Τα τελευταία χρόνια, η έννοια της τετραήμερης εργασίας έχει σημαντική απήχηση και έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγικότητα και ευημερία των εργαζομένων.

Ακόμη, βελτιώνεται η ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων και η συνολική ικανοποίησή τους. Αυτή η προσέγγιση αμφισβητεί την αντίληψη που είχαμε εώς τώρα ότι η παραγωγικότητα είναι ανάλογη με τον αριθμό των ωρών που περνούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο..

Σε αρκετές χώρες, έχει ήδη εφαρμοσθεί πιλοτικά σε κάποιες επιχειρήσεις η τετραήμερη εργασία και η παραγωγικότητα των εργαζομένων έχει ανέβει στα ύψη.

Η μετάβαση σε τετραήμερη εργασία την εβδομάδα, απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και μελέτη. Οι εταιρείες και οι χώροι εργασίας μπορούν να υιοθετήσουν διάφορες στρατηγικές, για να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση.

Ευελιξία και απομακρυσμένη εργασία

Η προσφορά ευέλικτων ωραρίων και η υιοθέτηση επιλογών remote ή hybrid εργασίας μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να οργανώσουν διαφορετικά το χρόνο τους, προωθώντας την αποδοτικότητα και φροντίζοντας εξίσου επαγγελματική και προσωπική ζωή. Οι εργοδότες μπορούν να επιτρέψουν στους εργαζομένους να επιλέγουν τις ώρες εργασίας που προτιμούν, αρκεί να πληρούν το απαιτούμενο εβδομαδιαίο σύνολο.

Δοκιμαστικές περίοδοι

Οι επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν πιλοτικά προγράμματα για να δοκιμάσουν τη σκοπιμότητα και τα οφέλη μιας τετραήμερης εργασίας. Μπορούν για παράδειγμα να εφαρμόσουν σταδιακά τις αλλαγές σε όλα τα τμήματα, για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Αυτό επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων και την ανατροφοδότηση από τους εργαζόμενους για τη βελτίωση της διαδικασίας μετάβασης.

Επαναπροσδιορισμός της παραγωγικότητας

Εάν οι υπεύθυνοι εστιάσουν στην απόδοση αντί για τις ώρες εργασίας, τότε και οι εργαζόμενοι θα δώσουν προτεραιότητα στην απόδοση και την παραγωγικότητα. Ο καθορισμός στόχων και σκοπών με βάση τα αποτελέσματα και όχι τον χρόνο που δαπανάται στην εργασία, προάγει μια εργασιακή κουλτούρα προσανατολισμένη στα αποτελέσματα.

Ενισχυμένη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο για τις προσωπικές τους ασχολίες, την οικογένεια και τις δραστηριότητές τους, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων άγχους και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη εργασιακή ικανοποίηση και μειωμένη επαγγελματική εξουθένωση, βελτιώνοντας τελικά την παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.

Αυξημένη παραγωγικότητα

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν λιγότερες εργάσιμες ημέρες, τείνουν να συγκεντρώνονται καλύτερα, να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και να βιώνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία τους, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγικότητα.

Προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων

Η εφαρμογή μιας μικρότερης εργάσιμης εβδομάδας μπορεί να αποτελέσει ένα συναρπαστικό εργαλείο πρόσληψης και διατήρησης, προσελκύοντας κορυφαία ταλέντα και μειώνοντας την εναλλαγή των εργαζομένων. Οι εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στην ευημερία των εργαζομένων γίνονται πιο ελκυστικές για τους υποψήφιους εργαζόμενους, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Υγεία και ευημερία

Οι μειωμένες ώρες εργασίας έχουν συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης, βελτιωμένη ψυχική υγεία και αυξημένη δέσμευση, ωφελώντας τελικά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις. Οι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να συμβάλλουν θετικά στο εργασιακό περιβάλλον και να παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα δημιουργικότητας και επίλυσης προβλημάτων.

Σαφής επικοινωνία και προσδοκίες

Το να καθιερωθούν δίαυλοι επικοινωνίας και να καθοριστούν σαφείς προσδοκίες όσον αφορά τις προθεσμίες και τις αρμοδιότητες, μπορεί να συμβάλει στη  μείωση των διαταραχών και στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι κατανοούν το νέο μοντέλο εργασίας και έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη και καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασης.

Ιεράρχηση και ανάθεση καθηκόντων

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνουν την αποτελεσματική διαχείριση των εργασιών, την ιεράρχηση και την ανάθεση αρμοδιοτήτων, ώστε να είναι βέβαιο ότι οι βασικές εργασίες ολοκληρώνονται μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος. Αυτό περιλαμβάνει την ευθυγράμμιση των προτεραιοτήτων, την κατανομή του φόρτου εργασίας και τη βελτιστοποίηση της ροής εργασίας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας.

Συνεχής αξιολόγηση και προσαρμογή

Η τακτική αξιολόγηση του νέου μοντέλου εργασίας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν τους τομείς που χρειάζονται προσαρμογή και να βελτιώνουν τις διαδικασίες αναλόγως, εξασφαλίζοντας έτσι τις ελάχιστες δυνατές διαταραχές στην παραγωγικότητα.

Εφόσον όλοι επιθυμούμε ένα πιο υγιές και βιώσιμο εργασιακό περιβάλλον, το να υιοθετήσουμε σε όλες τις χώρες την τετραήμερη εργασία, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη λύση. Η διαδικασία μετάβασης, αν και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, μπορεί να επιτευχθεί αγκαλιάζοντας την ευελιξία και επαναπροσδιορίζοντας την παραγωγικότητα. Με την προσεκτική αντιμετώπιση πιθανών διαταραχών, οι εργοδότες μπορούν να εφαρμόσουν την τετραήμερη εργασία, προωθώντας ένα πιο ευτυχισμένο και πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό.