Το έχεις δει, το έχεις ξαναδεί, με φίλες ή μόνη σου και νιώθεις πως ξέρεις τα πάντα γι’ αυτό. Έχω να σε ενημερώσω ότι ενώ μπορεί να ξέρεις ακόμα και λεπτομέρειες για κάθε επεισόδιο, τα στιλιστικά θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σειράς είναι δύσκολο να τα γνωρίζεις. Σχεδόν πίσω από κάθε εμφάνιση κρύβεται μια ιστορία. Αγαπήσαμε το Sex and The City τόσο πολύ για το στυλ των πρωταγωνιστριών και ειδικά της Carrie Bradshaw.

Ακολουθούν δέκα πράγματα που όταν τα διαβάσεις ίσως να δεις τη σειρά με άλλη ματιά.

1. Δεν υπάρχει καμία γυμνή σκηνή της Carrie: Η Carrie το γνωρίζεις καλά, στη διάρκεια της σειράς έκανε εμφανίσεις που πολλές προσπαθούν να αντιγράψουν ακόμη και σήμερα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι υπήρχε συμφωνία στο συμβόλαιό της η οποία απέρριπτε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί η ηθοποιός εντελώς γυμνή.

2. Η διάσημη φούστα “tutu” της Carrie κόστιζε μόλις 5 δολάρια: Η πασίγνωστη φούστα που φοράει η Carrie στους τίτλους αρχής κόστισε μόλις 5 δολάρια από ένα thrift store και τη βρήκε τυχαία η Patricia Field, η ενδυματολόγος της σειράς. Η φούστα αυτή βρίσκεται πλέον κορνιζαρισμένη στο γραφείο του παραγωγού και σκηνοθέτη της σειράς Michael Patrick King.

bustle.com
bustle.com

3. Όλα τα σκουλαρίκια της Miranda ήταν με clips: Η Miranda, η γνωστή δικηγόρος της σειράς (και πλέον υποψήφια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης), δεν είχε τρύπες στα αυτιά, αναγκάζοντας τους στυλίστες της σειράς είτε να μετατρέπουν τα ήδη υπάρχοντα σκουλαρίκια σε clip-on ή να ζητούν από τους ίδιους σχεδιαστές να τα δημιουργούν για τις ανάγκες της σειράς.

4. Καμία από τις εμφανίσεις δεν επαναλήφθηκε: Ναι, καμία. Με μία μόνο εξαίρεση, το εντυπωσιακό γούνινο παλτό που φοράει η Carrie στο τελευταίο επεισόδιο για δεύτερη φορά, το οποίο πρωτοφόρεσε στο πρώτο επεισόδιο!

5. Η Sarah Jessica Parker και η Kim Cattrall είναι γεννημένες για τακούνια: Πράγμα που μόνο πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Η SJP συγκεκριμένα φορούσε τακούνια 18 ώρες την ημέρα ενώ η Cattrall δήλωνε ότι την έκανε να νιώθουν πιο πολύ Samantha γι’ αυτό και τα φορούσε ακόμη και όταν δεν ήταν απαραίτητο για την σκηνή.

6. Το μοντέλο και -για λίγο διάστημα- σύζυγος του Mr. Big, Natasha φορούσε πάντα λευκά: Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελαν να ενισχύσουν τον χαρακτήρα της ως «βανίλια» δηλαδή ήρεμη, γλυκιά, χωρίς κακία αλλά και λίγο αδιάφορη όπως την παρουσίαζαν στο σενάριο της σειράς.

7. Η Vivienne Westwood έγραψε χειρόγραφα το σημείωμα που συνόδευε το νυφικό της Carrie: Αν και έχει γίνει γνωστό -χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι πραγματικότητα ή όχι- ότι η Westwood δεν ήταν και η μεγαλύτερη φαν της ταινίας, παρόλα αυτά συμμετείχε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και συγκινησιακές στιγμές της.

8. Είχε προταθεί στη Victoria Beckham να παίξει σαν guest στη σειρά: Πρόταση την οποία αρνήθηκε μιας και τότε ήταν απασχολημένη κάνοντας περιοδείες με της Spice Girls.

9. H Charlotte δέχθηκε πρόταση γάμου μπροστά στο (ψεύτικο) Tiffany’s: Η Tiffany & Co. έδωσε την άδειά της αλλά ζήτησε από την παραγωγή της σειράς να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο σκηνικό πανομοιότυπο του αυθεντικού καταστήματος, για λόγους ασφαλείας.

10. Μπορείς να αγοράσεις το διάσημο Carrie Necklace: Το εν λόγω κόσμημα ήταν δημιούργημα της Patricia Field το οποίο ενέταξε στην ήδη υπάρχουσα συλλογή της και μπορείς να το προμηθευτείς από εδώ.

glamour.com
glamour.com
featured image: ΗΒΟ