Κάποιες από εμάς δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ παραπάνω από το ”πέντε λεπτά πιστολάκι” ενώ κάποιες άλλες το έχουμε κάνει επιστήμη. Τελικά πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώνεις στο στέγνωμα των μαλλιών σου ώστε να μένουν υγιή αλλά να φαίνονται και καλοχτενισμένα;

Για τα σγουρά μαλλιά:

Βάλε κρέμα για μπούκλες στη παλάμη σου -όσο ένα κέρμα- και πρόσθεσε μερικές σταγόνες από επανορθωτικό λάδι. Δούλεψε τα ανάμεσα στα χέρια σου και άπλωσε σε λουσμένα μαλλιά. Στρίψε τούφες και κάνε bantu knots. Στέγνωσε με μέτρια θερμοκρασία με το πιστολάκι απο αρκετή απόσταση για αρκετή ώρα. Επιπλέον εάν κάνεις τα bantu knots σχετικά χαλαρά μπορείς να κοιμηθείς έτσι και το πρωί να λύσεις τα μαλλιά σου βλέποντας τις μπούκλες τους χωρίς να φριζάρουν καθόλου.

bantu knots
bantu knots

Για σπαστά μαλλιά

Άπλωσε μια styling lotion από τη μέση μέχρι τις άκρες και τύλιξε τα μαλλιά σου σε δύο χαμηλά buns. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι ρίζες των μαλλιών ίσιες και από τη μέση μέχρι τις άκρες θα παραμείνει το ”σπάσιμο” χωρίς το φριζάρισμα. Μπορείς να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά και όταν τα λύσεις να απλώσεις λίγο επανορθωτικό λάδι με τις παλάμες σου μόνο στις άκρες.

7415d23e5dc8e48315d7c7af84988b08

Για ολόισια μαλλιά

Μαλλιά που χρειάζονται λίγο όγκο γιαυτό και εσύ θα βάλεις στη παλάμη σου αφρό για όγκο -ποσότητα ίση με ένα μικρό ακτινίδιο εάν τα μαλλιά σου είναι μακριά- από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Μπορείς να τα στεγνώσεις με το κεφάλι προς τα κάτω ή αν θες να αποκτήσουν ένα μικρό ”σπάσιμο” μπορείς να τα χωρίσεις σε τρεις τέσσερις κοτσίδες, να τα πλέξεις και να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά.

spleshlayts-3-577x650