Πολλές φορές επενδύουμε σε καταστάσεις και ανθρώπους. Άσχετα από το αποτέλεσμα και τις τυχόν απογοητεύσεις είναι ο τρόπος να συνδεόμαστε με τους γύρω μας και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Υπάρχει, ωστόσο, μια επένδυση που θα σου αποφέρει μόνο κέρδη και αυτή είναι η επένδυση στον εαυτό σου. Θα σου δώσει τα εφόδια να βελτιωθείς και να καλλιεργήσεις την προσωπικότητα σου. Να ανακαλύψεις δυνατότητες που δεν πίστευες ότι είχες και να δεις πως αλληλεπιδράς με τους άλλους.

Δε χρειάζεται να ζεις μέσα στην πολυτέλεια, ούτε να έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο. Το να αγαπάς τον εαυτό σου και να επενδύεις σε αυτόν δεν θέλει προσπάθεια και χρήματα. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σου, λοιπόν, ή το πώς νιώθεις, κάνεις μια επιλογή. Να τιμάς εσένα και να σε φροντίζεις, ώστε οι επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια να κυλήσουν όμορφα.

Δώσε σε σένα την προσοχή που σου αξίζει με αυτές τις δέκα εύκολες ιδέες και ξεκίνα αυτή τη στιγμή:

1. Βάλε στόχους

Οι περισσότεροι άνθρωποι επαναλαμβάνουν την ίδια ρουτίνα κάθε μέρα: «δουλειά-σπίτι-ύπνος-δουλειά». Αν εξαιρέσεις μερικά διαλείμματα στο ενδιάμεσο, μένουν κολλημένοι.

Επομένως, είναι σημαντικό να βάζεις στόχους. Θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς και να μένεις κινητοποιημένη και δραστήρια. Παρακολουθώντας τους, όχι μόνο θα κοιτάς στο μέλλον, αλλά θα το κάνεις και πράξη.

2. Πάντα να εμπιστεύεσαι εσένα

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και τις αποφάσεις σου. Μην αφήνεις την γνώμη των άλλων να σε επηρεάζει και να σε απομακρύνει από τις προσπάθειές σου. Πίστευε στο ένστικτό σου. Η διαίσθησή σου σε έχει καθοδηγήσει μέχρι τώρα και μπορεί να σε πάει ακόμα παραπέρα, αρκεί να την ακούς.

3. «Χτίσε» την αυτοπεποίθησή σου

Το μόνο πράγμα που θα σε βοηθήσει να πετύχεις όλους τους στόχους σου είναι η αυτοπεποίθηση. Βασίσου στον εαυτό σου, στις ικανότητές σου και στο ένστικτό σου. Ακόμα και αν κάνεις κάποιο λάθος, με την αυτοπεποίθηση έχεις τη δύναμη να αναλάβεις την ευθύνη, να ζητήσεις συγγνώμη και να κάνεις το σωστό. Επίσης, να ανακαλύψεις τις κρυφές ευκαιρίες και να τις αποκτήσεις. Να συνειδητοποιήσεις ότι όλα είναι εφικτά, αρκεί να τα δοκιμάσεις!

4. Κάνε τη ζωή σου ξεχωριστή

Δεν είναι κακό να έχεις μια συνηθισμένη καθημερινή ζωή. Ωστόσο, κάθε τόσο χρειάζεται να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να βγαίνεις από την comfort zone σου. Ρίξε μια ματιά σε όσα ήθελες να κάνεις, αλλά δεν τολμούσες. Θα διαπιστώσεις ότι θα γίνεις πιο δημιουργική και θα αποκτήσεις μεγαλύτερη σιγουριά για τις ικανότητές σου.

5. «Τάισε» το μυαλό σου

Με την ανάγνωση βιβλίων προφανώς. Το να διαβάζεις θα διευρύνει τους ορίζοντές σου και θα σε βοηθήσει να σκεφτείς διαφορετικά τα πράγματα. Όποια και αν είναι τα βιβλία που θα επιλέξεις, έχουν να δώσουν πολλά πράγματα στο μυαλό σου και να σε κάνουν καλύτερη. Ιδανικά διάλεγε βιβλία διαφορετικού είδους κάθε φορά για ποικιλία.

6. Μάθε πράγματα

Βρες ένα μάθημα ή μια τάξη που να σου επιτρέπει να αναπτύξεις δεξιότητες που πάντα ήθελες. Είτε είναι online, είτε δια ζώσης.

7. Αγάπησε τον εαυτό σου

Η ψυχική υγεία και η φυσική σου κατάσταση είναι η πιο σημαντική επένδυση. Εάν αρχίσεις να τρως πιο υγιεινά, θα αισθανθείς καλύτερα. Επίσης, προπονήσου τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα με όποιο είδος γυμναστικής σου αρέσει. Αυτές οι δύο απλές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις το σώμα σου και να νιώσεις πιο όμορφα για ό, τι άλλο και αν κάνεις.

8. Να είσαι ευτυχισμένη

Το να βλέπεις τα πράγματα αρνητικά ή θετικά είναι μια επιλογή. Εσύ καθορίζεις την ευτυχία σου. Μη θεωρείς πως για όλα φταίει η κακή τύχη σου. Προσπάθησε να βρεις την χρυσή τομή σε κάθε περίσταση. Επιπλέον, φτιάξε μια λίστα με όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και εφάρμοζέ τα συχνά.

9. Σκέψου σχετικά με το μέλλον σου

Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε πέντε χρόνια; Δέκα χρόνια; Είναι δύσκολο να σκεφτείς τόσο μακριά μερικές φορές. Όμως καλό είναι να ξέρεις τα πραγματικά σου θέλω. Ή τι μπορείς να διαπραγματευθείς και τι όχι. Θα σε βοηθήσει να λύσεις τώρα ένα πιθανό μελλοντικό πρόβλημα. Ή να δουλεύεις από σήμερα κάτι που θέλεις να σου συμβεί σε πέντε χρόνια, είτε είναι η δημιουργία οικογένειας, είτε ένα επαγγελματικό όνειρο.

10. Δικτυώσου

Το να γνωρίσεις τους σωστούς ανθρώπους είναι μια επένδυση στον εαυτό σου. Σαφώς, χωρίς να απομακρυνθείς από τις παρέες που έχεις. Κυρίως, έχει να κάνει με το να συναναστρέφεσαι άτομα από τα οποία έχεις να πάρεις πράγματα, όπως γνώσεις, τρόπους συμπεριφοράς, ιδέες και κίνητρα. Επομένως, δημιούργησε ένα δίκτυο με ανθρώπους έξυπνους, θετικούς, δραστήριους και δυναμικούς.


featured image: Santander UK