Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μην μπορείς να ακολουθήσεις τη δίαιτά σου κατά γράμμα. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μείνεις πιστή στο διατροφικό σου πλάνο, χωρίς να στερηθείς;!

· Πιες άφθονο νερό ή άλλα ροφήματα χωρίς θερμίδες

Πριν καταναλώσεις ένα θερμιδικό snack όπως τα αγαπημένα σου πατατάκια, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό. Οι άνθρωποι μερικές φορές μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα, έτσι μπορεί να καταλήξεις να προσλαμβάνεις επιπλέον θερμίδες, όταν το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι ένα ποτήρι νερό. Εάν το νερό δεν είναι το καλύτερο σου, δοκίμασε να πιείς αρωματισμένο νερό με φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά ή να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα με φρούτα αρωματισμένο με κανέλα.

· Απόλαυσε τα αγαπημένα σου φαγητά

Συχνά, ξεκινώντας μία δίαιτα, αποφεύγουμε τα αγαπημένα μας snacks. Αντί να περιορίσεις όμως, τελείως τα αγαπημένα σου φαγητά, δοκίμασε να τα καταναλώσεις όποτε τα έχεις πραγματικά ανάγκη. Μπορείς ακόμα να απολαύσεις τα αγαπημένα σου φαγητά ενώ κάνεις διατροφή, χωρίς να κάνεις ακρότητες με τον περιορισμό τους. Άλλωστε το να έχεις το μέτρο στη διατροφή σου, είναι το κλειδί της επιτυχίας.

· Πρόσθεσε πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα

Η πρωτεΐνη είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της όρεξης καθώς σου προσφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα το αίσθημα του κορεσμού και της πληρότητας. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και ενθαρρύνει την καύση λίπους. Φρόντισε λοιπόν να ενσωματώσεις υγιεινές πρωτεΐνες όπως θαλασσινά, άπαχο κρέας, αυγά, γιαούρτι, τυρί, σόγια, ξηρούς καρπούς και όσπρια σε κάθε σου γεύμα.

· Προετοίμασε τα γεύματα σου

Θα σου πρότεινα να ορίσεις μία μέρα που θα προετοιμάζεις τα γεύματα της εβδομάδας σου. Έχοντας στη διάθεσή σου ,μέσα σε λίγα λεπτά, έτοιμα snacks και γεύματα, μειώνεις τις πιθανότητες να παραγγείλεις μια πίτσα ή ένα burger. Η προετοιμασία των γευμάτων είναι πολύ σημαντική για την τήρηση της διατροφής αλλά κυρίως τη συνέχισή της, ενώ κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη, χρονικά!

· Έλεγξε τι είδους τρόφιμα έχεις στα ντουλάπια και το ψυγείο σου

Εάν έχεις πατατάκια στο ντουλάπι και παγωτό στην κατάψυξη, κάνεις σαφώς την απώλεια βάρους πιο δύσκολη από όσο πρέπει. Μείωσε τον πειρασμό για snacking, καθαρίζοντας τα ντουλάπια από τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά όπως πατατάκια, σοκολάτες,

μπισκότα, ζαχαρωτά, γλυκά. Αν θέλεις μια περιστασιακή «λιχουδιά», καλύτερα να βγεις από το σπίτι για να την αγοράσεις, και κατά προτίμηση περπατώντας.

· Δοκίμασε την καταγραφή – food diary

Μελέτες δείχνουν ότι η πράξη της καταγραφής του τι τρώμε και πίνουμε τείνει να μας κάνει να συνειδητοποιούμε περισσότερο τι, πότε και πόσο φαγητό καταναλώνουμε. Έτσι , λαμβάνουμε τελικά λιγότερες θερμίδες. Ίσως το journaling στην απώλεια βάρους να είναι ακόμα πιο χρήσιμο από όσο πιστεύεις!

Ό,τι κι αν επιλέξεις τελικά, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να βρεις μία διατροφή που να σου ταιριάζει. Στον τρόπο ζωής σου, στα ωράρια σου, στη δουλειά σου και σε κάθε σου κοινωνική έξοδο.

Η διατροφή που θα ακολουθήσεις χωρίς δυσκολία, και μακροπρόθεσμα θα σου φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς, είναι εκείνη που είναι ευκολότερο να τηρηθεί!