις σχήμα. Με το buffer θα δώσεις λεία υφή στα νύχια, κάνοντας επίσης προσεκτικές κινήσεις.

Πρόσεξε στο μήκος των νυχιών σου, γιατί αν τα αφήσεις πολύ μακριά μπορεί να σκαλώσουν σε κάποιο παπούτσι και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ώρα για ενυδάτωση

Μετά την περιποίηση είναι η ώρα για ενυδάτωση, εφαρμόζοντας την κρέμα που έχεις επιλέξει. Ταυτόχρονα κάνε μασάζ από τα δάχτυλα μέχρι τη γάμπα, ώστε να ανακουφίσεις τα πόδια σου και να τα κρατήσεις ενυδατωμένα.

Πέρασε στο χρώμα

Πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή του χρώματος πέρασε τα νύχια σου με λίγο ασετόν σε βαμβάκι για να φύγει τυχόν λιπαρότητα από την κρέμα. Ξεκίνησε με τη βάση, περνώντας το πινέλο από τη μέση του νυχιού μια φορά και από μια σε κάθε πλευρά. Μόλις στεγνώσει πέρασε το χρώμα που έχεις επιλέξει.

Πριν την εφαρμογή η Tuttle συμβουλεύει να ανακινήσεις καλά το βερνίκι σου. Πέρνα μια λεπτή στρώση, καθαρίζοντας τις μικρές ατέλειες που σου ξέφυγαν (ποιος έχει το τέλειο χέρι άλλωστε;). Άφησε τη για 1-2 λεπτά και πέρασε στη δεύτερη στρώση.

Τελείωσε το πεντικιούρ με top coat και λαδάκι για τα πετσάκια

Αφού αφήσεις και τη δεύτερη στρώση να στεγνώσει λίγο, πέρασε στο top coat σου. Τέλος μπορείς να βάλεις το λαδάκι για τα πετσάκια και να απολαύσεις το αποτέλεσμα!

featured image: Flipboard