To «Walking Dead» ξεκίνησε την έβδομη σεζόν του και αν είσαι ένας από τους πιστούς φαν που έχει αντέξει μέχρι τώρα, στείλε μου μήνυμα να γίνουμε φίλοι. Παρότι η σειρά έχει κάνει τις κοιλιές της κατά καιρούς κουράζοντας τους θεατές δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσφορά της σε μελλοντικό zombie apocalypse. Το «Walking Dead» μας δίδαξε πολλά, ιδού τα δέκα σημαντικότερα.

  1. Μην λυπάσαι κανένα

Ξέχνα τις συγγένειες και τις φιλίες. Στον κόσμο των ζόμπι δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. Αυτό δεν σημαίνει να πετάξεις κάποιον από το γκρουπ σου στο στόμα του λύκου, αλλά αν δεις ότι είναι χαμένοι από χέρι μη το παίξεις ήρωας. ΤΡΕΞΕ.

1-custom

  1. Τα ζόμπι μπορούν να φανούν χρήσιμα

Το ότι τα θέλεις κυρίως νεκρά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν, χωρίς να το καταλάβουν βέβαια. Όπως μας έχει διδάξει το «Walking Dead» μπορείς να αλειφθείς με τα εντόσθια τους παριστάνoντς έναν από αυτούς ή να τους κόψεις χέρια, δόντια αλά Michonne κάνοντας τα ιδιόμορφα προστατευτικά pets σου.

2-custom

  1. Βρες το γκρουπ που σου ταιριάζει

Πρόσεχε με ποιους θα αναμειχθείς όχι μόνο γιατί μπορεί να είναι τρελοί και να σε φάνε ζωντανό, αλλά γιατί μπορεί να είναι φλούφληδες. Εδώ δεν επιβιώνουν οι βουτυρομπεμπέδες, εκτός αν έχουν κάποιον σκληροτράχηλο στην ομάδα τους. Φρόντισε να υπάρχει πάντα κάποιος που θα «καθαρίσει» για σένα.

3-custom

  1. Οι άνθρωποι είναι πιο επικίνδυνοι απ’τα ζόμπι

Όχι δεν είναι παράδοξο. Γιατί τα ζόμπι θα σε φάνε επειδή πεινάνε ενώ ο άνθρωπος ακόμα κουβαλάει όλη τη γκάμα συναισθημάτων, άρα είναι και πιο επικίνδυνος. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Τις χειρότερες σφαγές στη σειρά τις έκανες οι συνάνθρωποι μας. Αλληλοστήριξη.

4-custom

  1. Χρησιμοποίησε προφυλακτικά

Ένα έμμεσο αλλά σημαντικό μήνυμα του «Walking Dead». Χρησιμοποιείστε προφυλακτικά. Εδώ στον κανονικό κόσμο και δεν μπορούμε να τα θρέψουμε, τι περιμένετε σε ένα διαλυμένο σύμπαν; Αφήστε τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους για αργότερα και φορτωθείτε με κούτες.

5-custom

  1. Μάθε να χειρίζεσαι όπλα

Όταν όμως λέμε όπλα δεν εννοούμε μόνο τα συνηθισμένα όπλα. Πρέπει να εξασκηθείς σε πολεμικές τέχνες με ξύλα, ρόπαλα, ακόμα και τόξα. Άνοιξε κάνα βιβλίο. Κάθε αντικείμενο μπορεί να μετατραπεί σε μέσο σωτηρίας. Εγώ πάντως για δώρο γενεθλίων θέλω τη χαντζάρα της Michonne.

6-custom

  1. Walkie talkie

Τι νόμιζες, ότι θα στέλνεις μηνύματα στο Viber για να συνεννοηθείς; Όχι φυσικά. Θα πεις το νερό νεράκι και το ρεύμα ρευματάκι. Η επικοινωνία επιτυγχάνεται μόνο μέσω walkie talkie. Λαμβάνεις; Όβερ.

7-custom

  1. Μάθε βασικές ιατρικές τεχνικές

Δεν χρειάζεται να ξέρεις να ράβεις κεφάλι ή να αφαιρείς σφαίρα από την καρδιά, αρκεί να μπορείς να κάνεις ελαφρά ράμματα ή τουλάχιστον να δένεις σφιχτά τις πληγές σου. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα βάλε έναν γιατρό στην ομάδα σου και φρόντισε να μη πεθάνει γιατί για κάποιο λόγο φεύγουν πολύ γρήγορα.

8-custom

  1. Τρώμε ότι μασιέται

Vegetarian; Ας γελάσω. Εδώ αν χρειαστεί θα πρέπει να φας και άνθρωπο, δεν μας νοιάζει αν τα πρωινά έπαιρνες πρωινό με βρώμη και ψωμί ολικής άλεσης. Τώρα από σπληνάντερο μέχρι ποντίκια και σκιουράκια, γιατί μόνο με χορτάρι και καρπούς δεν σε βλέπω να τη βγάζεις καθαρή.

9-custom

  1. Μάθε να χάνεις

Αρρώστησες, δαγκώθηκες, είσαι έτοιμος να μετατραπείς σε ζόμπι; Δείξε την ανωτερότητα σου. Δυστυχώς δεν ακολούθησες σωστά τους κανόνες του παιχνιδιού και έχασες. Ζήτα να σου φυτέψουν μια σφαίρα και μη κάνεις σαν μωρό. Καλύτερα νεκρός παρά τροφή σε ζόμπι.

10-custom