Το να διατηρείς το ίδιο ενδιαφέρον με την αρχή σε μια μακροχρόνια σχέση δεν είναι πάντα εύκολο. Πολλές φορές τα ζευγάρια μπαίνουν σε μια ρουτίνα και οι σύντροφοι αισθάνονται ότι κάνουν συνέχεια τα ίδια πράγματα.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν μια σχέση σ’ αυτό το στάδιο. Το να βρείτε χρόνο αποκλειστικά για εσάς τους δύο είναι κάτι πολύ σημαντικό και προσαρμόζεται ανάλογα με το στάδιο της σχέσης που βρίσκεστε. Σας έχουμε μερικές ιδέες λοιπόν, για να φέρετε πίσω τον χαμένο ενθουσιασμό και να διατηρήσετε τη χημεία στη σχέση σας.

Βρείτε χρόνο να μιλάτε και να ακούτε ο ένας τον άλλο

Μιλήστε για θέματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση, για τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας. Αποφύγετε να μιλήσετε για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το να μάθει ο ένας τι υπάρχει στο μυαλό του άλλου θα σας φέρει πιο κοντά.

Μη φοβάστε να λέτε κάθε μέρα «σ’ αγαπώ»

Τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο σε μία σχέση. Είναι ωραίο να εκφράζεις την αγάπη σου καθημερινά και είναι το ίδιο ωραίο να γίνεσαι αποδέκτης αυτής.

Οργανώστε Σαββατοκύριακα αποκλειστικά για εσάς του δύο

Διαλέξτε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες και περάστε ένα Σαββατοκύριακο οι δυο σας χωρίς κινητά και υπολογιστές να σας αποσπούν την προσοχή. Αν έχετε παιδιά και υπάρχει η δυνατότητα, αφήστε τα σε παππούδες ή σε κάποιον που εμπιστεύεστε και μείνετε οι δυο σας στο σπίτι.

Κάντε μαζί δραστηριότητες ή χόμπι που σας αρέσουν

Βρείτε δραστηριότητες και χόμπι που σας αρέσουν και κάντε τα μαζί. Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι καινούργιο, γυρίστε το χρόνο λίγο πίσω και σκεφτείτε τι κοινό είχατε στις αρχές της σχέσης σας.

5 συμβουλές για να ενδυναμώσεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου
Elite Daily

Βγείτε ραντεβού με άλλα ζευγάρια

Μια άλλη ιδέα είναι να βγείτε ραντεβού με άλλα ζευγάρια που απολαμβάνετε την παρέα τους και οι δυο. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε και καινούργια πράγματα ο ένας γα τον άλλο.

Βάλτε περισσότερο γέλιο στη ζωή σας

Δείτε μαζί κωμωδίες, stand up comedies ή αστεία βιντεάκια στο διαδίκτυο. Επίσης, μπορείτε να παίξετε και επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Μοιραστείτε τις καθημερινές δουλείες

Ανάλογα με τα ωράριά σας και τις υποχρεώσεις σας, μαγειρέψτε μαζί, χωρίστε τις δουλειές στα δυο και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Δημιουργήστε μικρές εκπλήξεις ο ένας για τον άλλο

Κανονίστε μια έξοδο με φίλους που έχετε καιρό να δείτε ή ένα γεύμα με τα αγαπημένα σας φαγητά ή μικρά σνακς για να δείτε μια ταινία ή μια σειρά.

Μην ξεχνάτε να περνάτε και χρόνο ο καθένας για τον εαυτό του

Είναι ωραίο να περνάτε χρόνο μαζί, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να κάνετε πράγματα χώρια. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο να κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν.

Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μαζί μπορείτε

Είναι ωραίο να περνάτε χρόνο μαζί και να μη ξεχνάτε το λόγο για τον οποίο είστε σε σχέση ο ένας με τον άλλο. Άλλωστε όσο πιο κοντά είστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να είστε χώρια.

Μην ξεχνάτε ότι μια σχέση αποτελείται από δυο ανθρώπους, άρα είναι απαραίτητο να προσπαθούν και οι δυο πλευρές για τη διατήρησή της χημείας της!

featured image: Elite Daily