Όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, έτσι και οι ερωτικές θέλουν υπομονή, επιμονή, αμοιβαίες υποχωρήσεις, σεβασμό, αποδοχή, επικοινωνία και πολλά άλλα. Χρειάζεται χρόνος να γνωρίσεις τον άλλο άνθρωπο, να κάνετε πράγματα, να ζήσεις τον έρωτα, το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό που υπάρχουν στην αρχή μέχρι να φτάσεις στην αγάπη, το δέσιμο και την όμορφη ρουτίνα που έπονται.

Καταλαβαίνω πως η ανάγκη για οποιαδήποτε είδους επικοινωνία, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί ανάγκη. Δεν μπορείς να βγεις έξω να γνωρίσεις κόσμο οπότε οι νέες γνωριμίες σου γίνονται ή αναπτύσσονται κυρίως στο διαδίκτυο.

Στην κατάσταση την οποία βιώνουμε το να γνωρίσεις κάποιον αποτελεί πρόκληση

Αρχικά δεν μπορείς να τον/την δεις εύκολα ή να μιλήσετε από κοντά. Υπάρχει ο παράγοντας της απόστασης. Όπλα σας είναι το τηλέφωνο, τα μηνύματα, η κάμερα ή οτιδήποτε σας επιτρέπει να επικοινωνείτε. Αλλά σίγουρα δεν είναι όπως η δια ζώσης επικοινωνία και επαφή.

Θέλετε να πάτε μια βόλτα, αλλά δεν υπάρχουν οι επιλογές που υπήρχαν πριν, θες να βάλεις τα καλά σου και να πάτε σε ένα ωραίο εστιατόριο να φάτε, να πάτε σε ένα ωραίο μπαρ να πιείτε ένα ποτό, να πάτε κάπου να χορέψετε, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες.

Υπάρχει ακόμα κι ο περιορισμός της ώρας, πρέπει να είσαι με ένα ρολόι στο χέρι και το άγχος της ώρας για να μην αργήσετε. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι πως όταν θέλετε να μείνετε λίγο μόνοι σας στο σπίτι για παράδειγμα, αν κάποιος από τους δύο δεν μένει μόνος του, τότε είναι κάπως άβολο. Δεν υπάρχει η ιδιωτικότητα ούτε η άνεση. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να μένει μόνος του, οπότε εκεί λύνεται το πρόβλημα της ιδιωτικότητας και έρχεται ένα άλλο. Από τη στιγμή που έχετε δικό σας χώρο σίγουρα θα προτιμάτε να μένετε εκεί, να μην έχετε το άγχος της ώρας, το που να πάτε και τι να κάνετε. Μένετε σπίτι παραγγέλνετε ένα ωραίο φαγητό ή και μαγειρεύετε, βλέπετε Netflix, μένετε και κάποια βράδια μαζί για να μπορέσετε να έχετε περισσότερες ώρες στη διάθεση σας.

Μοιάζει σαν να χάνει η σχέση τα πρώτα της στάδια και να μπαίνει απότομα στο στάδιο που σε άλλες συνθήκες ίσως και να ερχόταν μετά απο μήνες σχέσης

Μην το αφήσεις όμως όλο αυτό να σε παρασύρει, γιατί είναι κάτι πολύ όμορφο αυτό που σου συμβαίνει και η κατάσταση δεν θα μείνει για πάντα έτσι. Έχεις την ευκαιρία σε μια τόσο περίεργη περίοδο να βρεις έναν άνθρωπο να επικοινωνήσεις, να φλερτάρεις, να έρθεις κοντά. Πάρτε κάτι να φάτε στο χέρι ενώ περπατάτε, πιαστείτε χέρι χέρι, παρατηρήστε μέρη που ίσως να μην παρατηρούσατε παλαιότερα, μιλήστε χωρίς να είναι εμπόδιο π.χ. η δυνατή μουσική.

Κερδίστε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορείτε ο ένας για τον άλλο, από πληροφορίες μέχρι στιγμές. Μην αφήσετε το λίγο χρόνο που διαθέτετε να είναι εμπόδιο, αντ’ αυτού εκμεταλλευτείτε και εκτιμήστε κάθε λεπτό που είστε μαζί. Μην ξεχνάς πως μπορεί για παράδειγμα να μην βλέπετε ταινία στον κινηματογράφο, αλλά είστε μαζί, είστε αγκαλιά.

featured photo: @NickBulanovv