It’s the most wonderful time of the year! Η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και μαζί της έρχονται οι μέρες χαλάρωσης, ο ελεύθερος χρόνος και η όρεξη για να λιώσουμε, επιτέλους, μπροστά στη τηλεόρασή μας.

 Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα από ταινίες που ίσως έχεις δει τόσες φορές και έχεις χάσει το μέτρημα, αλλά και πάλι τις ημέρες των Χριστουγέννων θέλεις να μπεις για καλά στο κλίμα οπότε επιστρέφεις σε αυτές.

  1. Home alone
a1srz798ctl-_ri_

 Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο μικρός Kevin έχει μπει για τα καλά στις καρδιές μας όλα αυτά τα χρόνια και εσύ πρέπει να κάνεις ένα μαραθώνιο από όλα τα Home alone. Όλα!

  1. A Christmas Carol (2009) ή Scrooge (1951)
a_christmas_carol

 Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Charles Dickens όπου ένας τσιγκούνης και παράξενος γέρος, ο Scrooge, δέχεται την επίσκεψη του πεθαμένου συνέταιρού του και έπειτα τριών πνευμάτων. Του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Πρέπει να τονίσουμε πως πολλοί προτιμούν τη ταινία του 1951 και τη θεωρούν αξεπέραστη

  1. Elf / Το ξωτικό των Χριστουγέννων (2003)
thumb-32eea5c54d5f99aaee3f878192af169b_600x0

 Από βοηθός του Άγιου Βασίλη στο Βόρειο πόλο, ο Μπάντι, βρίσκεται στον κόσμο των ανθρώπων με σκοπό να αναζητήσει τους πραγματικούς του γονείς. Μια χριστουγεννιάτικη ταινία που έχει γίνει παράδοση πλέον.

  1. The Polar Express (2004)
b32f054f802a4438c18005629e67757b

  Αφορά σε ένα αγόρι που δε πιστεύει στον Άγιο Βασίλη ώσπου ανεβαίνει στο Πολικό εξπρές και οδηγείται κάπου που θα ανακαλύψει.. την αλήθεια. Αποτελεί πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία. Το εντυπωσιακό είναι οι 6 ρόλοι που ενσαρκώνει ο Tom Hanks.

  1. Το τανγκό των Χριστουγέννων (2011)
tangko_xristougenon1

 Ελληνική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη. Σε μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο του Έβρου το 1970, όπου ένας υπολοχαγός με τη βοήθεια ενός φαντάρου προσπαθεί να μάθει να χορεύει τανγκό με σκοπό να ζητήσει σε χορό τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη του, την ημέρα των Χριστουγέννων,  με την οποία είναι ερωτευμένος.

  1. You’ ve got mail (1998)
youve-got-mail-poster

 Μια ρομαντική κομεντί που θα μπορούσε να ζεστάνει τη καρδιά σου τα Χριστούγεννα. Όχι, απαραίτητα, χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά αξίζει να τη δεις για να συνειδητοποιήσεις για ακόμη μια φορά πως ίσως ο έρωτας της ζωής σου είναι κάπου δίπλα σου και δεν τον βλέπεις.

  1. Joyeux Noel / Καλά Χριστούγεννα (2005)
jtc2iagrdcmkrktuqlx2zemhy6q

 Λίγο μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και συγκεκριμένα Παραμονή Χριστουγέννων οι Γάλλοι, οι Σκωτσέζοι και οι Γερμανοί που πολεμούν στις Φλαμανδικές πεδιάδες, ξεχνούν τον πόλεμο και ενώνονται για να γιορτάσουν αυτή την Άγια γιορτή. Μια, απόλυτα, συγκινητική και αληθινή ιστορία που θα σε αγγίξει.

  1. Love actually
love-actually

 Διάφορες ιστορίες εκτυλίσσονται και ίσως η μία πιο όμορφη και συγκινητική από την άλλη. Είναι ταινία που είτε τη λατρεύεις είτε την απεχθάνεσαι. Όπως και να έχει πάντως, αξίζει τον κόπο να τη δει κάποιος έστω και μια φορά.

  1. Edward Scissorhands (1990)
edward-scissorhands-458

 Αναπόφευκτο να αντισταθούμε στο συνδυασμό Tim Barton και Johny Depp. Ο γνωστός σε όλους μας ψαλιδοχέρης αποτελεί μια ταινία που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να τη δούμε πάλι.