Κάποιες φορές οι φίλοι και οι οικογένεια, μπορεί άθελά τους να κάνουν ντροπιαστικά και περίεργα σχόλια και ερωτήματα σε ένα νέονυμφο ζεύγος. Ακολουθούν  τα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις κι εσύ να λες στους νιόπαντρους φίλους σου. Έστω και για πλάκα.

1. Πώς πάει ο έγγαμος βίος; Αν το ζευγάρι συζούσε και πριν παντρευτεί, δεν έχει καμία απολύτως αλλαγή η καθημερινότητά τους. Αλλά και νά ‘χει, δεν είναι κάπως κακό να θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες; Ρώτα απλά, εαν ο φίλος/η φίλη σου είναι ευτυχισμένος/η!

2. Δε σου φαίνεται απίστευτο ότι θα κάνεις σεξ με τον ίδιο άνθρωπο για την υπόλοιπη ζωή σου; Εχμμμ.. αυτος είναι ο σκοπός; Απλά, ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ! ΠΟΤΕ!

3. Πότε θα κάνετε κανένα παιδάκι; «Το έχουμε ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη, για τα Χριστούγεννα.» Σοβαρά τώρα; Γιατί να ρωτήσεις κάτι τέτοιο. Το ότι ένα ζευγάρι παντρεύεται δε σημαίνει πως θέλει και παιδί. Ναι, μπορεί να θέλει, αλλά όχι τώρα.

4. Δεν είσαι λίγο νέος/α ακόμα; Δε θυμάμαι να έχει οριστεί από κάποιον συγκεκριμένη ηλικία που πρέπει κάποιος να παντρευτεί. Η αληθινή αγάπη και η επιλογή του εφ όρου ζωής συντρόφου, δε γνωρίζει ηλικία. Οπότε, μην πεις τίποτα καλύτερα.

5. Απόλαυσε το «μήνα του μέλλιτος» τώρα, γιατί δε θα κρατήσει για πολύ Και ποιος σου είπε ότι θέλουν να κρατήσει; Ένας γάμος είναι σημαντική απόφαση και για να την πάρει ένα ζευγάρι, σημαίνει ότι έχει ζυγίσει τα καλά και τα κακά της έγγαμης ζωής. Εάν αυτό επέλεξαν λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να μπολιάζεις το μυαλό του ενός από τους δύο με δεύτερες σκέψεις !

6. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! «Ελπίζω να μην μας περιμένατε πολύ …. συγγνώμη αν σας είχαμε απογοητεύσει». Πφφφ …

7. Ήξερες ότι το 50% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο; «Λες να είμαστε ΤΟΣΟ τυχεροί και να ανήκουμε στο υπόλοιπο 50%; »

8. Γιατί γίνεσαι θύμα των κοινωνικών στερεοτύπων; Ξέρεις υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που δεν παντρεύονται επειδή τους το επιβάλλει η κοινωνία, ούτε οι γονείς τους. Κάποιοι, παντρεύονται επειδή ΑΥΤΟ θέλουν.

9. Δε σε βλέπω ποτέ πλέον … Αν εσύ είσαι ελεύθερος/η, ίσως, είναι λίγο ενοχλητικό αυτό. Αν βρίσκεσαι κι εσύ σε γάμο ή σε σοβαρή σχέση, δε νομίζω να υπάρχει λόγος να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο. Οι σχέσεις και ο γάμος έχουν υποχρεώσεις και κανένας δε μπορεί να τις αγνοήσει.

10. Έχεις ξενερώσει που πέρασε η πρώτη φάση του γάμου; Δηλαδή τι περιμένεις να σου απαντήσει; Αχ ναι! Θέλω διαζύγιο τώρα; Ναι, ίσως, να μην υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός. Αλλά, δε βοηθάς την κατάσταση με τέτοιες ερωτήσεις.

Πηγή: theeverygirl.com