Η Τέτη Χαρίτου ξεκίνησε μια πορεία σε έναν απαιτητικό κλάδο, αυτόν των χειροποίητων ρούχων γάμου και βαφτίσεων και ράβει το κάθε κομμάτι της σαν ένα μικρό έργο τέχνης.

YIA_8007-Edit-4 (Small)

Ξεκίνησα εντελώς αναπάντεχα μιας και το πρώτο μου πτυχίο προέρχεται από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και το δεύτερο στον τομέα των δημοσίων σχέσεων στην Αγγλία. Πάντα αγαπούσα την μόδα και το αίσθημα της δημιουργίας και αυτό με οδήγησε στις επόμενες σπουδές μου στον χώρο του fashion. Το πρωτο μου design ήταν ένα νυφικό μιας πολύ καλής μου φίλης. Αυτό ήταν και το βάπτισμά μου στον χώρο της μόδας. Η συνέχεια χτίζεται με πολλή δουλειά, αφοσίωση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις.

Το νυφικό το αγαπώ ιδιαίτερα, μιας και σε αυτό σου δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να εφαρμόσεις υψηλή ραπτική. Είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική αγορά, αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο δημιουργική. Το νυφικό σού δίνει τη δυνατότητα να παντρεύεις το κλασικό με το μοντέρνο. Έχω κρατήσει πολλά κλασικά στοιχεία απο την παιδεία της ραπτικής και το class design της παλιάς εποχής.

Οι επιλογές του Έλληνα καταναλωτή έχουν αλλάξει και έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την κρίση. Ωστόσο γάμοι γίνονται και πάντα θα γίνονται. Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η μορφή του γάμου. Το budget είναι μικρότερο και οι νεόνυμφοι προσπαθούν να το διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Η εποχή της υπερβολής έχει περάσει, και ο κόσμος πλέον επιλέγει το value for money. Ωστόσο, ο κόσμος που αγαπάει το καλό και ποιοτικό ρούχο, το tailor made και την μόδα, έχει διαφορετική αντίληψη. Προσωπικά πιστεύω πως η κρίση γεννάει ευκαιρίες, αλλάζει σκέψεις, τάσεις και πρακτικές και όποιος αντιμετωπίζει τη δουλειά του σαν σωστός επαγγελματίας, δεν έχει να φοβάται τίποτα.)

Όλες μας οι collections ράβονται “sur mesure”, είναι κατά παραγγελία και συνοδεύονται με τις καλύτερες τιμές. Αυτό που χαρακτηρίζει τις συλλογές μας είναι τα υφάσματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, τα μοναδικά σχέδια και η άψογη ραφή.

Όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω άρχισα να σκέφτομαι «μα γιατί κάτι τόσο όμορφο να πρέπει να το βάλεις μόνο μία μέρα και μετά να το κρατήσεις στην ντουλάπα;». Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να δημιουργώ πάντα κάποια κομμάτια στις συλλογές μου τα οποία να μπορούν να αξιοποιηθούν και μετά.

Για παράδειγμα τη φούστα να μπορείς να τη βάλεις με ένα τοπ, και το μπούστο ακόμα και με ένα τζην. Το ίδιο γίνεται και με το ανδρικό γαμπριάτικο κουστούμι που από ένα επίσημο groom tuxedo, μπορεί μετά τον γάμο να μεταμορφωθεί σε ένα καλό κοστούμι.

Μπορείτε να δείτε όλες τις συλλογές στο site www.teticharitou.gr και φυσικά να κλείσετε το προσωπικό σας ραντεβού και να μας επισκεφθείτε στο ατελιέ Teti Charitou exclusive tailorshop στο Κολωνάκι, Νεοφύτου Βάμβα 5.

a.Giamouris-6550 (Small)

a.Yiamouris-6972 (Small)

a.Giamouris-6509 (Small)

a.Giamouris-6386 (Small)