Τα ζώδια αντανακλούν στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας.

Είμαστε αντιδραστικοί; Θυμώνουμε εύκολα; Είμαστε σπάταλοι, περιπετειώδεις; Πολλά μπορούν να απαντηθούν για το χαρακτήρα κάποιου ανάλογα με το ζώδιό του.

Τι γίνεται, όμως, όταν ερωτεύονται δύο άνθρωποι του ίδιου ζωδίου; Τα κοινά τους στοιχεία θα τους ενώσουν ή θα τους φέρουν στην απόλυτη ρήξη;

Οι αστρολόγοι λύνουν το μυστήριο, αποκαλύπτοντας ποια ζώδια είναι συμβατά μεταξύ τους και ποια όχι και τόσο:

Τα πλεονεκτήματα της σχέσης με έναν άνθρωπο του ίδιου ζωδίου

Η λογική λέει ότι, εάν εσύ και το ταίρι σου ανήκετε στο ίδιο ζώδιο, η επικοινωνία μεταξύ σας είναι σχετικά εύκολη. Η κοσμοθεωρία σας, ο τρόπος ζωής και οι βασικές σας πεποιθήσεις είναι πολύ πιθανό να ταιριάζουν κι αυτό είναι αρκετά σημαντικό για το αν μια σχέση μπορεί να έχει πραγματικά μέλλον.

Τι πρέπει να προσέξεις εάν εσύ και το ταίρι σου έχετε το ίδιο ζώδιο

Κοινά σημεία προσωπικότητας, όμως, σημαίνει και κοινά ελαττώματα. Κι όταν αυτά τα χαρακτηριστικά συναντιούνται, το αποτέλεσμα είναι ένα: σύγκρουση. Το πρόβλημα, λοιπόν, στη σχέση μεταξύ ανθρώπων του ίδιου ζωδίου είναι ότι συνήθως απουσιάζει η ισορροπία και ο ένας δεν βοηθά τον άλλον να προχωρήσει μπροστά, αφού οι αντιδράσεις και οι χειρισμοί τους στα διάφορα ζητήματα είναι παρόμοιοι.

Ποιες σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους ίδιου ζωδίου έχουν ελπίδα να πετύχουν

Ταύρος

Οι Ταύροι μπορούν να αποδειχθούν πολύ συμβατοί μεταξύ τους. Είναι αρκετά ρεαλιστές και έχουν τον τρόπο τους. Αν δεν τα βρουν, θα συμφωνήσουν από κοινού ότι είναι καλύτερα να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Λέων

Ένας Λέων σίγουρα τα πάει καλά με έναν άλλο Λέοντα. Ο λόγος είναι ότι πολλοί Λέοντες δεν είναι καυχησιάρηδες ή αγέρωχοι, με αποτέλεσμα το έτερόν τους ήμισυ να έχει την ευκαιρία να τραβήξει πάνω του την προσοχή, σαν ένας γνήσιος Λέων. Όταν ο καταπιεσμένος Λέων σοβαρέψει, ο άλλος θα υποχωρήσει, γι’ αυτό και έχουν πιθανότητες να συνυπάρξουν μαζί.

Ζυγός

Για τους Ζυγούς, η συνεργασία και η αρμονία είναι το παν. Είναι σημαντικό να διατηρήσουν τη σχέση τους σε υψηλά standards, γιατί, αν δε το κάνουν, η ισορροπία μεταξύ τους μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Τοξότης

Ο Τοξότης μπορεί πολύ εύκολα να βρει ικανοποίηση σε έναν όμοιό του. Μοιράζονται το πάθος για μετακίνηση, ταξίδια, περιπέτεια. Θα αποδειχθεί μια ευχάριστη συνύπαρξη, αρκεί κάθε Τοξότης να αναγνωρίζει και να σέβεται την εσωτερική επιθυμία του άλλου να αναπτυχθεί.

Ιχθύες

Δεδομένου ότι οι Ιχθύες είναι ζώδιο θυσίας, μπορούν να φροντίζουν ο ένας τον άλλον με ευκολία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Παρθένος

Οι Παρθένοι συχνά δένουν καλά μεταξύ τους. Τείνουν να είναι κάπως ανεξάρτητοι, με τον έναν να σέβεται την ελευθερία και τα όρια του άλλου.

Ζώδια που δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους

Κριός

Η σχέση ενός Κριού με έναν άλλο Κριό μόνο κουραστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού θα καταλήξουν να κυνηγούν ο ένας τον άλλο χωρίς αποτέλεσμα.

Δίδυμοι

Μια σχέση μεταξύ Διδύμων μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν πρόκληση, όμως είναι δύσκολο για αυτούς να έχουν μια αρκετά γερή βάση μεταξύ τους για να δημιουργήσουν οτιδήποτε μόνιμο. Ο Δίδυμος είναι αρκετά απρόβλεπτος, γι’ αυτό και χρειάζεται κάποιον πιο σταθερό.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι δεν τα πάνε καλά με άλλους Καρκίνους. Δημιουργούν έναν παθητικό-επιθετικό τρόπο ζωής και το γεγονός ότι είναι και οι δύο πολύ ευαίσθητοι δεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τη σχέση τους. Οι Καρκίνοι συχνά λαμβάνουν ειδική μεταχείριση από άλλους, ωστόσο δεν προσφέρουν απαραίτητα στους άλλους την ίδια φροντίδα. Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, ένας Καρκίνος μπορεί να φανεί σε έναν άλλο σοκαριστικά αναίσθητος.

Αιγόκερως

Ένας Αιγόκερως πρέπει να βρίσκεται σε θέση εξουσίας για να αισθάνεται άνετα και να λειτουργεί. Η σύγκρουση στους Αιγόκερους θα εμφανιστεί όταν και τα δύο μέλη θα θελήσουν να ηγηθούν και να διαχειριστούν τη σχέση.

Υδροχόος

Οι σχέσεις μεταξύ Υδροχόων δεν είναι πάντα ιδανικές. Η ανάγκη τους να είναι μόνοι ή με άλλους κυμαίνεται σε ακραίες διακυμάνσεις όλη την ώρα. Μπορούν επίσης να γίνουν συναισθηματικά ψυχροί, κάνοντας σημαία τους τη φράση «δε με νοιάζει».

Σκορπιός

Εδώ τα σενάρια είναι δύο: Μια σχέση μεταξύ Σκορπιών θα είναι είτε ιδανική ή καταστροφική. Από τη μια, η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει αυτό το ζώδιο μπορεί να καλλιεργήσει έναν δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Από την άλλη, όμως οι Σκορπιοί είναι από τη φύση τους ακραίες προσωπικότητες, γι’ αυτό και είναι απίθανο ο ένας να μπορέσει να εξισορροπήσει τον άλλο.