Αν έχεις αδυναμία στα ντοκιμαντέρ ή στις σειρές με εγκλήματα που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, τότε ετοιμάσου για άλλο ένα Original Series του Netflix. Στις 13 Ιανουαρίου θα προβληθεί η νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου», η οποία πραγματεύεται τη δράση ενός από τους πιο διάσημους serial killers στην ιστορία των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix, το Night Stalker αναφέρεται «στην μαγευτική αληθινή ιστορία του πώς ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στην αμερικανική ιστορία κυνηγήθηκε και οδηγήθηκε ενώπιον δικαιοσύνης».

Η υπόθεση

Το 1985, κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο θερμά καλοκαίρια που έπληξε ποτέ το Los Angeles, σημειώθηκαν μια σειρά δολοφονιών και σεξουαλικών επιθέσεων, που αρχικά φαίνονταν να μη συσχετίζονται με κάποιον τρόπο μεταξύ τους. Τα θύματα ήταν άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά ηλικίας από έξι έως ογδόντα δύο ετών και προερχόμενοι από διαφορετικό φυλετικό υπόβαθρο, γειτονιές και κοινωνικοοικονομική τάξη.

Ποτέ στην εγκληματική ιστορία δεν υπήρξε ένας δολοφόνος υπεύθυνος για μια τόσο τρομακτική σειρά εγκλημάτων

Ο νεαρός ντεντέκτιβ Gil Carrillo και ο ερευνητής ανθρωποκτονιών Frank Salerno δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο, για να λύσουν την υπόθεση και να σταματήσουν τον δολοφόνο, που έχει πλέον αναστατώσει ολόκληρη την Καλιφόρνια.

Στο τρέιλερ ακούγονται και μερικές μαρτυρίες επιζώντων, μια εκ των οποίων τον περιγράφει να επιταχύνει πίσω της στο δρόμο και να σταματάει μπροστά της με ένα «φρικτό μεγάλο χαμόγελο» και κοιτάζοντάς την σαν «κλόουν-δολοφόνος».

Εν τέλει, ο δολοφόνος, Richard Ramirez, καταδικάστηκε το 1989 σε θανατική ποινή για δεκατρείς δολοφονίες, έντεκα σεξουαλικές επιθέσεις και τέσσερις διαρρήξεις.

Πώς αντιδράει ο κόσμος στο Twitter;

Πριν ακόμα την προβολή του ντοκιμαντέρ πολύς κόσμος γράφει σχόλια στο Twitter για το πώς εκείνοι βίωσαν την εποχή της δράσης του δολοφόνου.

«Οι αναμνήσεις εκείνου του καλοκαιριού δε θα περάσουν ποτέ» γράφει ένας χρήστης.

«Φοβόμασταν να πάμε για ύπνο και ελέγχαμε συνεχώς τα παράθυρά μας» ποστάρει ένας άλλος.

Το ντοκιμαντέρ, σκηνοθετημένο από τον Tiller Russell, θα είναι διαθέσιμο την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στην πλατφόρμα του Netflix και θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

featured photo: Netflix