Την Εμμανουέλα Κόκκαλη ίσως τη γνωρίζεις ως @emmaforeatingaround, μιας και διαχειριζόταν επί 12 χρόνια το food blog eatingaround.gr, “το οποίο δεν έχω πια και έτσι περνάω κρίση digitalικής ταυτότητας.”

Η Εμμανουέλα είναι account manager σε διαφημιστική κι αυτή την εποχή βρίσκεται σε άδεια μητρότητας, με ένα μωράκι 3 μηνών. “Το morning routine μου δεν είναι ειδυλλιακό αλλά είναι αυτό που ήθελα πολλά χρόνια που προσπαθούσα να κάνω μωρό και έτσι τώρα το απολαμβάνω!” προσθέτει για να μας συστηθεί.

Τι ώρα περίπου ξυπνάς το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;

Πλέον το μωρό έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου και ξυπνάει στις 06:30 οπότε τότε αρχίζει η μέρα μας. Εδώ και 1,5 μήνα, θέλοντας να την ηρεμήσω και να της προσφέρω ένα όμορφο ξύπνημα, γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας υπέφερε με κολικούς, ανοίγουμε μαζί τα παντζούρια και χαιρετάμε τη μέρα, τα δεντράκια, τα πουλάκια, τη γειτονίτσα και στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλα τα μωράκια που έχουν κολικούς! Πράγματι αυτό από την πρώτη μέρα έπιασε και μόλις ανοίγουμε όλα τα παντζούρια στο σπίτι και έρχεται η μέρα, εκείνη ηρεμεί και κάνει τον επόμενο υπνάκο της με καλύτερη διάθεση.

Τι έχεις πάντα πάνω στο κομοδίνο σου;

Εδώ και 3 μήνες δεν έχω κομοδίνο και αυτό είναι μαχαιριά στην καρδιά για μένα. Αγαπάω τα κομοδίνα και τα μικρά προσωπικά αντικείμενα που είχα πάντα δίπλα μου. Όμως, λόγω του μωρού, στη θέση του κομοδίνου μπήκε το λίκνο της για συγκοίμιση. Εδώ και 2 μήνες όμως, δεν έχω καν κρεβάτι, γιατί λόγω κολικών και παλινδρόμησης σταμάτησε να κοιμάται στο λίκνο της και θέλει να κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου, οπότε κοιμόμαστε μαζί στο δωμάτιό της, αγκαλιά, σε μια μεγάλη πτυσσόμενη πολυθρόνα, το μόνο ασφαλές μέρος για να μην μου πέσει τη νύχτα.

Τρως πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και έφυγες;

Πριν το μωρό, δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου χωρίς καφέ και μετά από μισή ώρα έτρωγα πάντα ένα καλό πρωινό. Τώρα μια χαρά ανοίγουν τα μάτια μου ακριβώς όποτε ανοίγουν και τα δικά της μάτια. Φτιάχνω συνήθως πρωινό στα γρήγορα, όσο κάθεται για λίγο στο λίκνο της το πρωί και παίζει με τα βιβλιαράκια της. Το λίκνο έχει γίνει παιδική χαρά, πλέον. Ο άντρας μου έχει αναλάβει τα σκυλιά και φεύγει νωρίς για τη δουλειά, επομένως δεν έχω καμία βοήθεια όλη μέρα!

Περιέγραψε μας ένα τυπικό πρωινό σου. Τι κάνεις από την ώρα που ξυπνάς μέχρι τι μεσημέρι;

Το μωρό ξανακοιμάται ήρεμο στις 8, όμως για μένα πλέον είναι αργά για ύπνο. Έχω πιει καφέ, έχω φάει πρωινό και έχω μεταφερθεί στο σαλόνι, στην αγαπημένη μου γωνίτσα στον καναπέ. Εκείνη κοιμάται συνέχεια στην αγκαλιά μου, οπότε φροντίζω να έχω δίπλα μου όλα τα απαραίτητα για να μη χρειαστεί να σηκωθώ: νερό, φορτιστή, σνακς, κ.λπ.!

Στις 10 πάμε βόλτα και της δείχνω τον κόσμο! Αγαπάω πολύ τη γειτονιά μου την άνοιξη και χαίρομαι που τη μοιράζομαι μαζί της!

Kαι η beauty routine σου; Τι περιλαμβάνει;

Χα! Πλέον βάζω μια κρέμα ημέρας με χρώμα και λίγο ρουζ με το ένα χέρι, κρατώντας στο άλλο το μωρό, όταν ετοιμαζόμαστε για τη βόλτα μας!

Σε τι διαφέρουν τα δικά σου πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Η μεγάλη, υπέροχη διαφορά είναι ότι τα ΣΚ έχουμε στο σπίτι τον Όθωνα, τον άντρα μου, οπότε χουζουρεύουμε μαζί για περισσότερη ώρα και μοιραζόμαστε το μωρό.

Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Αν δεν είμαι τελείως εξαντλημένη, μου αρέσει να φτιάχνω τα μαλλιά μου το βράδυ, ώστε το πρωί να ξυπνάω και να κοιτάζομαι στον καθρέφτη χωρίς να απογοητεύομαι. Μόλις κοιμάται η μικρή στις 9 το βράδυ, τη δίνω στην αγκαλιά του Όθωνα και κάνω τα μποτέ μου.

Έχεις κάποιο tip για ευχάριστο πρωινό ξύπνημα;

Ήμουν ανέκαθεν πρωινός τύπος, ξυπνούσα πάντα εύκολα και μου αρέσει η μέρα περισσότερο από τη νύχτα. Έχω πολλή ενέργεια το πρωί οπότε έτσι τα έχω καταφέρει και με το μωρό και δεν έχω καταρρεύσει. Βάλε μουσική το πρωί, βοηθάει πολύ. Αλλά αν δεν είναι ο οργανισμός σου πρωινός τύπος, ό,τι και να κάνεις, θα είναι δύσκολο να αγαπήσεις τα πρωινά αν πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς. Αν ξυπνάς με την ησυχία σου χωρίς ξυπνητήρι, όλα είναι καλύτερα. Αν πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, κοιμήσου νωρίς, ο καλός ύπνος είναι γιατρικό!