Έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με την αλλαγή της ώρας. Αν ανήκεις στους πιο ρομαντικούς ίσως σκέφτεσαι πως αυτή η αλλαγή είναι ακόμα ένα συμβολικό ξεκίνημα της Άνοιξης. Και ναι, ενώ θα θυσιάσεις μια ώρα ύπνου, η ανταλλαγή αξίζει τον κόπο: Μια ακόμα ώρα με φως μέσα στη μέρα.

Αυτή η επιπλέον ώρα σηματοδοτεί την επιστροφή της ενέργειας, τον ενθουσιασμό και την επαφή με όλες αυτές τις δραστηριότητες που εγκαταλείψαμε τον Νοέμβριο.

‘Ηρθε λοιπόν η ώρα να απολαύσεις τα ηλιόλουστα πρωινά και τα ηλιόλουστα απογεύματα μετά τη δουλειά

Χειρίσου το βραδινό σαν ένα μικρό πάρτυ

Τις επόμενες εβδομάδες που τα βράδια θα είναι ζεστά στρώσε το τραπέζι στη βεράντα. Τίναξε μαξιλάρια, άπλωσε ριχτάρια και άναψε κεριά. Μην φοβάσαι να κάνεις τη ζωή σου πιο όμορφη. Υπάρχουν λίγα πράγματα τόσο ξεχωριστά όσο το δείπνο στη βεράντα – χαλαρωτικό σαν σύντομες διακοπές και καλή ευκαιρία για ένα catch up με την οικογένειά σου. Ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε το βράδυ.

Αγόρασε νέα φυτά

Σκέψου τον χρόνο που θες να αφιερώνεις στα φυτά σου, ποια σου αρέσουν, τι σου ταιριάζει και κάνε μία σύντομη έρευνα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, αλλά κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο όμορφος και πιο ήσυχος. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους αυτές τις μέρες, είναι επίσης ένας προσιτός τρόπος για να διακοσμήσεις από την αρχή τον χώρο σου. Τα φυτά εξωτερικού χώρου θέλουν επίσης φροντίδα αλλά και μελέτη πριν επιλέξεις. Τα απογεύματα που θα διαβάζεις στο βιβλίο σου στη βεράντα δίπλα στο γιασεμί θα καταλάβεις πόσο καλά έκανες που ασχολήθηκες με αυτό.

Ξεκίνησε με ένα νέο project

Αυτό το διάστημα που είσαι αρκετές ώρες στο σπίτι αξιοποίησε τους εξωτερικούς χώρους για να φέρεις εις πέρας ένα νέο project όπως το να επισκευάσεις ή να ανανεώσεις ένα παλιό έπιπλο. Είναι πιο προσιτό από το να επενδύσεις σε ένα νέο κομμάτι και θα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσεις ένα σαββατοκύριακο (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο φιλόδοξη είσαι!) δημιουργικά. Θα τρίψεις, θα βάψεις, θα ξεβιδώσεις, θα βιδώσεις.

Δες το ηλιοβασίλεμα με μια απογευματινή βόλτα

Έχεις να το κάνεις καιρό. Απόλαυσε την επιπλέον ώρα της ημέρας με μια βόλτα στο αγαπημένο σου πάρκο, παραλία ή λόφο της πόλης. Ακόμα κι να ανέβεις στην ταράτσα. Ένας απογευματινός περίπατος θα σου δώσει χώρο και χρόνο για λίγη ονειροπόληση και χαλάρωση. Παρατήρησε τις αλλαγές των εποχών γύρω σου, τους ανθρώπους, εσένα.