Ο Joe Wicks, γνωστός ως Body Coach, μοιράστηκε σε ένα Instagram βίντεο ότι το πολύ πειθαρχημένο πρόγραμμα διατροφής του, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Στο βίντεο ο Wicks εξηγεί ότι έδωσε λίγο χρόνο στον εαυτό του ώστε να συνηθίσει την νέα αυτή κατάσταση. Και τώρα η διατροφή του και οι γυμναστικές του συνήθειες έχουν αλλάξει κατά πολύ. Το κύριο μήνυμα του ήταν η φράση «δεν έχω σταματήσει να τρώω»

Όπως αρκετοί από εμάς που καταναλώνουμε πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, ο Wicks αναφέρει ότι στρέφεται στο φαγητό «χωρίς συγκεκριμένο λόγο πέραν της βαρεμάρας και της συμπλήρωσης των ωρών μεταξύ των γευμάτων». Αυτό που εξήγησε μεταξύ άλλων για τις συχνές επισκέψεις στο ψυγείο, είναι η «ασφάλεια» που προσφέρουν κατά κάποιον τρόπο. «Είναι αρκετά σύνηθες όταν διανύουμε περιόδους άγχους, στρες ή αβεβαιότητας, να στηριζόμαστε στο φαγητό. Είναι εύκολο, γιατί μας κάνει να νιώθουμε καλά».

 
View this post on Instagram
 

You are not alone. I’m doing the same thing as you are right now! 🙌🏽❤️

A post shared by Joe Wicks (@thebodycoach) on

Αν ανησυχείς για τη νέα αυτή συνήθεια, ο Wicks έχει κάποιες συμβουλές να σου δώσει

«Το βασικό για εμένα είναι ασκούμαι ακόμα 6 μέρες την εβδομάδα. Δεν καταναλώνω την ενέργεια που έχω με το να μη κάνω τίποτα. Τη χρησιμοποιώ για να ασκούμαι. Παραμένω σε φόρμα για μένω και ψυχολογικά δυνατός».

Μάλιστα ο Joe Wicks πέρα από την άσκηση που κάνει ο ίδιος για σωματική και ψυχική ευεξία, προτρέπει και τους followers του να κάνουν το ίδιο. «Μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή τη περίοδο για να βγεις πιο γυμνασμένος και πιο δυνατός» λέει ο ίδιος. «Έχεις περισσότερο χρόνο να μαγειρέψεις, να προετοιμάσεις γεύματα, να κάνεις γυμναστική στο σπίτι, να κάνεις ό,τι είναι καλύτερο για το σώμα και το μυαλό σου».

Ο Wicks έκλεισε το βίντεο του βάζοντας ένα challenge στους followers του: να γίνουν πιο ενεργητικοί μέσα στην εβδομάδα. «Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα workout», είπε και πρόσθεσε: «Είτε είναι ένα 10λεπτο περπάτημα, είτα το P.E. workout μου, είτε μια βόλτα με ποδήλατο, είτε yoga μέσω YouTube (υπάρχει φοβερό περιεχόμενο εκεί έξω)».

Παρόλο που παραδέχθηκε ότι δε θα σταματήσει τα σνακς, η γυμναστική θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει και να μείνει θετικός στην καραντίνα. «Αυτή είναι η δύναμη της άσκησης και του καθημερινού υγιεινού τρόπου ζωής».

Νιώθεις πνιγμένη;

«Μην ‘κοιτάς’ στο πολύ μακρινό μέλλον, ‘κοίτα’ στο αύριο» τονίζει και συμπληρώνει ο Wicks «Μια μέρα τη φορά. Μπορείς να νικήσεις αύριο; Μπορείς να κάνεις πρόοδο; Η απάντηση είναι ναι, έχεις την ευκαιρία και αύριο θα κερδίσεις. Καλή τύχη!».

featured image: redonline.co.uk